Nogomet

Pred Neymarjem le še Pele: 'Ronaldo je idol vseh Brazilcev'

Lima, 14. 10. 2020 13.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Brazilski nogometni superzvezdnik Neymar Jr. je na večerni kvalifikacijski tekmi za nastop na SP 2022 s hat-trickom izdatno pomagal svoji reprezentanci do (na trenutke tudi kontroverzne) zmage nad Perujem (4:2). S tremi goli, zdaj jih je skupno dosegel 64, je prehitel drugega najboljšega strelca v zgodovini "selecaa", legendarnega Ronalda.

Neymar Jr. (na fotografiji) po zadnjem golu na tekmi s Perujem.
Neymar Jr. (na fotografiji) po zadnjem golu na tekmi s Perujem. FOTO: AP

Neymar Jr. je v slogu Ronalda, z iztegnjenim kazalcem, proslavljal svoj prvi gol večera v Limi, kjer je Brazilija dvakrat zaostajala, na koncu pa s skupno tremi goli svojega največjega zvezdnika izvlekla poln plen iz perujske metropole. Andre Carrillo je v šesti minuti zadel za vodstvo Peruja, Neymar Jr. je izenačil z enajstih metrov v 28. minuti, a je nato Renato Tapia vnovič zatresel gostujočo mrežo v 59. minuti za 2:1. Po izenačenju, za katerega je v 64. minuti poskrbel Richarlison, je Neymar Jr. v 83. minuti izkoristil novo najstrožjo kazen, po kar dveh izključitvah (Carlos Caceda in Carlos Zambrano) pa je v 90. minuti brazilski virtuoz zadel še za končnih 2:4.

Zadnji gol Neymarja Jr. na gostovanju v Limi:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Perujci so imeli veliko pripomb nad delom sodnikov oziroma VAR-sobe, medtem pa so se lahko Brazilci povsem osredotočili na proslavljanje zgodovinskega dosežka napadalca Paris Saint-Germaina, ki ga že v torek ob prenosu na Kanalu A in VOYO (ob 20.40) čaka obračun prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov z Manchester Unitedom.

'To je bil moj skromni poklon'
"Ja, želel sem se pokloniti Ronaldu, ker sem se z njim izenačil na drugem mestu večne lestvice in nekako sem se mu želel pokloniti," je o "žuganju" s prstom v prvem polčasu povedal Neymar Jr. "(Ronaldo) je idol za vse nas Brazilce, še posebej pa zame. To je bil moj skromni poklon."

Pred Neymarjem Jr. je s skupno 77 goli zdaj le še največja legenda brazilskega nogometa, Pele, njegov reprezentančni naslednik pa je tudi pohvalil tekmece za njihov "borbeni duh". Zadovoljen je bil seveda tudi zaradi polnega paketa točk, ki je Brazilce ohranil na vrhu lestvice.

"Bila je zelo težka tekma, ker imajo oni ekipo z borbenim duhom, otežili so nam življenje. Igrišče je bilo zelo suho in ni pripomoglo našemu načinu igre. A uspelo nam je prebroditi težave, ki so se pojavile v tekmi. Na splošno menim, da je za nami dobra tekma in zagotovili smo si zmago, kar je tudi najpomembneje," je po tekmi še dejal Neymar Jr.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tite: Neymar je lok in puščica
Selektor Brazilije, Tite, je menil, da je Neymar Jr. "lok in puščica" svoje ekipe, ocenil pa je tudi, da iz dneva v dan raven njegove zrelosti le še narašča.

"Neymar je nepredvidljiv. Je lok in puščica. Podaja in tudi zadeva. Z ravnjo zrelosti, ki raste iz dneva v dan," je bil zadovoljen Tite. "Vedno je težko igrati s Perujem. Zgodovina zadnjih tekem to dokazuje. Tu je zelo težko vsiliti svoj slog igre, saj je njihova ekipa spretna, še posebej s pritiskom izogibanja negativnemu rezultatu. Zadovoljen sem bil z današnjo ravnjo osredotočenosti, ki smo jo prikazali, želel pa sem si, da bi 'zgradili' še zmago. Gola smo dobili v trenutkih, ko smo bili boljši. V takšnih trenutkih pa se je res težko vrniti."

Vsi goli Ronalda na uradnih tekmah za reprezentanco (62), tudi nekaj s prijateljskih tekem:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Pasica koronavirus oktober
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
14. 10. 2020 20.35
+1
Neymar je najboljši dribler na svetu. Je pa še vedno (in bo tam tudi ostal) za Messijem in za Ronaldom.
Kollerik
14. 10. 2020 20.35
+1
...za portugalskim Ronaldom, da se razumemo
cripstoned
14. 10. 2020 19.14
+1
primerjati neymarja z r9 je smesno...res da ga je prehitel v zadetkih ampak neymar ni igral v tistih casih ko je igral ronaldo...takrat bi neymar bil se dlje v bolniski kot pa je danes...neymarja je pokvaril denar, imel je potencial...
le?o
14. 10. 2020 14.53
+10
Neymar je trenutno pravi vodja Brazila, vrhunski igralec. To, da je prehitel R9 v golih je pa edina primerjava med njima. Neymar je atraktiven igralec, a prevečkrat na tleh, dostkrat nepotrebno. R9, pa enostavno zver z žogo. Ko jo je ta v šprintu sprejel, pa suveren slalom med nasprotniki..enostavno prehiter je bil za večino obrambnih. Za moj okus R9 najjači napadalec.
Konan
14. 10. 2020 14.28
+2
Bravo neymar veliko boljši si od penalda
ehjaehja
14. 10. 2020 17.31
-2
Konan
14. 10. 2020 17.43
+1
borut30
14. 10. 2020 14.17
+4
Moram priznati, da se Neymar veliko bolje znajde v reprezentanci, kot Messi v svoji. Veliko več energije je videti v Brazilski vrsti, opaziti je tudi, da igrajo ekipno in ne strahopetno, kot je to videti pri Argentincih, kjer vlada nelagodje in slaba kemija. Že od nekdaj sem simpatizer Argentine, samo videti, kako se zadnjih nekaj let "matrajo" na igrišču..ni prijetno. Neymar je igračina, da se jo vika, samo poštimano glavo mora imeti.
Konan
14. 10. 2020 14.28
+4
Kaj ti zdaj messija mešaš zraven haha kaki luleki ste
samomojemnenje
14. 10. 2020 15.50
+3
Borut30, primerjati Brazilijo in Argentino nima smisla. Brazilija je je dosti boljša ekipa trenutno. To, da v ARG ni prave kemije imaš prav. Čeprav je včerajšnja tekma specifična, pa vseeno, če gledaš samo Ocamposa, kako igra v Sevilli in v repki, ti je vse jasno. Lavtaro včeraj, čeprav je dal slučajen gol in podajo, ene žoge ni ustavil, podaje v prazno, itd. Zvezne linije ni bilo na igrišču. Še najboljši posameznik je bil Tagliafico. Messi povprečen, se je trudil in podajal, ampak če podajaš hlodom, ni učinka. Sam pa ni dobil ene uporabne žoge od vezistov.
Kollerik
14. 10. 2020 18.42
-2
Argentina ima preveč egov v ekipi, preveč petelinov na kupu. To smo videli na zadnjem svetovnem.
mrbungle
14. 10. 2020 18.54
-2
Ko preberejo Ronaldo,pa se Messija zraven stulijo,cepra ne vejo,kdo je pravi Ronaldo...