Nogomet

Nekdanji prvi mož angleške zveze prepričan: Do superlige ne bo prišlo

London, 19. 04. 2021 13.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
2

Nekdanji šef angleške nogometne zveze (FA) Greg Dyke meni, da do napovedane nogometne superlige v Evropi ne bo prišlo. Po njegovem mnenju ni zadostne podpore za ta projekt. Še en nekdanji predsednik FA, David Bernstein, pa pravi, da so ustanovni klubi obupani, saj imajo velike dolgove.

"Pri tem projektu gre za dve stvari: pohlep in obup," besede Davida Bernsteina povzema francoska tiskovna agencija AFP. Ta je izpostavil, da se vsaj trije klubi od 12 ustanovnih približujejo skupnemu dolgu v višini milijarde evrov.

Zato ocenjuje, da se je večina največjih evropskih klubov znašla v resnih težavah, zdaj pa iščejo hitro rešitev. "Vsi so zelo obupani. V času pandemije niso ukrepali glede plač," je izpostavil nekdanji predsednik angleškega prvoligaša Manchester Cityja.

Angleški klub predstavljajo večino ustanovnih članov, napovedani ligi se jih je pridružilo šest, tudi City. "Kar ne moreš verjeti, kako arogantno se vedejo ljudje teh v pol ducata klubov," je še dejal Bernstein.

Nekdanji prvi mož angleške nogometne zveze (FA) Greg Dyke (na fotografiji desno ob Royu Hodgsonu levo) ne verjame, da bo do ustanovitve superlige sploh prišlo.
Nekdanji prvi mož angleške nogometne zveze (FA) Greg Dyke (na fotografiji desno ob Royu Hodgsonu levo) ne verjame, da bo do ustanovitve superlige sploh prišlo. FOTO: AP

Medtem Greg Dyke ne verjame, da bo do superlige sploh prišlo. "V resnici ne verjamem, da se bo zgodilo. Mislim, da se odvija neka igra, ki pa nikakor ne koristi nogometu," je dejal mož, ki je bil šef angleške nogometne zveze (FA) med letoma 2013 in 2016.

Tako kot številni drugi v svetu nogometa je Dyke ob napovedi ustanovitve superlige dejal, da ustanovni člani s svojimi dejanji ne delujejo v dobro nogometa.

Nasprotovanje načrtom za zaprto tekmovanje so izrazili v navijaških skupinah vseh šestih sodelujočih angleških klubov, poroča AFP. Kot so zapisali pri uradnem navijaškem klubu Chelseaja (CFC), gre pri projektu za "izdajo vseh izdaj".

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
20. 04. 2021 08.21
+1
Tudi meni se zdi, da do tega ne bo prišlo. Vprašanje pa kdo ima dolg. Redsi nimajo dolgov, na koncu koncev so jeseni 2020 odprili nov trening center v Kirkbyju (del Liverpoola), zemljišče v starem trening centru v Melwoodu pa so prodali. Lastniki FSG pa niso tako zabiti, da bi se zadolžili za ne vem koliko denarja. V bistvu ne verjamem, da ima kak klub nek ogromen dolg, tako kot ga imajo Real in Barcelona v Španiji ter Juventus v Italiji. Ravno vodstvo Reala in Juventusa sta po moje tista, ki sta bila vodilna pri vsej tej zgagi. Za Liverpool imam na sumu, da lastniki niso hoteli ponoviti napake lastnikov iz začetkov devetdesetih, ko je nastala Premier liga in je Liverpool v "razvoju" zaostal za Manchestrom. Problem teh lastnikov je, da ne razumejo kulture nogometa v Angliji. Lastniki teh šestih klubov so s to potezo zarezali v nogometno tradicijo Anglije, to pa ne gre. Tradicije Angležem ne bo jemal nihče, sploh pa ne v imenu kapitala, zato tudi mislim, da vsaj trije tradicionalni klubi Liverpool, Man Utd in Arsenal ne bodo sodelovali pri tej superligaški komediji.
beauceron
19. 04. 2021 14.52
+9
Katastrofa če tole speljejo.