Nogomet

Neymar po poškodbi gležnja znova trenira s PSG-jem

Pariz, 11. 02. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar se je po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe vrnil na treninge ekipe Paris St. Germain, katere trener Mauricio Pochettino trdi, da še ne ve, kdaj bo Brazilec dejansko lahko zaigral na tekmi. Kot je dejal, na petkovi prvenstveni tekmi "proti Rennesu zagotovo ne," poroča dpa. PSG bo že v torek na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov gostil Real Madrid.

"Mogoče bo nared za torkovo tekmo Lige prvakov proti Realu, o tem bomo odločali v začetku naslednjega tedna," je dejal Mauricio Pochettino in potrdil, da bi ga bila ekipa zelo vesela: "On je igralec za velike tekme, v takih obračunih vedno uživa. Veliko lahko doprinese tudi z izkušnjami, a mora biti zdrav in pripravljen."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Parižani si v osmini finala najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja ne bi morali želeti večjega tekmeca od madridskega Reala, ki je tekmovanje osvojil že 13-krat. Španci so kljub šoku v drugem krogu skupinskega dela, ko so izgubili proti moldavskemu malčku Šerifu iz Tiraspola, osvojili prvo mesto v skupini D. PSG pa je moral priznati premoč Manchester Cityju, ki je v skupini A za zgolj točko prehitel Parižane in si s prvim mestom v skupini zagotovil lažji žreb (Meščani se bodo pomerili s Sportingom).

Obračun PSG-ja in Real Madrida bomo v torek prenašali na Kanalu A in na VOYO. Prenos studijskega dela se prične ob 20.30. Ne zamudite!

Tridesetletni Neymar je izpustil 12 tekem svoje ekipe, zadnjo je odigral 28. novembra, ko si je v obračunu s St. Etiennom poškodoval vezi v levem gležnju. Sprva so napovedovali, da ga ne bo od šest do osem tednov, toda vrnitev se je nekoliko zavlekla. Že pred tem pa ni bil v najboljši formi, v 14 nastopih v vseh tekmovanjih je dosegel le tri zadetke in tri podaje.

Bo Messi proti Realu imel pomoč Neymarja ali ne?
Bo Messi proti Realu imel pomoč Neymarja ali ne? FOTO: AP

30-letni Brazilec se je že desetkrat v karieri pomeril z Real Madridom in ob tem zabeležil štiri zmage in poraze ter dva remija. Proti belemu baletu je dosegel tri zadetke, ob tem pa dodal še pet asistenc.

Konec tedna se na treninge PSG vrača tudi Ander Herrera, odločitev, kdaj bo začel trenirati španski zvezdnik Sergio Ramos, pa bo padla v roku 48 ur. Izkušeni španski branilec se že nekaj časa sooča s težavami z mečno mišico, zaradi katere je moral ob koncu januarja znova na prisilni počitek.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou