Nogomet

Nekdaj zlati deček angleškega nogometa, zdaj preslab tudi za Bešiktaš

Istanbul, 17. 03. 2023 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji nogometaš Tottenhama Dele Alli se je štiri leta po nastopu v finalu Lige prvakov znašel v nemilosti kariere, ki tone vse globlje v brezno nogometne anonimnosti.

V dresu angleške reprezentance je nastopil 37-krat, dres Tottenhama je oblekel na 269 tekmah. Nahaja se v nogometnih zlatih letih, saj bi pri 26 letih starosti moral biti na vrhuncu svoje kariere. A Dele Alli doživlja popolnoma drugačno usodo. Namesto vrhunca je očitno pristal na dnu. Nekdaj ljubljenec Mauricia Pochettina in eden najbolj zaslužnih igralcev za to, da se je Tottenham leta 2019 uvrstil v edini finale Lige prvakov v svoji zgodovini, je po prestopu v Everton januarja lani upal, da bo svojo kariero uspešno obudil v Liverpoolu. Zgolj 13 nastopov pozneje pa se je znašel na letalu, ki je poletelo proti Istanbulu.

Dele Alli
Dele Alli FOTO: AP

Jasno je bilo, da je pozornost neumornih angleških medijev njegovo samozavest popolnoma dotolkla, zato je "izlet" na vzhod vsaj na površju deloval kot popolna priložnost za renesanso, ki nikoli ni zaživela. Po zgolj treh zadetkih Angleža na 15 nastopih v dresu Bešiktaša je zdaj jasno, da Turki opcije za odkup njegove pogodbe v vrednosti osmih milijonov evrov ne bodo izkoristili. Pravzaprav so vodilni v klubu šli še korak dlje. Dele Alli je s strani glavnega trenerja Senola Gunesa dobil jasno sporočilo, da na njegove usluge več ne računa in posledično do konca sezone več ne bo nastopil na nobeni tekmi. Nekdaj vrhunski igralec bo torej postal zgolj navijač kluba, ki ga ne želi. Še ena v vrsti angleških pravljic o zlatem dečku se bo daleč od doma in še dlje od finala Lige prvakov očitno zaključila zelo klavrno.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AemontheWise
17. 03. 2023 11.54
Ne vem kaj je bilo z njim - dejstvo da mehki pristop ni deloval - Pochettino, tudi ne trdi - Mourinho in da je nekaj fejst narobe. Škoda. Tedaj ko so razbili Real Madrid na Wembleyu je cel stadion skandiral njegovo ime. Zdaj pa...
lepdanvsakdan
17. 03. 2023 10.20
vrhunski igralec.....nekoč
flamengo
17. 03. 2023 10.17
+1
Preveč denarja in slava
Štanjkol
17. 03. 2023 09.19
+6
Za Muro bo dober
wsharky
17. 03. 2023 09.10
+3
pri nk-bežigrad04 bi zaslovel