Nogomet

Nemški prvak bo znan v zadnjem krogu: Remi Bavarcev, tesna zmaga Dortmunda

Dortmund, Leipzig, 11. 05. 2019 17.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tudi v nemškem prvenstvu bo napeto vse do zadnjega kroga. Münchenski Bayern je namreč uspel iztržiti le remi na gostovanju pri Leipzigu, dortmundska Borussia pa si je zagotovila tesno zmago nad Dusseldorfom (3 : 2). Bavarci imajo pred zaključnim krogom dve točki prednosti pred Dortmundom.

Dortmundska Borussia je v predzadnjem krogu nemškega prvenstva doma gostila Dusseldorf in z zmago ohranila upanje na prvenstveno lovoriko. Kljub podjetnosti domačih so morali gledalci na Signal Iduna Parku na zadetek počakati do 41. minute.

Christian Pulišić bo v naslednji sezoni branil barve londonskega Chelseaja.
Christian Pulišić bo v naslednji sezoni branil barve londonskega Chelseaja. FOTO: AP
Po predložku pred gostujoča vrata je z glavo posredoval Thomas Delaney, njegovo podajo pa je v mrežo le še potisnil Christian Pulišić. Dussledorf ni čakal dolgo in je za izenačenje poskrbel že kmalu po začetku prvega polčasa. Po lepi podaji pred vrata je streljal Oliver Fink, domači čuvaj vrat je bil na žogi, a mu je ta zdrsnila v mrežo. Na veselje domačih navijačev je v 53. minuti Dortmund v vodstvo povedel Delaney, ki je z močnim udarcem premagal vratarja Michaela Rensinga.

Pet minut kasneje so bile zvezde spet naklonjene domačim, po prekršku v kazenskem prostoru je namreč Dussledorf prišel do enajstmetrovke, ki pa jo je zapravil Dodi Lukebakio. Dortmund je imel v zadnjih desetih minutah tekme igralca manj, saj je zaradi rdečega kartona zelenico moral zapustiti Adam Bodzek, prednost so domači izkoristili v sodnikovem podaljšku z zadetkom Maria Götzeja. Za končni rezultat 3 : 2 je piko na i dodal še Dawid Kownacki.

Bayern München, Borussia Dortmund in Leipzig so si že zagotovili mesto v naslednji sezoni Lige prvakov.
Bayern München, Borussia Dortmund in Leipzig so si že zagotovili mesto v naslednji sezoni Lige prvakov. FOTO: AP

Münchenski Bayern je še nekoliko podaljšal odločitev o prvaku, z Leipzigom (Kevin Kampl zaradi kazni tokrat ni zaigral) se je namreč razšel brez zadetka. Najlepšo priložnost so imeli Bavarci v 50. minuti, ko je Ibrahim Konate slabo posredoval v obrambi in žogo tako poslal naravnost na nogo Leona Goretzke. Ta je z volejem zatresel mrežo, vendar je sodnik zadetek razveljavil, saj se je Poljak pri podaji Roberta Lewandowskega nahajal v prepovedanem položaju. Pred zadnjim krogom tako Bavarci ostajajo na prvem mestu lestvice s 75 točkami, drugouvrščena Borussia ima dve manj.

Pred tekmo se je po Red Bull areni zapeljal tudi Marc Marquez

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Borussia Dortmund – Dusseldorf 3 : 2 (1 : 0)
Pulisic 41, Delaney 53., Götze 90+2; Fink 47., Kownacki 90+5

Leopzig – Bayern München 0 : 0

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
12. 05. 2019 17.51
Borusija je podobno kot liverpool zapravila prednost
Hellsrael
11. 05. 2019 18.49
+11
Jaz res ne razumem kam da bvb denar? Prodali so dembeleja, aubo. Pripeljali drobizek. In potem so bavarci krivi kjer jih nikjer ni ker so nekonkurencni.
uporabnica1
11. 05. 2019 18.05
+17
Ni veliko manjkalo, da bi tudi Borussia samo remizirala ... Očitno se bo odločalo na zadnji tekmi :D Pol mi naj pa sam še kdo prbije, da sta francoska in italijanska liga bolj zanimivi in izenačeni. haha #malomorgen