Nogomet

Neuer se ne ozira na kritike legendarnega Matthäusa: Sem v vrhunski formi

Berlin, 16. 10. 2018 18.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vratar nemške nogometne reprezentance Manuel Neuer je eden najbolj izpostavljenih sredi niza slabih rezultatov ekipe, ki jo vodi Joachim Löw. Člana Bayerna se je po zadnjem porazu na Nizozemskem (0:3) ostro lotil dolgoletni kapetan bavarskega ponosa Lothar Matthäus, ki meni, da bi moral priložnost dobiti zvezdnik Barcelone Marc-Andre ter Stegen.

Memphis Depay je v Amsterdamu takole matiral Neuerja za enega od treh golov v nemški mreži.
Memphis Depay je v Amsterdamu takole matiral Neuerja za enega od treh golov v nemški mreži. FOTO: AP

Manuel Neuer je na kritike Lotharja Matthäusa odgovoril z besedami, da je v dobri formi in da to vedo vsi njegovi soigralci, tako v vrstah Bayerna kot v vrstah nemške reprezentance.

Nekdanji kapetan nemške izbrane vrste in münchenskega Bayerna Matthäus se je v domovini ostro lotil predstav "elfa" v zadnjih mesecih ‒ razočaranje na svetovnem prvenstvu, kjer je ekipa Joachima Löwa kot branilka naslova izpadla že po skupinskem delu, še vedno boli, rane pa so še posolile naslednje prijateljske tekme oziroma obračuni v Ligi narodov.

'Sem v vrhunski formi'
32-letni Neuer se je po dolgotrajni poškodbi v pogon vrnil šele tik pred začetkom SP v Rusiji in vsaj malce presenetljivo dobil priložnost pred Marcom-Andrejem ter Stegnom, ki je vso sezono blestel v golu Barcelone. Neuer za predstave v Rusiji ni bil deležen glasnejših kritik, veliko bolj pa je na udaru po začetku klubske sezone, v kateri Bayernu nikakor ne steče, piko na i je pritisnila zadnja tekma z Nizozemsko (0:3), ko je bil Neuer med krivci za enega od golov oranja.

NEUER

"Resnično lahko rečem, da sem v vrhunski formi," je pred naslednjo preizkušnjo v Parizu proti Franciji dejal Neuer. "Nimam nobenih težav, prav tako kar se tiče noge (poškodba, ki mu je vzela dobršen del minulih sezon, op. a.). Sem v dobri formi," dodaja nekdanji član Schalkeja 04, ki je pod drobnogledom tudi zaradi neprepričljivih posedovanj na ligaških tekmah z Augsburgom (1:1) in Borussio Mönchengladbach (0:3).

TERSTEGEN

"Na zadnjih tekmah je bilo res nekaj težkih situacij. Kot visok vratar nisem nekdo, ki bi kar letel skozi kazenski prostor. Veliko dela poskušam opraviti s postavljanjem. Mislim, da fantje v mojih ekipah vedo, da sem v dobri formi. Le nobene sreče nisem imel na tekmah," dodaja Neuer, ki bo po trditvah Löwa, tudi selektor je pod vedno hujšim pritiskom javnosti, začel tekmo s Francozi.

LESTVICA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
17. 10. 2018 08.13
+1
Graditi igro in pričakovanja samo na uspehih preteklosti je dvorezen meč. Vztrajati s akterji uspehov in jih kar naprej forsirati je rezultat stanja današnje nemške reprezentance . Vsak stvar se enkrat iztroši in je potrebna zamenjava. To stanje je trener nemške reprezentance spregledal in se vse preveč opiral na izkušene starejše igralce. Zamenjava je prišla malo prepozno .
idiu3krasne
16. 10. 2018 20.44
+5
voham poraz danes...nemci nimajo za burek.
ggargamell
16. 10. 2018 21.09
-4
beerch
17. 10. 2018 08.35
+3