Nogomet

Neverjeten prizor v Evropski ligi: zapustil igrišče in odšel v porodnišnico

Berlin, 23. 10. 2020 17.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
3

Poškodba, slaba igra, utrujenost oziroma slaba forma so najbolj pogosti razlogi za zamenjavo igralcev na nogometnih tekmah. A le redki bodo delili izkušnjo avstrijskega nogometaša Floriana Grillitscha, člana nemškega prvoligaša Hoffenheima, ki je sredi tekme zapustil igrišče, ko je dobil klic, da žena ravnokar rojeva.

Florian Grillitsch si bo tekmo proti Crveni zvezdi zapomnil za vse večne čase.
Florian Grillitsch si bo tekmo proti Crveni zvezdi zapomnil za vse večne čase. FOTO: Twitter

Rojstvo otroka je za starša najlepši dogodek v življenju. "Če je kdaj obstajal razlog za prekinitev tekme, je to to ... Florian Grillitsch je odšel, da bi se udeležil poroda svojega otroka," so iz kolektiva Hoffenheim tvitnili ob polčasu tekme evropske lige proti beograjski Crveni zvezdi.

Po odhodu v slačilnice se avstrijski vezist ni več prikazal na igrišču, poroča nemška tiskovna agencija DPA. V 46. minuti ga je zamenjal Diadie Samassekou, do takrat sicer golov še ni bilo. Zadetka Christopha Baumgartnerja (64.) in Munasa Dabburja (90.) pa sta Hoffenheimu v nadaljevanju zagotovila domačo zmago z 2:0.

Petindvajsetletnemu avstrijskemu reprezentantu bodo seveda v njegovem klubu opravičili izostanek, ker rezultat ni bil njegova glavna prioriteta večera.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Tega še nisem doživel," je za televizijsko postajo RTL dejal športni direktor Alexander Rosen, ki ga je citiral časopis Bild. "Morda pa bomo ponoči dobili otroka z imenom Evropa."

"O zamenjavi Floriana Grillitscha dejansko nismo razpravljali. Upamo, da imata s partnerico zdravega otroka ," so člani kolektiva dogajanje pospremili na družbenih omrežjih skupaj s trenerjem Sebastianom Hoenessom.

Hoffenheim, ki se mu bo pridružil tudi novopečeni očka Grillitsch, naj bi se v nedeljo že vrnil na igrišče, ko se bo v bundesligi pomerili z Werderjem iz Bremna. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
26. 10. 2020 12.09
Človeško popolnoma razumljivo, pa tudi klub na nivoju, ker ga ni sankcioniral, verjetno so si tudi povedali besedo ali dve.
Trend01
23. 10. 2020 18.47
+3
Lepo! Lepa gesta. To je pravo spoštovanje do partnerke! Zanesljivo mu tega ni nihče zameril (verjetno tudi ni odšel brez dovoljenja).
Looneh
23. 10. 2020 18.04
-2
"Ob polčasu sta se ekipi razšli brez zadetka" ... Ko ceneni fdv študentje pišejo članke ...