Nogomet

Nemški načrt: že septembra vrnitev navijačev?

Berlin, 05. 08. 2020 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predstavniki vseh 36 klubov iz prve in druge nemške lige so se v torek sestali na videokonferenci, na kateri so usklajevali načrte za prihodnjo sezono. Po besedah izvršnega direktorja tamkajšnje nogometne zveze so klubi pripravljeni na vrnitev navijačev, a bo njihov povratek v veliki meri odvisen od volje vodilnih politikov.

Že septembra bi lahko na nemških stadionih znova videli navijače, a v omejenem številu.
Že septembra bi lahko na nemških stadionih znova videli navijače, a v omejenem številu. FOTO: AP

Predstavniki prvo- in drugoligašev so dosegli kar nekaj pomembnih dogovorov. Gostujočih navijačev ne bo na tekmah še vsaj naslednjo sezono (2020/2021), vsaj do oktobra bodo zaprta vsa stojišča, do nadaljnjega pa se na tekmah ne bo smelo streči piva. A najpomembneje je, da so si bili klubi enotni pri tem, da si želijo navijače čim prej vrniti na stadione. Po idealnem scenariju bi se to utegnilo zgoditi že na začetku sezone, ki bo 18. septembra. 

"Odločitev, če in kdaj se bodo navijači vrnili, ni v naši domeni, temveč je odvisna od politikov," je po sestanku dejal izvršni direktor nemške nogometne zveze Christian Seifert. "Profesionalni nogomet se lahko v normalnost vrne zgolj po korakih. Nihče od nas, niti politiki, nima magične palčke, s katero bi vse povrnil v stanje pred pandemijo. Čaka nas kar nekaj korakov, želim pa si, da bomo z njimi začeli karseda hitro," je še dodal Seifert. 

Klubi so se med seboj že dogovorili, da bodo zaradi preventivnih ukrepov zbirali podatke vseh tistih, ki se bodo kot navijači udeležili tekem. Ni pa še povsem jasno, koliko gledalcem bo sprva dovoljen ogled tekem. "Nihče od zveze ne bo zahteval določenega števila navijačev. To bi bilo neodgovorno," so pojasnili pri DFB-ju.

Več o usodi navijačev bo znanega v ponedeljek, ko se bodo sestali predstavniki klubov in ministrstva za zdravje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DR.Fejsbuk
05. 08. 2020 11.11
-1
Če se tako odločijo, v kar sicer ne verjamem, saj je tveganje za porast okužb pač preveliko, potem bodo v oktobru imeli podobne probleme, kot jih imata srbija in bosna sedaj!
hotchilipoper
05. 08. 2020 10.29
+7
Zadnjič je 1 200 000 nemcev protestiralo proti nošenju mask.To je dokaz,da tudi na tekmi ne bi bilo nič drugače.
pomlad 2020
05. 08. 2020 10.24
+7
Edino pravilno, da se navijače postopoma vrne na tribune! Dovolj je politike in njihove diktature! Vsem, ki imamo iq višji od sobne temperature, nam je jasno, da je vs ustrahovanje v zvezi s covid 19 veliko pretirano, nehumano in z enim samim namenom.
DR.Fejsbuk
05. 08. 2020 11.08
+1
Visoko si ocenjuješ svoj IQ!! Niti za osnovno varnost in higieno ti ne zadošča trenutni nivo!
Žac
05. 08. 2020 10.12
+4
Tam bodo vrnili navijace v septembru,a Slovenci kopajo tunele in bunkere 15 m pod zemljo zaradi 3. vala. Zanimljivo.
DR.Fejsbuk
05. 08. 2020 11.09
+0
Slovenci ne kopljemo tunelov in bunkerjev, nemci pa ne bodo začeli lige z navijači!