Nogomet

Nemci prepričljivo, Španci le s točko, Lewandowski rešil Poljake

Ljubljana, 25. 03. 2021 23.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Nogometna reprezentanca Nemčije je z visoko zmago začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2022. V uvodnem nastopu je Islandijo premagala s 3:0. Več težav so imeli Španci, ki so z Grčijo igrali neodločeno 1:1. Prav tako neodločeno je igrala Poljska, ki je na Madžarskem iztržila neodločenih 3:3.

Nemci so imeli nekaj težav pred tekmo, zaradi okužbe enega igralca so morali vsi še enkrat na testiranje, a nazadnje so tekmo v Duisburgu odigrali. Že v uvodnih minutah je bilo jasno, kdo bo zmagal, v 3. in 7. minuti sta zadela Leon Goretzka in Kai Havertz, v drugem delu je vodstvo povišal Ilkay Gündogan. V zadnjih desetih minutah pa je selektor Joachim Löw prvo priložnost ponudil tudi mlademu upu Bayerna Jamalu Musiali, ki se je nedavno odločil, da bo kot član nosil nemški dres.

Precej več težav kot Nemci so imeli Španci, ki so jim pred pol leta zadali boleč poraz v ligi narodov. Danes so bili neučinkoviti v boju z Grki, na koncu pa dobili le točko. Za španski gol je poskrbel Alvaro Morata, izenačil je Tasos Bakasetas z bele točke. Kljub velikemu pritisku Španije je ostalo pri neodločenem izidu. Tudi na drugi tekmi te skupine je bil izid tesen, Švedska pa je le z 1:0 premagala Gruzijo, edini gol je dosegel Viktor Claesson.

Italijani so prišli do pričakovane zmage, z 2:0 so premagali Severno irsko (Domenico Berardi, Ciro Imobile), v tej skupini pa so Švicarji ugnali Bolgare, potem ko so Breel Embolo, Haris Seferović in Steven Zuber zadeli v razmaku le sedmih minut v prvem polčasu.

Sijajni Robert Lewandowski je poskrbel za izenačenje in točko Poljske na gostovanju pri Madžarski.
Sijajni Robert Lewandowski je poskrbel za izenačenje in točko Poljske na gostovanju pri Madžarski. FOTO: AP

Razburljivo je bilo tudi na tekmi Madžarska - Poljska. Madžari so vodili z 2:0 in s 3:2, potem ko so Poljaki v le dveh minutah v drugem polčasu dosegli dva gola. Po zadetku Willija Orbana v 78. minuti je kazalo na zmago domačih, a je poljski zvezdnik Robert Lewandowski z zadetkom v 83. le poskrbel za točko Poljakov.

Neodločeno se je končal tudi dvoboj med Škoti in Avstrijci (2:2); domači so se rešili z zadetkom Johna McGinna v 85. minuti, potem ko je pred tem za Avstrijo oba gola dosegel Saša Kalajdžić.

Angleži pa so igrali z malčkom San Marinom in slavili zmago s 5:0, dvakrat je zadel Dominic Calvert-Lewin.

Kvalifikacije za SP 2022, 1. krog, četrtkove tekme, izidi:
- skupina B:
Švedska - Gruzija 1:0 (1:0)
Španija - Grčija 1:1 (1:0)

- skupina C:
Bolgarija - Švica 1:3 (0:3)
Italija - Severna Irska 2:0 (2:0)

- skupina F:
Izrael - Danska 0:2 (0:1)
Moldavija - Ferski otoki 1:1 (1:0)
Škotska - Avstrija 2:2 (0:0)

- skupina I:
Andora - Albanija 0:1 (0:1)
Anglija - San Marino 5:0 (3:0)
Madžarska - Poljska 3:3 (1:0)

- skupina J:
Lihtenštajn - Armenija 0:1 (0:0)
Romunija - S. Makedonija 3:2 (1:0)
Nemčija - Islandija 3:0 (2:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.