Nogomet

Navijači 'ponoreli' ob predstavitvi Danija Alvesa

Sao Paulo, 07. 08. 2019 11.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji nogometaš Barcelone in Paris Saint-Germaina je obnorel navijače, ko je prišel na predstavitev v Sao Paulo. Klubski privrženci so ga evforični pričakali že na letališču, na stadionu Morumbi pa se jih je zbralo več kot 45 tisoč.

Dani Alves je nazadnje igral za Paris Saint-Germain, a mu je pogodba potekla julija. Brez težav bi jo lahko podaljšal, a se je odločil drugače. Pojavila so se tudi namigovanja, da bi se vrnil v Barcelono, kjer je doživel največje uspehe, a tudi to ni bil pravi namig. Brazilski reprezentant se je odločil, da se vrne v domovino in je podpisal pogodbo z moštvom Sao Paulo do leta 2022. Ob predstavitvi je bil deležen kraljevskega sprejema.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Alves v Brazilijo ni prišel po upokojensko slovo do nogometa, temveč kot pravi, da bi "spisal novo zgodbo". Njegova velika želja je nastopiti na svetovnem prvenstvu leta 2022. "Sanjam o nastopu na SP 2022 v Katarju in potrebujem moštvo, ki verjame vame. Sem sem prišel, da dosežemo rezultat, ne pa da bi končal kariero, ker imam še vedno veliko ciljev," je dejal Alves. Brazilija je letos pod njegovim vodstvom osvojila južnoameriško prvenstvo (Copa America), Alves pa je bil izbran za najboljšega igralca prvenstva.

Glede na odziv navijačev se v Sao Paulu se obeta izjemna sezona, pričakali so ga že na letališču Congonhas, kjer na nastala huda gneča. Ob prihodu 36-letnega nekdanjega branilca Seville, Juventusa, Barcelone in PSG-ja se je na stadionu Morumbi zbralo dobrih 45 tisoč navijačev, uporabili so tudi pirotehniko. Alves je prišel na igrišče, se na sredini sezul in poljubil klubski grb. Na igrišču so ga pozdravili tudi nekateri nekdanji igralci kluba, Luis Fabiano, Kaka in Hernanes. Sao Paulo je trenutno na petem mestu v brazilskem prvenstvu in (s tekmo manj) zaostaja 11 točk za vodilnim Santosom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
07. 08. 2019 17.42
+0
Vsa čast tudi pobrateni ekipi iz italije fc inter, ki je prvič v zgodovini nogometa sponzor nogometni ekipi. Kapo dol.
pogledd
07. 08. 2019 15.52
+8
Dani Alves je mojster nogometne igre, živa legenda, ki je v karieri zbral 40 velikih lovorik. Poklon Dani Alvesu za njegovo športno pot, uspehe, priznanja in vsa čast brazilskim navijačem, ki so ga čudovito sprejeli.
novosti
07. 08. 2019 13.16
+9
Noro,vsa čast Brazilcem .
MMIRKO
07. 08. 2019 12.09
+22