Nogomet

Nemci ostali brez ter Stegna, vrača se Müller

Berlin, 17. 05. 2021 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški reprezentančni vratar Marc-Andre ter Stegen je na Instagramu potrdil, da bo zaradi zdravniškega posega izpustil prihajajoče evropsko prvenstvo. Se pa bo v reprezentanco Elfa po vsej verjetnosti vrnil Thomas Müller, ki je nazadnje za Nemčijo igral novembra 2018.

Nogometaš Barcelone bi najverjetneje na Euru nastopal v vlogi drugega vratarja za Bayernovim Manuelom Neuerjem, zato se je odločil, da bo raje skušal opraviti z bolečim desnim kolenom, ki ga muči že precej časa. Kot je sporočil v objavi na Instagramu, ga maja čaka poseg na Švedskem pri dr. Hakanu Alfredsonu, zatem pa daljše okrevanje. "Skupaj z zdravniško ekipo smo se odločili, da je bolje, če izpustim evropsko prvenstvo in se osredotočim na dopolnitvene posege na desnem kolenu. Prvič po dolgih letih bom za reprezentanco navijal od doma, a upam, da nam uspe," je zapisal.

Joachim Löw bo na Euro od vratarjev poleg Neuerja po napovedih poslal še Arsenalovega Bernda Lena in Kevina Trappa, ki brani za Eintracht iz Frankfurta. 

Ter Stegen ima letos za seboj ne preveč posrečeno sezono. V Ligi prvakov je z Barcelono izpadel v osmini finala proti PSG-ju, v španskem prvenstvu pa je po nedavnem porazu s Celto iz Viga dokončno ostal brez možnosti za naslov. Skupno je v tej sezoni odigral 42 tekem, na katerih je prejel okroglih 50 zadetkov, 14-krat pa je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Thomas Müller (na fotografiji skupaj z Marcom Reusom) je na 100 tekmah za Nemčijo dosegel 38 zadetkov, leta 2014 pa je v Braziliji postal tudi svetovni prvak.
Thomas Müller (na fotografiji skupaj z Marcom Reusom) je na 100 tekmah za Nemčijo dosegel 38 zadetkov, leta 2014 pa je v Braziliji postal tudi svetovni prvak. FOTO: AP

Poslavljajoči se nemški selektor Joachim Löw, ki ga bo po koncu Eura nadomestil Hansi Flick, pa bo, kot poročajo nemški mediji, po treh letih zopet lahko računal na enega od najpomembnejših členov zlate generacije iz leta 2014. Thomas Müller naj bi bil pripravljen za nastope to poletje, potem ko se je od reprezentance poslovil novembra 2018 po tekmi z Nizozemsko, na kateri je vknjižil svoj 100. nastop. 31-letnik se je tedaj upokojil skupaj z reprezentančnima soigralcema Jeromom Boatengom in Mattsom Hummelsom, sedaj pa naj bi pristal na vrnitev v nemške vrste.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nekroman
18. 05. 2021 12.46
+1
Ni se upokojil,ampak ga je selektor precrtal....malce je razlike,tko da novinarji malce vec podatkov preden se clanek objavi ne skodi
PinkoPilinko
18. 05. 2021 10.50
+3
Neuer je pač boljši😀
borjac
17. 05. 2021 21.18
-1
Bojim se da bo, navkljub množični izbiri kvalitetnih igralcev, nemški selektor Joachim Löw za...al situacijo.
denis525
17. 05. 2021 18.44
+5
Ter Stegen poseg haha, naj se sprijazni, da dokler bo Neuer aktiven v nogometu, da ne bo prišel na vratarsko pozicijo v dresu Elfa. Žal, tako je.
17. 05. 2021 19.41
+1
Haha.. operiral se bo kar tako malo za hec.. 👏👏👏