Nogomet

Mourinho organiziral trening v parku, sledili pozivi h kaznovanju Portugalca

London, 08. 04. 2020 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
5

Potem ko so v javnosti zaokrožile fotografije nogometnega trenerja Joseja Mourinha, ki sredi pandemije novega koronavirusa v enem od javnih londonskih parkov z varovanci pri Tottenhamu opravlja trening, britanska javnost poziva h kazni za nepremišljenega Portugalca. Za zdaj jo je odnesel le z opozorilom klubskega vodstva.

 

Mourihno jo bo očitno odnesel le z opozorilom klubskega vodstva.
Mourihno jo bo očitno odnesel le z opozorilom klubskega vodstva. FOTO: AP

Karizmatični portugalski trener Jose Mourinho je skupaj z nekaj člani prve ekipe, med njimi s Tanguyjem Ndombelejem, Davinsonom Sanchezom in Ryanom Sessegnonom v parku v Londonu opravljal trening, čeprav bi se morali vsi štirje v poskusu zajezitve širjenja novega koronavirusa držati samoosamitve.

S prvim je delal ena na ena, preostala dva sta prav tako skupaj tekla v istem javnem parku. Ob tem je še en član prve ekipe Serge Aurier na Instagramu objavil videoposnetek, kako teče skupaj s prijateljem.

"Vse naše igralce smo opomnili, da je treba dosledno spoštovati pravila samoosamitve, tudi takrat, ko vadijo," je britanski BBC citiral klubsko vodstvo. V Angliji so sredi marca zaustavili nogomet, prve lige Premier League pa ne bo vsaj do maja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mourihno se je že odzval na očitke in skesano priznal, da morda trening v parku ni bil najboljša odločitev. "Sprejemam to, da moja dejanja niso bila v skladu z vladnim protokolom. Moramo imeti le stike s člani svojega gospodinjstva," besede Mourinha navaja britanski SkySports. "Ključno je, da odigramo naš del vloge in sledimo vladnim nasvetom, da bi podprli naše heroje v zdravstvu in rešili življenja," je dodal Portugalec. Ta se je že poslužil modernejše tehnologije in naslednje individualne treninge z nogometaši vodil kar prek spleta.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
08. 04. 2020 19.47
+3
Joza se ne da.
misko5lin
08. 04. 2020 18.19
+6
Ta model pa res misli, da je izvenserijski. Kot neki predsednik, ki sedaj krivi WHO, ker je v njegovi državi že toliko okuženih in mrtvih...
awontuwej
08. 04. 2020 18.00
+3
Mourinho kot Mourinho...
Iztok Draksler
08. 04. 2020 15.33
-2
zakaj kaznovali..saj je delal tako kot pravi Čeferin....konec črnogledosti..mora bit optimist..s.edaj je pa kaznovan...le zakaj
beauceron
08. 04. 2020 16.26
+14
Zato ker edino red in disciplina nas bosta rešila tega virusa ne pa da vsak dela kot mu paše.