Nogomet

Nemci prepričani: Sancho se vrača v Dortmund

Dortmund , 05. 01. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški nogometni zvezdnik Jadon Sancho je tik pred vrnitvijo v Borussio iz Dortmunda, so prepričani nemški mediji. 23-letnik je v sporu s trenerjem Manchester Uniteda Erikom ten Hagom, zaradi česar za rdeče vrage ni igral že od konca avgusta. V tem času je pričakovana padla tudi njegova tržna vrednost.

Statistika Jadona Sancha v dresu Borussie Dortmund.
Statistika Jadona Sancha v dresu Borussie Dortmund. FOTO: Sofascore.com

Ta je bila najvišja marca 2020, ko je znašala kar 130 milijonov evrov. Jadon Sancho je takrat sodil med najbolj obetavne nogometaše na svetu. Navduševal je s prodornostjo in številnimi atraktivnimi preigravanji. Danes, slabe štiri leta kasneje, je situacija povsem drugačna. 

Po podatkih Transfermarkta je Sancho "težak" le še 25 milijonov evrov. V dresu Manchester Uniteda je v tej sezoni zbral vsega 76 minut, po tem, ko je v prvih treh krogih trikrat vstopil s klopi. Med strelce ali asistente se ni vpisal, nato pa se je bojda sprl s sicer precej kritiziranim Erikom ten Hagom, ki je Sancha povsem odrezal iz svoje rotacije. 

Nemški Bild zato poroča, da bi se hitronogi krilni nogometaš še v tem prestopnem roku utegnil vrniti v Dortmund, kjer je njegova zvezda na začetku kariera najmočneje sijala. Kot poročajo pri nemškem tabloidu, sta obe strani že dlje časa v pogovorih, uradna potrditev posoje pa je oddaljena le še nekaj podrobnosti. 

Jadon Sancho je svoje najboljše nogometne dni doživel prav v dresu dortmundske Borussie.
Jadon Sancho je svoje najboljše nogometne dni doživel prav v dresu dortmundske Borussie. FOTO: AP

Sancho naj bi podpisal do konca aktualne sezone, za kar bodo pri Borussii odšteli okoli tri milijone evrov. Pri tem se že porajajo vprašanja, ali je igralec, ki že štiri mesece ni okusil tekmovalnega nogometa, pravi odgovor na pereče težave Borussie. Ta namreč trenutno zaseda šele peto mesto v nemški Bundesligi, potem ko je v prejšnji sezoni vse do zadnjega kroga vodila. Za nameček je njen zaostanek za Bayerjem iz Leverkusna že velikih – in vprašanje, če tudi nadomestljivih – 15 točk. 

Sodeč po Sanchovih predstavah v dresu porurskega velikana, za katerega je na 137 tekmah dosegel 50 golov in 64 podaj, pa njegovim navijačem ne gre zameriti, da so kljub vsemu navdušeno pozdravili novico o morebitni vrnitvi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

The Dude
05. 01. 2024 19.16
Odrezan iz rotacije. Kje jih pobirate?