Nogomet

Nemški gledalci bodo lahko na televiziji 'prižgali' navijače

Berlin, 15. 05. 2020 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
5

Televizija Sky bo svojim gledalcem ponudila možnost ogleda prihajajočih tekem 1. Bundeslige s posnetim zvokom navijačev, ki naj bi vključeval tudi petje. Večina vprašanih je v anketi radiotelevizij ARD in ZDF sicer nasprotovala nadaljevanju sezone.

Večina Nemcev je proti nadaljevanju nogometne sezone v Bundesligi, kažejo ankete javnih radiotelevizij ARD in ZDF, objavljene v petek. Sezona se bo nadaljevala v soboto brez gledalcev na tribunah. Med anketiranci v anketi ARD jih je 56 odstotkov kritiziralo nadaljevanje sezone, ki se bo začela ta konec tedna. Le tretjina, 31 odstotkov, je dejala, da v celoti podpira, da bodo odigrali preostale kroge. Podatki so bili podobni v barometru ZDF, 62 odstotkov jih je nasprotovalo in le 27 odstotkov se jih je izjasnilo v podporo ponovnemu zagonu.

V soboto ob 15.30 se bodo začele prve tekme v nemški 1. Bundesligi po prekinitvi zaradi pandemije novega koronavirusa. Bundesliga je najmočnejše nogometno tekmovanje, ki se bo nadaljevalo, medtem ko so v francoski Ligue 1 in nizozemski Eredivisie sezono zaradi napovedanih vladnih ukrepov že končali. Pozornost svetovne nogometne javnosti je zato še toliko bolj usmerjena v nemške zelenice, televizija Sky pa namerava poskrbeti, da kljub praznim tribunam navijači pred televizijskimi sprejemniki ne bodo prikrajšani za vzdušje.

Sky bo gledalcem ponudil spremljanje tekme z nespremenjenim tonom, ki bo verjetno vključeval veliko krikov in odmevanja po praznem stadionu,  možno pa bo "svobodno izbrati novo alternativno zvočno podlago s posnetim vzdušjem stadiona", so sporočili.

"Kot dodatek komentiranju v živo bo možno ponovno predvajanje pesmi navijačev klubov, ki igrata, poleg tega pa tudi odziv občinstva na tekmo," trdi Sky. Dodali so, da bodo tisti, ki se bodo odločili poslušati mednarodni ton, "bolj osredotočeni na vzklike igralcev in trenerjev, kot tudi akcijske zvoke žoge".

Prazne tribune stadiona Eintrachta iz Frankfurta med zadnjo odigrano tekmo v Ligi Evropa, ko je bil od "orlov" kar s 3:0 boljši švicarski Basel.
Prazne tribune stadiona Eintrachta iz Frankfurta med zadnjo odigrano tekmo v Ligi Evropa, ko je bil od "orlov" kar s 3:0 boljši švicarski Basel. FOTO: AP

Kroos: Če ne uspe Nemcem, ne bo uspelo nikomur
Za agencijo dpa se je pred nadaljevanjem tekmovanja oglasil nekdanji vezist Hanse iz Rostocka, Bayerja iz Leverkusna in münchenskega Bayerna Toni Kroos, ki si že skoraj polnih šest let kruh služi pri Real Madridu.

"Tu (v Španiji, op. a.) je občutek takšen: 'Če ne uspe Nemcem, ne bo uspelo nadaljevati nikomur.'  Navdušujoče je, da so Nemci tisti, ki imajo najboljše številke pri spopadanju z virusom, okužbami in umrlimi. Če njim ne uspe zaključiti Bundeslige, komu pa bo?" se je vprašal vezist, ki je državni izbrani vrsti leta 2014 pomagal do njenega zadnjega naslova svetovnega prvaka.

"Mi smo dolgo časa trenirali doma, dobili smo načrte ... Počeli smo tisto, kar je lahko vsak posameznik počel doma. To so bile kot dolge počitnice, kot poletje, nato pa pride trenutek, ko moraš začeti z ničle. Podobno je kot v Nemčiji, a malce zaostajamo: najprej majhne skupine, nato večje skupine, na koncu pa treningi celotne ekipe," je o situaciji v Španiji še povedal Kroos.

Kliknite na zgornjo fotografijo in pošljite vprašanje našemu komentatorju Tomažu Lukaču.
Kliknite na zgornjo fotografijo in pošljite vprašanje našemu komentatorju Tomažu Lukaču. FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Našvasan_zob
15. 05. 2020 20.39
-1
Sej niti igralcev ne rabjo, če si v Fifa 20xx vklopjo demo tekmo dveh klubov.... amen...
Koronavirusovec
15. 05. 2020 20.20
neumnost, če je navijanje lažno nima smisla to poslušati
Našvasan_zob
15. 05. 2020 20.40
Še večja bedarija pa je, da majo nekateri "eko" športni avtomobili v kabini zvočnike, ki predvajajo zvok starih mašin :))))))))))))))))))))))))))
KenBlock
15. 05. 2020 16.36
+0
KenBlock
15. 05. 2020 16.34
+1
A z zamikom ?