Nogomet

Kampl z Leipzigom remiziral v Wolfsburgu, tudi B. Dortmund presenetljivo le do točke

Wolfsburg, 16. 01. 2021 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
1

Nogometaši RB Leipziga so v 16. krogu nemške Bundeslige remizirali na težkem gostovanju v Wolfsburgu (2:2), kjer domača zasedba v tej sezoni sploh še ni izgubila. Presenetljivo pa je remizirala tudi Borussia Dortmund, in sicer na domačem obračunu z zadnjim Mainzem (1:1), v domačem taboru pa bodo objokovali zapravljeno enajstmetrovko Marca Reusa.

Statistika Kevina Kampla na gostovanju pri Wolfsburgu
Statistika Kevina Kampla na gostovanju pri Wolfsburgu FOTO: Sofascore.com

Zasedba Wolfsburga se je proti favoritom rdečim bikom, ki so pred začetkom 16. kroga držali drugo mesto, hitro znašla v rezultatskem zaostanku. Že v peti minuti je namreč po lepi akciji in idealni podaji Emila Forsberga z leve strani zaključil Nordi Mukiele. Francoski bočni branilec je z neposredne bližine dosegel sploh svoj prvi gol v aktualni sezoni Bundeslige. Wolfsburg se je vrnil v igro v 22. minuti, ko je izpeljal (svojo prvo nevarno) akcijo po levi strani. S krasno podajo se je izkazal Yannick Gerhardt, z glavo pa je iz bližine zaključil Wout Weghorst. Za vročega nizozemskega napadalca je to bil še 11. gol v tej bundesligaški sezoni. Nogometaši Wolfsburga so tako kot pri prvem zadetku tudi pri drugem začeli 'iz nič' in na domači zelenici povedli v 35. minuti tekme (2:1), ko je z razdalje sprožil švicarski vezist Renato Steffen, pri tem pa imel tudi obilico sreče, saj se je od rame Willija Orbana žoga odbila v malo mrežico Leipzigovih vrat. Rdeči biki so po prejetem zadetku nemudoma krenili v napad in hitro prišli do nevarne akcije: Dayot Upamecano je v 37. minuti tekme sprožil po Forsbergovi podaji s kota, a se je z obrambo izkazal belgijski vratar Koen Casteels. Podobno kot domači so tudi gostje do drugega zadetka prišli s precej sreče. Vse skupaj je zakuhala kar obramba Wolsfubrga, ki je nespretno reagirala ob relativno skromnem strelu enega od gostujočih nogometašev. Vratar Casteels je le s težavo odbil žogo, potem ko sta se kar dva branilca umaknila žogi, nato pa je odbitek v nebranjeni del mreže pospravi Orban. Ta se je tako oddolžil za nesrečno posredovanje ob drugem golu Wolfsburga. V 62. minuti je znova nevarno zapretil Wolfsburg, ki je prek ameriškega branilca Johna Brooksa zatresel okvir Leipzigovih vrat. 27-letni Američan je poskusil z glavo po podaji iz kota, žoga se je od tal odbila v vratnico. Nato pa je silovito pritisnil Leipzig, najprej je dobro posredovala obramba domačih, nato pa se je s krasnim posredovanjem ob močnem voleju Danija Olma izkazal Casteels. 

Kevin Kampl ob nasprotniku Xaverju Schlagerju in soigralcu Daniju Olmu. Slovenec je tekmo začel in igral do 79. minute.
Kevin Kampl ob nasprotniku Xaverju Schlagerju in soigralcu Daniju Olmu. Slovenec je tekmo začel in igral do 79. minute. FOTO: AP

Dortmund zapravil 11-metrovko za zmago
Borussia Dortmund je v 16. krogu doma le remizirala proti zadnjemu Mainzu (1:1). Dortmund je mrežo gostov zatresel že po vsega dobrih 80 sekundah igre, toda glavni sodnik obračuna Sven Jablonski je gol norveškega čudežnega dečka Erlinga Brauta Haalanda, ki je zadel z diagonalnim strelom na oddaljeno vratnico s kakšnih 13 metrov, kasneje ob posredovanju VAR-a razveljavil. Izkazalo se je namreč, da je bil eden od Borussijinih nogometašev ob začetku akcije v prepovedanem položaju. Drugi polčas se ni začel po željah domačinov, saj so nogometaši Mainza povedli v 57. minuti tekme, ko je mrežo vratarja Romana Bürkija zatresel 24-letni nemški vezist Levin Oztunali. Dortmund je ob rezultatskem zaostanku vse sile usmeril v napad, kar se je obrestovalo v 73. minuti tekme, ko se je pod zadetek s strelom z roba kazenskega prostora podpisal nekdanji član PSG-ja Thomas Meunier, za katerega je to bil sicer sploh prvi zadetek v nemški Bundesligi. Le dve minuti pozneje je imela Borussia priložnost, da povede, a je enajstmetrovko zapravil izkušeni vezist Marco Reus. Ostalo je pri delitvi točk in končnem rezultatu (1:1), kar je glede na položaja obeh ekip na ligaški lestvici precejšnje presenečenje, saj ima Mainz po 16. krogih na svojem računu le eno samcato zmago in je pred 16. krogom zasedal zadnje mesto. 

Statistika tekme B. Dortmund - Mainz 05
Statistika tekme B. Dortmund - Mainz 05 FOTO: Sofascore.com

Bundesliga, izidi 16. kroga, sobotne tekme:

Borussia Dortmund – Mainz 1:1 (0:0) 
Meunier 73.; Oztunali 57. 

FC Köln – Hertha Berlin 0:0 (0:0)

Hoffenheim – Arminia Bielefeld 0:0 (0:0)

Werder Bremen – Augsburg 2:0 (0:0)
Gebre Selassie 84., Agu 87.

Wolfsburg – RB Leipzig 2:2 (2:1)
Weghorst 22., Steffen 35.; Mukiele 5., Orban 54.

VfB Stuttgrat – Borussia Mönchengladbach 2:2 (0:1)
Gonzalez 58., Fundu 90./11-m; Stindl 35./11-m; Zakaria 61.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marcuus
17. 01. 2021 11.00
+1
Pa boli me briga za tega Kampla res.