0°C

Nekdanji italijanski reprezentant in Iličićev soigralec za tri leta in pol v zapor

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
0
Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Fabrizio Miccoli bo zavoljo izsiljevanja naslednja tri leta in pol preživel v zaporu, je odločilo kasacijsko sodišče v Palermu. Osrednji italijanski športni časnik La Gazzetta Dello Sport je zapisal, da bo Miccoli kazen odslužil v zaporu Rovigo, ki je 60 km oddaljen od Benetk.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Fabrizio Miccoli, nekdanji soigralec slovenskih reprezentantov Josipa Iličića in Armina Bačinovića pri Palermu, se je pod drobnogledom italijanskih oblasti znašel že leta 2010, potem ko se je zapletel v spor z nekdanjim fizioterapevtom Palerma in lastnikom diskoteke Paparazzi, Giorgijem Gasperinijem, ter od njega terjal svoj delež pri prodaji lokala. Ker tedaj zneska ni prejel, je stopil v stik z domnevnim sinom sicilijanske mafije Antoninom Lauricellom, ki je nato v njegovem imenu zahteval 12.000 evrov plačila.

Prizivno sodišče je 42-letnemu Miccoliju zaporno kazen zaradi izsiljevanja prisodilo že januarja lani, a se je pritožil, kasacijsko sodišče v Palermu pa je njegovo pritožbo zavrnilo. Identično usodo je prejšnji mesec doživela tudi pritožba Lauricella, ki bo zaradi izsiljevanja in drugih nečednih poslov v zaporu preživel sedem let.

Miccoli je v svojih zlatih nogometnih časih v domovini igral za Juventus, Fiorentino, Palermo in Lecce ter portugalsko Benfico iz Lizbone, med letoma 2003 in 2004 pa je deset tekem odigral za italijansko izbrano vrsto in na njih dosegel dva gola. Najgloblje sledi je na zelenem igrišču pustil pri Palermu, za katerega je med letoma 2007 in 2013 dosegel 74 golov, kar je še vedno klubski rekord.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke