Nogomet

Milan ugnal Atalanto in ujel mestnega tekmeca na drugem mestu

Bologna, 26. 02. 2023 14.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Nogometaši milanskega Interja so v 24. krogu italijanske lige v Bologni izgubili z 0:1 in tako na drugem mestu za vodilnim Napolijem zaostajajo 18 točk. Zvečer jih je z zmago proti Atalanti (2:0) pri 47 točkah ujel mestni tekmec Milan.

Simone Inzaghi
Simone Inzaghi FOTO: AP

Bologna, ki nadaljuje odličen niz, saj je na zadnjih šestih tekmah zbrala 13 točk, toliko jih je v tem obdobju vpisal zgolj vodilni Napoli, je prekinila niz Interjeve neporaženosti na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih. Krivec za to je Ricardo Orsolini, ki je dosegel edini zadetek v 76. minuti. Samir Handanović za Inter ni branil.

Milan je v večerni tekmi z 2:0 premagal Atalanto in se prebil na tretje mesto, kjer ima enako število točk kot drugouvrščeni Inter. Ob zmagi, ki sta jo rdeče-črnim zagotovila avtogol Juana Mussa v 25. minuti in zadetek Juniorja Messiasa v 86. minuti, so se navijači Milana razveselili še vrnitve dveh nogometašev. Po devetih mesecih je spet zaigral Zlatan Ibrahinmović, po septembru pa je med vratnici spet stopil Mike Maignan.

V soboto so nogometaši Napolija v gosteh premagali Empoli z 2:0 in so še naprej trdno v vodstvu na lestvici. Znova se je med strelce vpisal z 19 goli najboljši strelec lige Victor Osimhen. Petar Stojanović je za Empoli igral od 68. minute. Na drugi sobotni tekmi je Lecce doma z 0:1 izgubil proti Sassuolu.

V ponedeljek bo Verona igrala proti Fiorentini, Lazio pa proti Sampdorii Martina Turka. Vodstvo slednje, ki se bori za obstanek, je v soboto prejelo resno grožnjo. Neznanci so namreč na sedež kluba dostavili odsekano svinjsko glavo, na škatli pa so zapisali: "Naslednje glave bodo vaše." Takšne grožnje v italijanskem nogometu niso novost, saj so leta 2006 športnemu direktorju Palerma poslali kozjo glavo, leta 1999 pa je predsednik Reggine dobil okrvavljeno glavo bika. V torek bosta krog zaprla obračuna Cremonese - Roma in Juventus - Torino.

Napoli ima po 24 tekmah že 65 točk, sledi Inter s 47, nato pa s tekmo manj Roma, Milan (oba 44 točk), Lazio (42) in Atalanta (41). Bologna je trenutno sedma.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, 24. krog:
Empoli - Napoli                 0:2 (0:2)
(Petar Stojanović je igral od 68. minute za Empoli)

Lecce - Sassuolo                0:1 (0:0)
Thorstvedt 65.

Bologna - Inter 1:0 (0:0)
Orsolini 76.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.