Nogomet

Nemški selektor Löw dobil zaupnico klubov in vodstva lige, a to je šele začetek

Frankfurt ob Majni, 22. 08. 2018 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor Joachim Löw je skupaj z generalnim direktorjem nemške nogometne reprezentance Oliverjem Bierhoffom dobil zaupnico vodilnih pri Združenju nemških prvoligašev. A to je šele začetek napornega tedna za dvojec Löw-Bierhoff, ki bo moral vodilnim pri Nemški nogometni zvezi predstaviti svoje načrte za prihodnost, o kateri že zdaj tečejo vroče razprave.

Selektor nemške nogometne reprezentance je vse od leta 2006 Joachim Löw (na fotografiji).
Selektor nemške nogometne reprezentance je vse od leta 2006 Joachim Löw (na fotografiji). FOTO: AP

Na srečanju predstavnikov Nemške nogometne lige (DFL) in predstavnikov klubov 1. Bundeslige v Frankfurtu sta Joachim Löw in Oliver Bierhoff predstavila načrte za prihodnost nemške nogometne reprezentance, ki je po osvojenem naslovu svetovne prvakinje po vsega treh tekmah končala letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji. Predsednik DFL Reinhard Rauball in predsednik Nemške nogometne zveze (DFB) Reinhard Grindel sta v skupni izjavi zapisala, da je bilo srečanje uspešno.

"Vsi sodelujoči na srečanju so dali zaupnico," je dejal Rauball, medtem ko je Grindel zatrdil, da "DFB in Bundesliga vlečeta v isto smer". Löw dogajanja sicer ni komentiral, Rauball pa je izrazil zaskrbljenost zaradi domnevnega pomanjkanja talentiranih nogometašev v mladinskih šolah. V uradni objavi DFL so potrdili, da so "začeli z delom v bundesligaških akademijah in izobraževanjem trenerjev na nogometni zvezi". 

Oglasil se je tudi Jürgen Klopp
Nemški nogomet po neuspehu na SP v Rusiji pretresa kar nekaj težav, med njimi velja omeniti (tudi) trenja znotraj krovne nogometne organizacije. V petek bosta Löw in Bierhoff predstavila svojo analizo svetovnega prvenstva, predsedstvu DFB bosta morala predlagati tudi ukrepe za prihodnost. Löw se bo prvič po povratku iz Rusije naslednjo sredo, ko bo obelodanil seznam igralcev za prve tekme Lige narodov, tudi pojavil pred mediji. Na začetku septembra se bodo Nemci pomerili z novopečenimi svetovnimi prvaki Francozi.

Je pa v zadnjem času odmevala tudi izjava trenerja Liverpoola Jürgena Kloppa, ki se je ostro lotil nekdanjega kapetana Nemčije Philippa Lahma. Klopp je dejal, da "ne razume", kako lahko Lahm dogajanje v reprezentanci komentira tako, kot da zanjo nikoli ne bi igral.

"Kako bi se lahko izrazil lepo? Philipp je bil res dober igralec. Če imaš kaj za povedati kot eden izmed državnih rekorderjev, potem pojdi po telefon in to povej. Ne govori o reprezentanci, za katero si nedavno igral, kot da nikoli ne bi bil tam. Tega ne razumem," je za Sport1 povedal Klopp. Lahma so sicer prejšnji teden postavili za vodjo projekta kandidature za evropsko prvenstvo 2024, za katero pa se Nemčija sicer še ni uradno odločila.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.