Nogomet

Navijači ognjenih so si oddahnili: Dalić po pogovoru s Šukerjem nadaljuje svoje poslanstvo

Zagreb, 09. 08. 2018 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
1

Selektor Zlatko Dalić se je po pogovorih s predsednikom Hrvaške nogometne zveze Davorjem Šukerjem zavezal, da bo še naprej vodil hrvaško izbrano vrsto, s katero je na svetovnem prvenstvu v nogometu v Rusiji osvojil drugo mesto.

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić FOTO: AP

Vest o nadaljnjem sodelovanju Zlatka Dalića in hrvaške nogometne zveze so danes objavili na spletni strani HNS. Dalić je reprezentanco prevzel pred zadnjo tekmo kvalifikacij za SP z Ukrajino, ko ga je na mesto selektorja postavil predsednik HNS Davor Šuker. Dalić je zamenjal Anteja Čačića, za mnoge je bila to zelo pogumna Šukerjeva poteza, ki pa se je izkazala za uspešno. Dalić je nato ognjene prek dodatnih kvalifikacij z Grčijo popeljal na svetovno prvenstvo, kjer je osvojila drugo mesto, potem ko je v velikem finalu izgubila s Francijo. Na mundialu v Rusiji je Hrvaška premagala Nigerijo, Argentino, Islandijo, Dansko in Rusijo po enajstmetrovkah in Anglijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po koncu prvenstva so se sprožila ugibanja, da bi lahko Dalić zapustil selekcijo in da bo sprejel izziv za delo v Aziji. Na koncu se je le odločil, da bo še naprej hrvaški selektor. "Bil mi je pomemben odprt pogovor s predsednikom o vseh temah in zahvaljujem se Davorju za razumevanje tistega, kar nisem smatral za korektno. Mislim, da smo rešili vse te teme, in veselim se novih izzivov," je v izjavi dejal Dalić.

Predsednik HNS Šuker pa je dejal: "Lepo se je bilo z Zlatkom spomniti vseh prekrasnih trenutkov na SP, srebrna medalja pa je dokaz, da so vsi, ki so bili vključeni v to zgodbo, vrhunsko oddelali svoj del naloge. Všeč mi je, ker sva odprto govorila, kaj bi bilo lahko boljše v prihodnosti, ter ker gremo skupaj v nove zmage."

Dogovor med Dalićem in Šukerjem mora potrditi še izvršni odbor zveze. Novo pogodbo naj bi Dalić podpisal v tednu pred 20. avgustom, ko bo objavil seznam igralcev, na katere bo računal na prihodnjih dveh tekmah. Hrvate 6. septembra čaka prijateljska tekma s Portugalsko, nato pa 11. septembra uvodni obračun Uefine Lige narodov proti Španiji.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
09. 08. 2018 22.47
+4
No, to pa je prava novica. Naj kar nadaljujejo kjer so končali. Tako se dela.