Nogomet

Neville opozarja: Za Manchester United bo ključnih naslednjih 30 dni

Manchester, 21. 02. 2022 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji odlični branilec rdečih vragov in angleške nogometne izbrane vrste, Gary Neville, se je v daljšem pogovoru za Sky Sports med drugim dotaknil bližnje prihodnosti Manchester Uniteda, ki ga v kratkem čaka nekaj izjemno pomembnih obračunov tako v Ligi prvakov kot tudi v domačem ligaškem tekmovanju. Če zasedba z Old Trafforda "preživi" prihajajoče dvoboje z madridskim Atleticom, Tottenhamom, Liverpoolom in Manchester Cityjem, bi lahko bil končni izplen precej boljši od predhodnih slabih obetov, ki so bili posledica nekonsistentnih predstav varovancev Ralfa Rangnicka.

Gary Neviile se je po svoji stari dobri navadi brez dlake na jeziku razgovoril o aktualnem trenutku njemu ljubega moštva, katerega dres je nosil vso kariero.

Danes šestinštiridesetletni strokovni komentator Sky Sportsa je prepričan, da se bo trener Manchester Uniteda Ralf Rangnick po koncu sezone popolnoma posvetil delu športnega direktorja, za kar je bil prvotno pripeljan na Old Trafford. "Splet okoliščin in velika kriza, ki je zajela moštvo lansko jesen, je privedla do neljubega stanja, ko se ni vedelo, kdo bi lahko nadomestil Oleja Gunnarja Solskjaerja na trenerski klopi. Odločitev je tedaj padla na Rangnicka, glede na to, da je podobno dvojno funkcijo športnega direktorja in trenerja opravljal že v preteklosti. Toda če vprašate mene, je to zgolj prehodnega značaja. United potrebuje trenerja z velikim ugledom in zmožnostjo, da se enakovredno kosa z vodilno trojico strokovnjakov v Premier league  Josepom Guardiolo, Jürgenom Kloppom in Thomasom Tuchlom. Če tega nimate, lahko pozabite na enakovreden boj za naslov angleškega  – prvaka," je uvodoma dejal starejši od bratov Neville.

Gary Neville je prepričan, da zdajšnji trener Manchester Uniteda Ralf Rangnick (na sliki) te funkcije ne bo opravljal tudi v novi sezoni.
Gary Neville je prepričan, da zdajšnji trener Manchester Uniteda Ralf Rangnick (na sliki) te funkcije ne bo opravljal tudi v novi sezoni. FOTO: AP

"Osebno Rangnicka zelo spoštujem, saj gre za strokovnjaka-vizionarja, ki je v preteklosti opravil veliko dobrega dela. Toda eno je voditi ustroj Manchester Uniteda, nekaj povsem drugega pa športno politiko Leipziga. Z dolžnim spoštovanjem do slednjega ... Prepričan sem, da bo z izkušnjami, ki si jih bo nabral do konca te sezone, lahko v veliko pomoč svojemu nasledniku. Rangnicka sicer čaka še veliko dela, da udejanji svojo vizijo, za katero verjamem, da je prava pot za prihodnost kluba," Neville zaupa zdajšnjemu šefu garderobe rdečih vragov in v nadaljevanju opozarja na naslednjih 30 dni, ki bi lahko pomenili prelomnico v iskanju poti do želenih dosežkov v vseh tekmovanjih.

"Komaj čakam, da vidim, kako se bo moštvo odzvalo na sredinem obračunu osmine finala Lige prvakov v Madridu proti tamkajšnjemu Atleticu. Ta je v hudi igralski in rezultatski krizi in posledično toliko bolj nevaren. A nekaj se bo moralo vprašati tudi United, ki v dveh tekmah lahko izloči sicer zahtevnega tekmeca. Naslednjih mesec dni bo ključnih v boju za napredovanje v četrtfinale najprestižnejšega klubskega tekmovanja na svetu kot tudi za lovljenje vsaj četrtega mesta v domačem prvenstvu, ki še neposredno vodi v skupinski del Lige prvakov v naslednji sezoni," poudarja Gary Neville.

O kakovosti igralskega kadra trenutne zasedbe z Old Trafforda ni želel izgubljati odvečnih besed. "Pred začetkom sezone sem bil prepričan, da bi po daljšem sušnem obdobju brez vidnejših dosežkov lahko spremljali stari dobri Manchester United. Toda že začetek jeseni je pokazal nekaj povsem drugega. Veliko nepričakovanih in predvsem bolečih porazov je privedlo do trenerske menjave, prihod Cristiana Ronalda pa je še dodatno popestril dogajanje na in zunaj zelenic. Vsa sreča, da je klubska sezona dovolj dolga in da lahko moštvo, ki je imelo na začetku določene težave, v nadaljevanju popravi napake in se dvigne v formi. Upam, da bomo to videli tudi pri Unitedu. Če uspejo na naslednjih štirih, petih tekmah osvojiti čim večje število točko oziroma doseči nekaj odmevnih zmag, bomo na koncu lahko govorili o (zelo) uspešni sezoni," je zaključil Gary Neville.   

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

265004
22. 02. 2022 15.38
+2
Angleški Daily Mirror piše o tem da so v Unitedu spoznali da je njegov prihod bil napaka...Glavni razlog prihoda je bil marketinški in to da ne odide v City...Mirror piše tudi da se je Ronaldo zakalkuliral pri potpisu pogodbe...V pogodbi ni postoji klauzule da lahko gre na koncu sezone,če United ni v LP...Tako je odvisen od šefov kluba...
265004
22. 02. 2022 15.32
+2
UGLEDNI sportski časopis The Athletic je objavil anketo med navijači Manchester Uniteda. Verjetno najbolj zanimiv je podatek da se je 55 posto navijačev Uniteda izjasnilo da ne želi Cristiana Ronalda v klubu naslednje sezone. Isto, 59 posto smatra da je Bruno Fernandes najvažnjejši igralec moštva, 58 posto želi Ten Haga za novega trenerja.
Iniesta
21. 02. 2022 20.44
Pricakujem da CR eksplodira v prihajajocih tekmah in zabije vsaj 5 golov … taksne tekme so namrec zanj pravi motiv …
Kollerik
22. 02. 2022 19.48
Kollerik
22. 02. 2022 19.48
JAZsemTI
21. 02. 2022 16.33
+1
Pametno, da je rekel 30 dni. Če bi rekel 14 dni bi padla tožba za avtorske pravice!!!
JAZsemTI
21. 02. 2022 16.31
+1
Alije Kacin menjal službo?😂
mladjo866
21. 02. 2022 16.17
Upam sam da ni 14 dni kljucnih
DediDPitbul
21. 02. 2022 16.16
+1
Od kdaj sta zmagi nad Leedsem in Southamptonom dovolj za jako zadovoljstvo in metanje na trepalnice (sploh ob tako bednem ligaskem scoru) ? Ce pa nimajo ekipe :) Bo treba najprej pocakat tudi na zaostale tekme Spursov in Gunnersov. Sploh Arsenal bi lahko, ce jim rata zmagat vse 3 zaostale pridelal ze 5 tock plusa.
drimtim
21. 02. 2022 16.14
+3
14 dni pa bo konec sanj
265004
21. 02. 2022 14.59
+5
tako je...bistvo je al bodo zdržal na pudingu al ne...
Professor
21. 02. 2022 14.17
+4
To ne obstaja. Lahko je ključnih 14 dni oz dva tedna. Ključnih 30 dni mislim da ne obstaja. Kaj pravi "stroka" ?