Nogomet

Neymar ob povratku v Pariz takoj zadel, Buffon ohranil mrežo nedotaknjeno

Pariz, 12. 08. 2018 22.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Paris Saint-Germain je branjenje naslova francoskega prvaka začel z rutinsko zmago nad Caenom občasnega slovenskega reprezentanta Jana Repasa (3:0). Prvi gol na tekmi je zabil Neymar, o katerem je bilo v zadnjih tednih in mesecih veliko govora, z golom za končnih 3:0 pa je Brazilca kar malo zasenčil obetavni Timothy Weah.

Neymar (na fotografiji) proslavlja po hitrem golu za 1:0.
Neymar (na fotografiji) proslavlja po hitrem golu za 1:0. FOTO: AP

Prvič po poškodbi, ki mu je vzela več kod dva meseca minule sezone, se je brazilski napadalec Neymar vrnil na pariško zelenico, kjer je hitro pozabil na naporno poletje, v katerem je bilo poleg govoric o prestopu k madridskemu Realu tudi veliko kritik na njegov račun zaradi njegovih teatralnih vložkov na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Brazilec je bil ob ligaškem debiju novega trenerja PSG Thomasa Tuchla del močno prevetrene postave, v kateri so priložnost v vrstah francoskih prvakov dobili Colin Dagba, Stanley N'Soki, Antoine Bernede, Lassana Diarra in Christopher Nkunku, na golu pa je stal legendarni Gianluigi Buffon.

Nekdanji italijanski reprezentant se je poleti odmevno poslovil od Juventusa, prvič v karieri pa je zaigral na tekmi kakšne tuje lige in debitiral ravno na dan, ko je za Torinčane prve minute na prijateljski tekmi z B-ekipo odigral Cristiano Ronaldo. Njegov kolega v vratih Caena Brice Samba je v deseti minuti zakuhal vodilni zadetek PSG, ko je njegovo poigravanje s podajo v prostor do Neymarja izkoristil Nkunku, Brazilec pa je mirno zaključil za že svoj 20 gol na 21. klubski tekmi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marseille začel silovito, Monaco slavil pri Nantesu
Vezist Adrien Rabiot, tudi sam naj bi bil poleti blizu slovesa od Pariza, je še pred polčasom vodstvo povišal po podaji Angela di Marie. Navijači na Parku princev so na svoj račun v drugem polčasu prišli šele v zadnjih minutah, ko je rezervist Timothy Weah, ki je zamenjal Neymarja, po dobrih petih minutah na zelenici zabil za končnih 3:0. Sin nekoč najboljšega nogometaša na svetu Georga Weaha je izkoristil še eno napako gostujočega vratarja, ki je v slogu Huga Llorisa v finalu letošnjega svetovnega prvenstva "zaspal na žogi" in omogočil lahek gol nogometašu s slovitim priimkom.

V prvem krogu velja izpostaviti visoko zmago Marseilla nad Toulousom (4:0), za finaliste minule sezone Lige Evropa je na Velodromu najprej zadel Dimitri Payet z enajstih metrov tik pred polčasom, nato pa je nekdanji vezist West Ham Uniteda zadel še po dobri uri igre. Tekma je bila dokončno odločena po golu Valera Germaina v 89. minuti, na končnih 4:0 je povišal Florian Thauvin. Saint-Etienne je brez Roberta Berića doma ugnal Guingamp z golom Loïsa Dionyja v 80. minuti (2:1), zmagal je tudi lokalni rival zelenih Lyon, za katerega sta doma proti Amiensu zadela Bertrand Traore in Memphis Depay (2:0).

Nantes je brez prispevka Reneja Krhina doma prepričljivo klonil proti AS Monacu (1:3), ki je sicer prvi gol rumenim uspel zabiti šele v 69. minuti (Rony Lopes), nato pa sta do izteka rednega dela zadela še Stevan Jovetić in Radamel Falcao. Bordeaux je doma izgubil s Strasbourgom (0:2), neverjetno tekmo pa so videli gledalci v Angersu, kjer je Nimes povedel in nato zaostal z 1:3, nato pa v dobre pol ure drugega polčasa (z igralcem manj) uprizoril popoln preobrat in slavil z drugim golom Clementa Depresa (4:3).

Izidi prvega kroga Ligue 1:

Paris Saint-Germain ‒ Caen 3:0 (2:0)
Neymar 10., Rabiot 35., Weah 89.
Jana Repasa (Caen) ni bilo v ekipi.

Lyon ‒ Amiens 2:0 (1:0)
Traore 24., Depay 75.

Saint-Etienne ‒ Guingamp 2:1 (1:0)
Khazri 45., Diony 80.; Thuram 56./11-m
Roberta Berića (Saint-Etienne) ni bilo v ekipi.

Lille ‒ Rennes 3:1 (1:1)
Mothiba 45., Pepe 54., Bamba 68.; Grenier 43.

Nice ‒ Reims 0:1 (0:1)
Doumbia 2.

Nantes ‒ AS Monaco 1:3 (0:0)
Sala 90.; Lopes 69., Jovetić 80., Falcao 83.
Rene Krhin (Nantes) je bil na klopi.

Marseille ‒ Toulouse 4:0 (1:0)
Payet 45./11-m, 62., Germain 89., Thauvin 90.

Bordeaux ‒ Strasbourg 0:2
Angers ‒ Nimes 3:4
Montpellier ‒ Dijon 1:2

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.