Nogomet

Nekdanji angleški reprezentant okrepil ambicioznega španskega četrtoligaša

Murcia, 27. 11. 2020 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolgo po koncu poletnega prestopnega roka smo dočakali verjetno najbolj nenavaden prestop v letu 2020. Bivši branilec Manchester Cityja Joleon Lescott se po treh letih vrača na nogometne zelenice, in sicer bo v prvem krogu španskega kraljevega pokala oblekel dres četrtoligaša Racinga iz Murcie.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Joleon Lescott, ki je v karieri 26-krat oblekel dres angleške izbrane vrste, nazadnje pa je leta 2017 igral za Sunderland, se vrača v "pogon". Španski četrtoligaš Racing iz Murcie je novico o zvezdniški okrepitvi potrdil na Twitterju. "Predsednik kluba Morris Pagniello je presrečen, da lahko potrdi, da se nam bo za tekmo proti Levanteju pridružil Joleon Lescott," so zapisali na uradnem klubskem profilu. 

Joleon Lescott je med drugim za tri leve igral na EURU 2012. V Premier League pa je zbral kar 288 nastopov, največ (107) v dresu Manchester Cityja. V letih 2012 in 2014 je z meščani dvakrat postal angleški prvak. 

16. decembra se bo Racing v prvem krogu Cope del Rey pomeril z bistveno bolj zvezdniško zasedbo Levanteja, Lescott pa je le del od velikega načrta kluba, ki se želi pred odmevnim obračunom karseda okrepiti. Portal El Futbolero je namreč pred dnevi poročal, da se Murcia zanima tudi za Antonia Cassana, Samuela Eto’oja, Rafaela Marqueza in – verjeli ali ne – celo Ronaldinha

Joleon Lescott v dresu Manchester Cityja leta 2014.
Joleon Lescott v dresu Manchester Cityja leta 2014. FOTO: AP

Za zdaj je Lescott sicer edini, ki je dejansko podpisal za Murcio, a so v izjavi za javnost na klubski spletni strani namignili, da bi se to kmalu utegnilo spremeniti: "Ta zgodovinski prestop nam bo omogočil, da bo projekt Racinga iz Murcie poznan po vsem svetu. V prihodnjih dneh bo klub naznanil nove zvezdniške nogometaše, ki bodo ekipi pomagali doseči cilje, tako v prvenstvu kot tudi v kraljevem pokalu."

Četrtoligaš iz Murcie naj bi bil v lasti arabskega sklada za športno vlaganje, klubski načrti pa so velikopotezni – v roku petih let se želijo prebiti med špansko elito. V ta namen so pred novo sezono pripeljali kar 22 novih nogometašev. Poleg Lescotta sta najbolj zveneči okrepitvi Mathias Pogba, starejši brat Paula Pogbaja, ki ima izkušnje iz prve nizozemske in druge angleške lige, ter Fran Moreno, ki se lahko pri 36 letih pohvali tudi s sedmimi nastopi v La Ligi, ko je bil član Almerie. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.