Nogomet

'Nemci že dolgo niso imeli toliko klubov pri vrhu, a pravijo, da so v krizi'

Ljubljana, 21. 02. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tomaž Lukač, Božidar Bulat
Komentarji
3

Bojan Prašnikar je edini Slovenec, ki je vodil klub iz prve nemške lige. Med leti 2007 in 2009 je bil trener Energie Cottbusa. Čeprav Nemci že dolgo niso imeli kar štirih klubov v izločilnih bojih Lige prvakov, pravi, da je njihova stroka prepričana, da so v krizi. "Imajo veliko dobrih in zelo malo izvrstnih nogometašev, ugotavljajo," razkriva in dodaja: "Njihovi največji klubi so uspešni tudi zaradi vrhunskih tujcev, ki igrajo v njih. Reprezentanca pa je že vrsto let brez vidnega uspeha."

3. februarja je dopolnil 70 let. Prijatelji so mu priredili lepo presenečenje, podrobnosti je razkril na uvodu oddaje. Kljub častitljivemu jubileju še naprej opravlja funkcijo predsednika Zveze nogometnih trenerjev Slovenije. Še vedno je prepričan, da ima slovenska stroka veliko večji potencial, kot ji ga pripisujejo, in da je od trenerjev v veliki meri odvisen uspeh moštva: "Iz dobrega mesa je lahko narediti slab golaž. Iz slabega mesa dober golaž pa je veliko težje. Veliko je odvisno od kuharja," ponazori Bojan Prašnikar, nekdanji trener Maribora in Olimpije.

Gost Božidarja Bulata in Tomaža Lukača v tokratni oddaji Fuzbal! je bil Bojan Prašnikar
Gost Božidarja Bulata in Tomaža Lukača v tokratni oddaji Fuzbal! je bil Bojan Prašnikar FOTO:

Beseda je ob Ligi prvakov in nemškem nogometu, jasno, tekla tudi o nedeljskem večnem derbiju, pa o slovenski reprezentanci, ki jo je vodil kar trikrat. Ne deli mnenja večine, da je kvalifikacijska skupina naše izbrane vrste za Euro 2024 (Danska, Finska, Kazahstan, Severna Irska in San Marino) ugodna. Pravi, da takšna skupina za nas ne obstaja. Več pa ... le en klik stran.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

boyman
21. 02. 2023 13.27
Ce so v krizi nej nehajo igrat. Sej to je igra.sicer pa niso lacni in nogometasi majo vse noge. Ne razumem? Aja denarja ni za vecje jahte? Hahaha beboti priskledniski
za bojši jutri
21. 02. 2023 08.36
-4
Dobra uvrstitev nemških klubov, še ne pomeni, da Nemci niso v krizi. Uspehi klubov so po zaslugi tujcev, ki za njih nastopajo. Toliko gospod Prašnikar.
Pagliaccio 46
21. 02. 2023 08.44
-6
Verjetno je nemška reprezentanca tista, ki ni bila v izločilnih bojih