Nogomet

Nesporazum Alissona in van Dijka odločil derbi kroga

Manchester, 04. 02. 2024 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V nedeljskem popoldnevu so se na Otoku odvili štirje obračuni 23. kroga Premier lige. Derbi med Arsenalom in Liverpoolom so dobili domačini, Manchester United je premagal West Ham, Chelsea je doma klonil proti Wolverhamptonu, Bournemouth in Nottingham Forest pa sta se razšla brez zmagovalca.

Arsenal - Liverpool
Arsenal - Liverpool FOTO: AP

Na derbiju kroga med Arsenalom in Liverpoolom so navijači prvo priložnost dočakali v 11. minuti, ko je po protinapadu Gabriel Martinelli v kazenskem prostoru našel Bukaya Sako, Anglež pa je z glavo slabo zadel žogo. Gostje so hitro odgovorili, strel Codyja Gakpa pa je zletel mimo vrat. Do spremembe na semaforju je prišlo v 14. minuti, ko je strel Kaija Havertza najprej obranil Alisson, odbitek pa je v mrežo pospravil Saka. V nadaljevanju prvega polčasa sta si obe ekipi priigrali nekaj polpriložnosti, v tretji minuti sodnikovega dodatka pa je bila obrambna linija Arsenala z mislimi že na odmoru. Luiz Diaz je to izkoristil, osmešil Williama Salibo, žogo pa je v mrežo poslal branilec topničarjev Gabriel.

Statistika tekme Arsenal - Liverpool
Statistika tekme Arsenal - Liverpool FOTO: Sofascore.com

Uvodne minute drugega dela so minile v luči mnogih priložnosti na obeh straneh, tako eni, kot tudi drugi pa so bili premalo natančni. V 63. minuti so domačini zahtevali najstrožjo kazen, glavni sodnik Anthony Taylor pa je odločil, da je bilo pri posredovanju Alexisa Mac Allisterja vse čisto. Štiri minute kasneje je vratar gostov Alisson po katastrofalnem posredovanju podaril žogo Martinelliju, ta pa jo je potisnil v prazno mrežo in kaznoval obrambni fiasko redsov. Varovanci Mikela Artete so se v nadaljevanju srečanja osredotočili na obrambo in goste prisilili v strele iz razdalje, ki so bili povsem nenevarni za vrata Davida Raye. V še večjih težavah se je Liverpool znašel v 88. minuti, ko je Ibrahima Konate prejel še drugi rumeni karton in predčasno zapustil zelenico na Emiratesu. Domačini so v 92. minuti dokončno zlomili varovance Jurgena Kloppa, ko je Leandro Trossard po odličnem solo prodoru žogo v mrežo poslal Alissonu med nogami in poskrbel, da brazilski vratar še dolgo ne bo pozabil tega obračuna.

Manchester United - West Ham
Manchester United - West Ham FOTO: AP

Po dinamičnem uvodu v srečanje med Manchester Unitedom in West Hamom so prvi do zadetka prišli domačini. Po solo prodoru je z roba kazenskega prostora sprožil Rasmus Hojlund in s preciznim strelom premagal gostujočega vratarja, sebi pa podaril najlepše možno darilo za 21. rojstni dan. Obe ekipi sta si do konca prvega dela priigrali nekaj obetavnih priložnosti, rezultat pa je ostal nespremenjen.

Statistika tekme Manchester United - West Ham
Statistika tekme Manchester United - West Ham FOTO: Sofascore.com

Tri minute po začetku drugega polčasa se je po veliki napaki Harryja Maguireja pred golom rdečih vragov znašel Emerson, ki pa je meril visoko čez vrata Andreja Onanaja. Njegovo nespretnost so domačini hitro kaznovali in v naslednjem napadu preko Alejandra Garnacha in pomoči gostujočega branilca Nayefa Aguerda podvojili svojo prednost. Drugi zadetek je varovancem Erika ten Haga dal nekaj dodatnega zagona, Marcus Rashford in Diogo Dalot pa sta bila v nadaljevanju premalo natančna za nov zadetek Manchester Uniteda. V 69. minuti se je v odlični priložnosti znašel Jarrod Bowen, njegov strel pa je v zadnjem trenutku blokiral Dalot. Po pritisku Scotta McTominaya nad Kalvinom Phillipsom je Škot v 84. minuti prišel do žoge, jo prenesel do kazenskega prostora in asistiral Garnachu, slednji pa je z drugim golom na tekmi odgovoril na vprašanje o zmagovalcu.

Chelsea - Wolves
Chelsea - Wolves FOTO: AP

Na Stamford Bridgu so se navijači Chelseaja zadetka svojih ljubljencev razveselili ob izteku 19. minute, ko je natančno podajo Moisesa Caiceda izkoristil Cole Palmer. Domačini pa so bili v vodstvu vsega tri minute, saj se je v 22. minuti žoga po strelu Matheusa Cunhe odbila od Thiaga Silve in pristala v mreži Chelseaja. Nesrečni odboj se je ponovil v 43. minuti, ko je žogo po strelu Rayana Ait-Nourija v svojo mrežo preusmeril Axel Disasi in poskrbel za popoln preobrat volkov.

Statistika tekme Chelsea - Wolves
Statistika tekme Chelsea - Wolves FOTO: Sofascore.com

Nogometaši Wolverhamptona so v nadaljevanju iskali tretji zadetek, našli pa so ga v 63. minuti, ko je po odličnem prodoru Pedra Neta zabil Cunha. Deset minut pred koncem rednega dela je Cunha priboril enajstmetrovko, prevzel odgovornost in se podpisal še pod tretji zadetek na tekmi. Štiri minute pozneje so domačini znižali zaostanek. Iz kota je asistiral Mihailo Mudrik, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji 39-letni branilec Silva in žogo z glavo poslal za hrbet Joseja Saja. Gostje so z zmago prehiteli Chelsea in skočili na 10. mesto.

Bournemouth - Nottingham Forest
Bournemouth - Nottingham Forest FOTO: AP

Na obračunu med Bournemouthom in Nottingham Forestom so domačini zatresli mrežo gostov že po petih minutah. Po predložku iz kota je bil v kazenskem prostoru najvišji Luis Sinisterra, žogo pa je v mrežo preusmeril Justin Kluivert. Gostje so bili v 11. minuti blizu izenačujočega zadetka, slednjega pa so nato dosegli v izdihljajih prvega polčasa, ko je s krasnim strelom zunaj kazenskega prostora Callum Hudson-Odoi premagal Neta.

V drugem polčasu se na stadionu Vitality ni dogajalo veliko, Philip Billing pa je v 84. minuti, ko je pohodil Hudsona-Odoija in prejel neposreden rdeči karton otežil delo domačih. Tekmeca si v zaključku srečanja nista priigrala resnih priložnosti, tekma pa se je končala z izidom 1:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mušmula
04. 02. 2024 19.37
+1
Pozabu špegle doma
zmerni pesimist
04. 02. 2024 17.38
-1
Ni avramoviča je v avstriji