Nesrečni Sala pred smrtjo izpostavljen ogljikovemu monoksidu

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
R.G.
KOMENTARJI
4
Lahko turistično letalo PA 46 Malibu je v noči na 22. januar iz Nantesa poletelo proti Cardiffu. Na krovu letala je sedel Emiliano Sala, nogometaš, ki bi moral postati najdražja okrepitev Cardiffa v klubski zgodovini. A Argentinec ni nikoli prispel v Wales, po zadnjih odkritjih pa naj bi svoj žalostni konec doživel že pred trenutkom, ko je letalo treščilo ob morsko gladino. 

Emiliano Sala, ki je bil pri francoskem prvoligašu Nantesu soigralec slovenskega reprezentanta Reneja Krhina, je pred prestopom na Otok v francoskem prvenstvu dosegel 12 zadetkov. Njegove predstave so zbudile pozornost vodilnih priCardiff Cityju, kamor bi moral Sala prestopiti za rekordnih 17 milijonov evrov. Napadalec se je na vse pretege upiral prestopu, a na koncu le pristal, da zapusti Francijo.

Letalo, s katerim sta letela Emiliano Sala in David Ibbotson.
Letalo, s katerim sta letela Emiliano Sala in David Ibbotson.FOTO: Air Accidents Investigation Branch

Pri britanski agenciji za letalske nesreče (AAIB) pa naj bi po sedemmesečni preiskavi zdaj vendarle bili bližje odgovoru na vprašanje, kaj naj bi bilo tiste ponedeljkove noči usodno za obetajočega napadalca in pilota letala Davida Ibbotsona. Kot so zapisali v zadnjem izdanem poročilu, naj bi bila potnika izpostavljena velikim količinam ogljikovega monoksida. Obdukcija je pokazala, da obstaja velika možnost, da je bil Sala mrtev že nekaj minut pred udarcem letala ob morsko gladino. V njegovem telesu so namreč našli količine strupenega plina, ki bi lahko povzročile možgansko kap, zastoj srca ali nezavest. V nekaj manjši meri je bil v pilotski kabini plinu izpostavljen Ibbotson. "Izpostavljenost ogljikovemu monoksidu v takšni meri bi gotovo zmanjšala pilotovo sposobnost vožnje," so zapisali pri AAIB.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Zakaj je prišlo do takšne količine strupenega plina, je gotovo vprašanje, ki mora biti nemudoma razrešeno in pojasnjeno svojcem," je na agencijo apeliral Daniel Machover, sicer odvetnik družine Sala. "Svojci so mnenja, da nadaljnja preiskava tehničnih napak letala ni potrebna, želijo si le pojasnila, kako je do vdora plina prišlo. Verjamejo, da bo končno poročilo močno vplivalo na varnost zasebnih in komercialnih letal v prihodnosti."