Nogomet

Bogati Newcastle končno našel novega trenerja

Newcastle, 08. 11. 2021 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.D.
Komentarji
2

Triinštiridesetletni Eddie Howe je novi trener Newcastla, je na svoji spletni strani zapisal angleški nogometni klub, ki je trenutno na predzadnjem mestu v elitni Premier ligi. Howe, ki je med letoma 2012 in 2020 vodil Bournemouth, je podpisal pogodbo do poletja 2024.

Pred njim je zasedbo iz Newcastla vodil Steve Bruce, ki se je 20. oktobra z vodstvom kluba dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe. Pred kratkim je lastništvo kluba iz severovzhodnega dela Anglije odšlo v roke investicijskega sklada PIF, ki ga vodi princ iz Savdske Arabije Mohamed bin Salman. Njegove premoženje je ocenjeno na 18 milijard dolarjev.

Pred Eddiejem Howom so novi lastniki kluba v svoje vrste neuspešno poskušali pripeljati trenutnega trenerja Villareala Unaia Emeryja. "V veliko čast si štejem, da sem postal trener tako uveljavljenega kluba z izjemno bogato zgodovino. Počutim se izjemno ponosnega, to je velik dan zame in za mojo družino. Pred nami je naporno obdobje, komaj čakam, da pričnem z delom," je ob imenovanju dejal Howe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Newcastle je trenutno na 19. mestu v 20-članskem elitnem angleškem nogometnem tekmovanju. Na dosedanjih enajstih tekmah še ni okusil slasti zmage, doslej je iztržil le pet remijev in doživel šest porazov.

"Eddie nas je neverjetno navdušil med zelo izčrpnim procesom iskanja novega trenerja. Njegovi očitni uspehi v Bournemouthu so ta klub popolnoma spremenili. Je strasten in dinamičen trener z jasnimi zamislimi o tem, kako bosta moštvo in klub napredovala," je za klubsko spletno stran povedala Newcastlova solastnica Amanda Staveley.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09. 11. 2021 17.22
-1
Pa kaj bodo mogoč prvaki drugo leto u 2.ligi
Vladimir.Krutov
09. 11. 2021 11.33
-2
Srečno in veliko uspeha....