Nogomet

Neuspešen novoletni dan za Tottenham in Chelsea

Ljubljana, 01. 01. 2023 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Tottenhama so v 18. krogu angleške lige izgubili proti Aston Villi z 0:2. Na zadnji tekmi kroga je Chelsea v gosteh proti Nottingham Forestu igral 1:1.

Nottingham Forest - Chelsea
Nottingham Forest - Chelsea FOTO: AP

Tottenham bi z novo zmago spet skočil na četrto mesto na lestvici, vendar so imeli gostje drugačne načrte. V drugem polčasu sta v 50. in 73. minuti zadela Emiliano Buendia in Douglas Luiz ter poskrbela za zmago Ville in peti poraz Tottenhama v sezoni. Za Villo je to tretja zmaga na štirih tekmah, odkar jo je prevzel Unai Emery.

Osmouvrščeni Chelsea bo predvidoma v ponedeljek uradno potrdil prvo zimsko okrepitev. To bo francoski srednji branilec Benoit Badiashile, za katerega bodo Londončani Monacu odšteli 38 milijonov evrov, nogometaš pa bo podpisal pogodbo do junija 2029.

Njegovi bodoči soigralci pa so tokrat v Nottinghamu osvojili le točko. Povedli so v 16. minuti, ko je zadel Raheem Sterling, v 63. minuti pa je končni izid postavil Serge Aurier za pomembno točko 18. ekipe z lestvice.

Že v petek je West Ham doma izgubil proti Brentfordu z 0:2, Liverpool pa je z 2:1 odpravil Leicester. V soboto je Wolverhampton doma klonil pred Manchester Unitedom z 0:1, Bournemouth pa proti Crystal Palaceu z 0:2.

Fulham je z 2:1 odpravil Southampton, Manchester City in Everton sta igrala 1:1, Newcastle in Leeds pa 0:0. Vodilni Arsenal je v gosteh s 4:2 odpravil Brighton in ima po novem sedem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Cityjem.

Arsenal je po 16 tekmah pri 43 točkah, City jih ima 36, sledi Newcastle s 34, a ima tekmo več. Manchester United je četrti z 32 točkami s 16 tekem, Tottenham pa peti s 30 točkami s 17 tekem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

- nedelja, 1. januar:

Tottenham - Aston Villa                          0:2 (0:0)

Nottingham Forest - Chelsea                 1:1 (0:1)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.