Nogomet

Ogorčeni Neville: Vsi govorijo le o denarju, kaj pa življenja nogometašev?

London, 03. 05. 2020 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji trener Valencije in nekoč nogometaš Manchester Uniteda Gary Neville je v pogovoru za britanski Sky Sports izrazil zaskrbljenost zaradi vse večjih pritiskov bogatih lastnikov klubov v angleški Premier ligi, ki želijo na vsak način, da se letošnja sezona zaključi na igrišču. "Ali mora resnično priti do tragedije, da bodo nekateri doumeli, da se ne gre igrati z zdravjem nogometašev?" se med drugim sprašuje Neville.

V oči najbolje bode dejstvo, pravi Gary Neville, da se odgovorni možje ne zavedajo visoke ravni tveganja, če se bo Premier liga nadaljevala sredi junija. 

"Da ne bo pomote, kot nekdanji nogometaš in tudi trener povsem razumem ekonomske razloge, zakaj bi na vsak način morali sezono zaključiti na zelenicah. Toda če zdravstvena komisija Mednarodne nogometne zveze (Fifa) oblikuje jasno stališče o tem, da se nogomet ne bi smel igrati do septembra, potem so kakršne koli debate o tem irelevantne. Kaj se bo zgodilo, če se liga nadaljuje junija? Ljudje, tu mislim na nogometaše in člane strokovnega vodstva, bodo izpostavljeni tveganju, a očitno za nekatere zdravstveni vidik ni na prvem mestu, in to je tisto, kar me najbolj žalosti," je za Sky Sports ogorčeno dejal strokovni komentator številnih otoških medijev, ki je v nadaljevanju šel še koral ali dva dlje in poudaril:

Gary Neville (na sliki z Waynom Rooneyjem) je ogorčen zaradi govoric o nadaljevanju angleške Premier lige.
Gary Neville (na sliki z Waynom Rooneyjem) je ogorčen zaradi govoric o nadaljevanju angleške Premier lige. FOTO: AP

"Mar mora nekdo umreti na igrišču? Koliko od njih? Mora nekdo končati na respiratorju, da bodo končno spregledali, kako veliko škodo lahko povzročijo, če bodo prezgodaj zagnali nogometno kolesje?! V tem primeru se zdravje glavnih deležnikov postavlja povsem na obrobje, upošteva pa se samo ekonomski vidik. Povsem normalno je, da si igralci želijo igrati. Ne le tisti iz Premier lige, ampak tudi vsi ostali iz nižjih lig. Strah jih je za prihodnost, saj bo po prvotnih podatkih od 1. julija brez pogodb ostalo kar 1400 nogometašev. Toda kljub vsemu mora biti zdravje ljudi na prvem mestu."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BETONSKI
03. 05. 2020 21.38
+1
Če bi malo poslušal naše norčke na kolesih korone sploh ni ,ane kolesarski norčki.
NB777
03. 05. 2020 19.13
+14
Prosim lepo Neville, placo pa bi prejemali nogometasi vecmiljonsko na mesec... Torej se naj odrecejo place pa jim ne bo treba na igrisce, lahko cele dneve Esports Fifo nabijajo...
cripstoned
03. 05. 2020 18.57
+5
vcasih bi tem ljudem bilo bolje molcati kot pa spregovoriti in osramotiti sebe in svoje sodelavce ter bivse soigralce...sicer nogometasi niso znani po neki pameti ampak vseeno...ne grizi roke ki te hrani..
janezpodre
03. 05. 2020 18.52
+16
Dej ne seri, za miljon na mesec bodo pa že potrpeli, eni so moral delat celo epidemijo za 500 evrov.
DuhSaSjekirom
03. 05. 2020 18.30
+14
Samo za milijone eur na mesec pa jaz niti ne vstanem iz pojstle kaj sele da bi tekmo odigral. Jih popolnoma razumem revcke. Ne riskirat. Tisoci delavcev po tovarnah zal morajo. Ampak kondicije polni turbine, popolnoma zdravi pa raje ne se igrat ker je 0,0000001 % sans za zaplet, torej ne reskirat.
COVID21
03. 05. 2020 18.16
+20
Jao jao samo jokanje. Kaj pa ljudje, ki so kljub epidemiji morali vsak dan v sluzbo, zdravstvo, proizvodnje, trgovine, petroli... A to je pa v redu???? A te ljudje so pa imuni na ta koronavirus?? Naj se te mehkuzci ze enkrat nehajo jokat, za njihovo varnost bo 100 krat bolj poskrbljeno kot je bilo za vse ljudi, ki so delali v najbolj kriznih trenutkih od izbruha virusa 🤬🤬
dark horse
03. 05. 2020 17.57
+12
Ko pa velikkkkoo preveč služijo je pa vse ok
Von_Clausewitz
03. 05. 2020 17.49
+18
Problem je, da niso vdi istega mnenja. Saj bodo vsi testirani vsak dan, sploh ne vidim problema, da se ne nadaljuje prvenstvo s praznimi tribunami.😂
Matrax
03. 05. 2020 17.47
+18
Gary ne glumi. Kdor hoče naj igra, kdor ne naj gleda.
VenZsajvestekdo
03. 05. 2020 17.43
+6
Koga briga, saj noben nerab nogometašev, le zapravljenje denarja po nepotrebnem
Fery Zaka
03. 05. 2020 17.32
+25
Popolnoma prav ima. Le eno malenkost je pozabil. Brez dela, ni jela. Ne vidim logike, da bi jim plačevali milijone, oni pa bi se po vilah okrog bazenov dolgočasili. Ko bodo par mesecev brez dohodkov, bodo sami kričali, da gredo igrat. Varnostniki, služkinje, kuharice, vrtnarji, odvetniki, svetovalci in podobno, koštajo ogromne denarje. Nogometaši pa, vemo, si niti jajc ne znajo skuhati. Kaj šele kaj drugega.