Nogomet

Nekoč 'zabijal' v dresu Reala in Interja, v jeseni kariere pa se odpravlja v Katar

Ljubljana, 08. 01. 2018 16.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Izjemni Nizozemec Wesley Sneijder se bo v jeseni svoje kariere preizkusil še v Katarju, kjer bo v naslednjem letu in pol igral v dresu tamkajšnjega Al-Gharafa. Danes 33-letni napadalno usmerjeni vezist je jesenski del aktualne sezone igral v francoski Nici, pred tem pa je nastopal za velikane evropskega nogometa - Ajax, madridski Real, milanski Inter in turški Galatasaray.

Nizozemski nogometni velemojster bo kariero nekoliko presenetljivo nadaljeval v katarskem klubu Al-Gharafu, s katerim je sklenil 18-mesečno pogodbo. Pri francoski Nici je odigral jesenski del sezone, nato pa brez odškodnine zamenjal sredino.

V dresu nizozemske izbrane vrste je 33-letni Wesley Sneijder zbral rekordnih 133 nastopov.
V dresu nizozemske izbrane vrste je 33-letni Wesley Sneijder zbral rekordnih 133 nastopov. FOTO: AP

33-letni Wesley Sneijder je svojo bogato in uspešno kariero začel v dresu nizozemskega velikana Ajaxa, kasneje pa je nastopal še za madridski Real, milanski Inter, s katerim je osvojil tako elitno ligo prvakov kot tudi svetovno klubsko prvenstvo in pred odhodom v Nico še za turški Galatasaray.

Nekdanji nizozemski reprezentant, ki je za izbrano vrsto zbral rekordnih 133 nastopov in dosegel 31 zadetkov, je v svoji karieri skupno osvojil 19 klubskih lovorik. V reprezentančnem dresu pa se lahko pohvali z drugim in tretjim mestom na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki leta 2010 oziroma v Braziliji štiri leta pozneje. 
 



 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.