Nogomet

Neverjeten prizor v Evropski ligi: Prosti strel s 60 metrov pretvoril v zadetek

Nikozija, 30. 10. 2020 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na tekmi drugega kroga Evropske lige med ciprsko Omonio in nizozemskim PSV-jem smo bili priča sila neobičajnemu zadetku. Domači so po zapravljeni žogi gostov šli v protinapad, ki pa je bil prekinjen s prekrškom. Čeprav je bila žoga še vedno na polovici Omonie, pa je izkušeni vezist Jordi Gomez izkoristil priložnost in s skoraj 60 metrov presenetil nepripravljenega Yvona Mvoga.

Nogometaši Omonie proslavljajo zadetek Jordija Gomeza.
Nogometaši Omonie proslavljajo zadetek Jordija Gomeza. FOTO: AP

Zadetek je bil tako nepričakovan, da je presenetil celo režiserja srečanja, saj se je ta v trenutku strela osredotočal na glavnega sodnika. Gledalci pred malimi zasloni smo tako vse skupaj videli šele v počasnem posnetku, ki pa je razkril vso mojstrstvo Jordija Gomeza. Izkušeni 35-letni Španec je bil ravno dovolj potrpežljiv, da se je žoga povsem umirila, nato pa jo je brez pomisleka poslal proti gostujočim vratom. 

Vratar PSV-ja Yvon Mvogo tega seveda ni pričakoval in ni mogel preprečiti vodstva Ciprčanov. Gostje so se sicer pritoževali, da se je žoga v trenutku strela še premikala, a je Donatas Rumšas zadetek upravičeno priznal. Na Mvogovo srečo pa je favoriziranim Nizozemcem do konca uspelo preobrniti rezultat. Za pomembne tri točke je v zadnji minuti sodnikovega dodatka poskrbel prvi zvezdnik gostov Donyell Malen

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skupini E je PSV, ki je v kvalifikacijah za skupinski del Evropske lige izločil tudi slovensko Muro, trenutno na drugem mestu s tremi točkami. Vodi španska Granada, ki ima eno več, Omonia pa je na zadnjem mestu. Ob že omenjenem porazu je v prvem krogu v gosteh remizirala s Paokom. 

Ni se zgodilo prvič
Zanimivo pa je tudi to, da to ni bil prvi zadetek v novi sezone Evropske lige, ki je bil dosežen z obrambne polovice. Napadalec Glasgow Rangersov Kemar Roofe je v prvem krogu s podobnim zadetkom v sodnikovem dodatku zapečatil usodo Standarda iz Liegea.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brodarko
31. 10. 2020 10.24
+1
...sila neobičajen zadetek. Avtor ga je sila neobičajno opisal, sploh vrhunski prispevek.
MesOjediPinGvin
31. 10. 2020 08.50
+2
Nisem slišal sodnikove piščalke.... Kje je torej prosti strel?? Sodnik je "pustil" igro, čeprav je bilo nad igralcem narejenih kar nekaj prekrškov....
resnicaosvobaja
30. 10. 2020 11.40
+0
Avtor J.B. ni človek, ki bi se ukvarjal z malenkostmi
resnicaosvobaja
30. 10. 2020 12.03
+1
poserjemsenavas
30. 10. 2020 11.33
+6
Novinar sploh ne ve kaj je prosti strel. Takrat mora žoga mirovati, tu pa igra ni bila prekinjena in ne more biti prosti strel, ampak samo udarec na gol.
resnicaosvobaja
30. 10. 2020 10.56
+5
Če je to prosti strel po prekinitvi s prekrškom, potem bi lahko rekli tudi , da je bila enajstmetrovka