Nogomet

Ne Oblak, rešitelj Atletica je bil vnovič Godin, ki je 'igral z eno nogo'

Madrid, 11. 11. 2018 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski vratar madridskega Atletica Jan Oblak še naprej dobiva veliko število golov, a se je njegovim soigralcem na sobotni ligaški tekmi z Athleticom iz Bilbaa uspelo rešiti (3 : 2). Na prizorišču finala aktualne sezone Lige prvakov, stadionu Wanda Metropolitano, je odmevalo le eno ime: Diego Godin.

Oblak (na fotografiji) je na zadnjih petih tekmah dobil sedem golov, proti Athleticu sta za njegovim hrbtom od petih strelov končali dve žogi.
Oblak (na fotografiji) je na zadnjih petih tekmah dobil sedem golov, proti Athleticu sta za njegovim hrbtom od petih strelov končali dve žogi. FOTO: AP
Godin se je izkazal že v prejšnjem krogu na tekmi z Real Sociedadom (2:0), ko je tik pred polčasom načel mrežo Baskov. Na seznamu poškodovanih se je Urugvajec sicer pridružil še branilcem Joseju Marii Gimenezu, Stefanu Saviću in Lucasu Hernandezu. Vsi imajo težave z mišicami in povzročajo hud glavobol trenerju Simeoneju pred derbijem z Barcelono.

Urugvajski branilec Diego Godin je v sodnikovem podaljšku prinesel dramatično zmago madridskemu Atleticu, s katero so se rdeče-beli kljub vnovič zelo slabi predstavi Jana Oblaka in njegovih kolegov iz zadnje vrste obdržali v lovu na vodilno Barcelono, ki Madridčanom na lestvici s tekmo manj beži za točko. Athletico je še pred polčasom v vodstvo povedel napadalec Inaki Williams, po izenačenju Thomasa Parteyja pa je Williams skorajda nemudoma "prešprintal" obrambo in mojstrsko zadel mimo škofjeloškega vratarja rdeče-belih za novo vodstvo.

PREBERITE ŠE: Statistika obramb v Ligi prvakov: Handanović tretji, Oblak na repu vratarske lestvice

Varovanci Diega Simeoneja so vse stavili v napad in vezist Rodrigo Hernandez je po predložku pred gol s prvencem za Atletico izenačil deset minut pred koncem, nato pa je na sceno stopil Godin, ki je v 91. minuti zadel z glavo in začel noro slavje. Navijači so morali na popoln izliv čustev sicer malce počakati, saj so sodniki zadetek sprva razveljavili, a popravili svojo odločitev s pomočjo sistema VAR.

JANOBLAK

Godin: Ostajamo v boju
"Nismo se nehali boriti in na koncu smo bili nagrajeni. To je bilo pomembno, saj tako ostajamo v boju pri vrhu lestvice," je za BeIN SPORTS po približanju Barceloni, ki na Wando prihaja po reprezentančnem premoru, dejal Godin. "Vedeli smo, da bo tekma težka, manjkalo nam je veliko igralcev po tako napornem tednu. A takšna zmaga nas bo močno okrepila. To dvigne in navduši navijače, a tudi nas nogometaše."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izkušeni Urugvajec je na zelenici preživljal pravo kalvarijo, saj si je vnovič poškodoval šele dobro pozdravljeno zadnjo stegensko mišico. 32-letnik je stisnil zobe, saj je Simeone že porabil tri zamenjave. Kljub temu, da je začutil, da ga je po drugem golu Williamsa spet "zapeklo", pa je praktično z le eno uporabno nogo ostal na zelenici na položaju napadalca in z golom za zmago spisal neverjetno zgodbo.

Poskušal je pomagati
"Pri golu Williamsa sem začutil, da me je zapeklo, ko sem poskušal teči za njim, mu ni sem mogel slediti. A opravili smo vse tri menjave in nisem mogel iz igre. Simeone mi je rekel, da naj ostanem spredaj, če bo kakšen kot ali akcija okoli kazenskega prostora. Poskušal sem pomagati, kakor sem lahko, vse skupaj pa se je dobro izteklo," je še dodal Godin, ki je priznal, da bi lahko zdaj počival tudi več tednov, v vsakem primeru pa je močno vprašljiv za derbi z Barcelono.

TEKMA

Nasmejan je bil na novinarski konferenci po tekmi tudi Simeone, ki je občutke po zmagi primerjal z razočaranjem, ki ga je skupaj z varovanci občutil v dramatični finalni tekmi Lige prvakov leta 2014 proti madridskemu Realu.

Simeone: Godin vedno povzroča težave
"Čustva so izjemna. Veselje. Pustimo slog in način igranja, nogomet ima to čustveno plat, tisti, ki zmagajo, pa se počutijo izjemno. Izgubili smo finale v 93. minuti oziroma remizirali (Sergio Ramos je ravno po golu Godina izenačil na 1:1 v Lizboni in poskrbel za podaljšek, op. a.), danes pa smo prišli do trdo prigarane zmage z ogromno srčnostjo," je tekmo ocenil Simeone.

"Metropolitano pa se je izkazal, ko je bilo to potrebno. Nekatere reči je težko pojasniti. (Godinu, op. a.) smo rekli, da naj ostane spredaj, saj tam vedno povzroča težave. Vesel sem za navijače. Potrebnega je bilo veliko truda, a se s srčnostjo nismo predali, pa če je ljudem všeč ali ne," je še dodal argentinski trener na Atleticovi klopi.

POSTAVI

IGRALCITEKME

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
11. 11. 2018 13.52
+1
Ne morem se znebiti občutka,da je ziheraš in preračunljiv. Mene ne zanima nit Atletico niti Oblak. Res pa,da je Atletico vedno bil in bo dobra ekipa več kot to pa dvomim. Raje bo šlo navzdol kot navzgor....
Houdor
11. 11. 2018 11.57
-2
oblak se je ful poslabsalj letos..... sploh ni vec dober in so se mogel vsi snubci oddahnit da niso dal 100 mil. zajn…… zdej bo pa ždev v tem atleticu ki bo vekomaj tretji ali slabij,,,,,
Houdor
11. 11. 2018 11.58
-6
tko ket handanovic u interju večno peti ali slabij
Sisli288
11. 11. 2018 17.26
+3
poišči si pomač da se ti še ne poslabša