Nogomet

'Ne bom hinavec, na Kitajsko nisem šel zaradi nogometa'

Madrid, 26. 05. 2020 10.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Ne mislim biti hinavski, na Kitajsko nisem šel zaradi nogometnih vzvodov, imel sem še dveletno pogodbo z Atleticom in el Cholo (Diego Simeone, op. p.) si me je želel v ekipi," je za Radio Continental pojasnil argentinski vezist Augusto Fernandez, nekdanji soigralec Jana Oblaka v Atletico Madridu.

Augusto Fernandez (levo) v dvoboju z Barceloninim Sergiom Busquetsom.
Augusto Fernandez (levo) v dvoboju z Barceloninim Sergiom Busquetsom. FOTO: AP

Augusto Fernandez je za Atletico podpisal januarja 2016, ko si je Tiago Mendes poškodoval koleno in je trener Diego Simeone potreboval zamenjavo za vezista, ozrl se je proti Celti in iz tam zvabil njihovega kapetana – Augusta Fernandeza. A Fernandez si je tako kot igralec, ki ga je zamenjal, kmalu poškodoval koleno, zaradi česar je sledila dolga bolniška od septembra 2016. Ko si je opomogel, je dobil klic od daleč – s Kitajske.

"Ne mislim biti hinavski, na Kitajsko nisem šel zaradi nogometnih vzvodov, imel sem še dveletno pogodbo z Atleticom in el Cholo si me je želel v ekipi," je za Radio Continental pojasnil argentinski vezist. Trenutno je Fernandez pri 34 letih prost igralec, saj mu je pogodba s kitajskim klubom BJ Renhe potekla. "Kitajski nogomet se podcenjuje. Marsikdo misli, da igramo s papirnato žogo," je mit o kitajski ligi hitro demantiral Fernandez. "Tecite skupaj s Kitajcem, udarite Kitajca, pa bomo videli, kdo 'zmaga'. Kitajci so hitri in agresivni," je spoznanje iz Azije prenesel Argentinec, ki trenutno živi v Madridu. "V španski prestolnici se dobro počutim. Tukaj imam sorodnike, prijatelje. Tukaj smo odprli argentinsko restavracijo," je pogled proti življenju brez nogometa usmeril Fernandez.

"Kitajski nogomet je bil zame neka nova življenjska izkušnja," je poudaril Argentinec, ki je na Kitajskem v prvi vrsti dobro zaslužil. "Čudna in drugačna. Precejšna razlika je v primerjavi z evropskim nogometom," je dodal Fernandez. "Na Kitajsko sem šel tekmovat in trenirat. Spoštovanje Kitajcev si ne boš priboril s svojim imenom in tem, kar si naredil v preteklosti. Zaslužil si ga boš s treningom in zmagovanjem. Kitajec te zelo podpira, saj je hiter, a s precej taktičnimi pomanjkljivostmi," je zaključil Fernandez.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
26. 05. 2020 10.47
+14
Povedal je , kar vsi vemo. Saj ni težava v tem , če greš zaradi denarja ampak , če potem jokaš...
AtleticoSLO
26. 05. 2020 14.30
+3
To pa res...tudi Carassco je šel tja po vsej verjetnosti....sedaj je zopet znani..in upam da ga tokrat obdržimo