14°C

Pred Neymarjem le še Pele: 'Ronaldo je idol vseh Brazilcev'

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
J.K. /
KOMENTARJI
3
Brazilski nogometni superzvezdnik Neymar Jr. je na večerni kvalifikacijski tekmi za nastop na SP 2022 s hat-trickom izdatno pomagal svoji reprezentanci do (na trenutke tudi kontroverzne) zmage nad Perujem (4:2). S tremi goli, zdaj jih je skupno dosegel 64, je prehitel drugega najboljšega strelca v zgodovini "selecaa", legendarnega Ronalda.

Neymar Jr. (na fotografiji) po zadnjem golu na tekmi s Perujem.
Neymar Jr. (na fotografiji) po zadnjem golu na tekmi s Perujem.FOTO: AP

Neymar Jr. je v slogu Ronalda, z iztegnjenim kazalcem, proslavljal svoj prvi gol večera v Limi, kjer je Brazilija dvakrat zaostajala, na koncu pa s skupno tremi goli svojega največjega zvezdnika izvlekla poln plen iz perujske metropole. Andre Carrilloje v šesti minuti zadel za vodstvo Peruja, Neymar Jr. je izenačil z enajstih metrov v 28. minuti, a je nato Renato Tapiavnovič zatresel gostujočo mrežo v 59. minuti za 2:1. Po izenačenju, za katerega je v 64. minuti poskrbel Richarlison, je Neymar Jr. v 83. minuti izkoristil novo najstrožjo kazen, po kar dveh izključitvah (Carlos Cacedain Carlos Zambrano) pa je v 90. minuti brazilski virtuoz zadel še za končnih 2:4.

Zadnji gol Neymarja Jr. na gostovanju v Limi:

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Perujci so imeli veliko pripomb nad delom sodnikov oziroma VAR-sobe, medtem pa so se lahko Brazilci povsem osredotočili na proslavljanje zgodovinskega dosežka napadalca Paris Saint-Germaina, ki ga že v torek ob prenosu na Kanalu A in VOYO(ob 20.40) čaka obračun prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov z Manchester Unitedom.

'To je bil moj skromni poklon'
"Ja, želel sem se pokloniti Ronaldu, ker sem se z njim izenačil na drugem mestu večne lestvice in nekako sem se mu želel pokloniti," je o "žuganju" s prstom v prvem polčasu povedal Neymar Jr."(Ronaldo) je idol za vse nas Brazilce, še posebej pa zame. To je bil moj skromni poklon."

Pred Neymarjem Jr. je s skupno 77 goli zdaj le še največja legenda brazilskega nogometa, Pele, njegov reprezentančni naslednik pa je tudi pohvalil tekmece za njihov "borbeni duh". Zadovoljen je bil seveda tudi zaradi polnega paketa točk, ki je Brazilce ohranil na vrhu lestvice.

"Bila je zelo težka tekma, ker imajo oni ekipo z borbenim duhom, otežili so nam življenje. Igrišče je bilo zelo suho in ni pripomoglo našemu načinu igre. A uspelo nam je prebroditi težave, ki so se pojavile v tekmi. Na splošno menim, da je za nami dobra tekma in zagotovili smo si zmago, kar je tudi najpomembneje,"je po tekmi še dejal Neymar Jr.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Tite: Neymar je lok in puščica
Selektor Brazilije, Tite, je menil, da je Neymar Jr. "lok in puščica" svoje ekipe, ocenil pa je tudi, da iz dneva v dan raven njegove zrelosti le še narašča.

"Neymar je nepredvidljiv. Je lok in puščica. Podaja in tudi zadeva. Z ravnjo zrelosti, ki raste iz dneva v dan,"je bil zadovoljen Tite. "Vedno je težko igrati s Perujem. Zgodovina zadnjih tekem to dokazuje. Tu je zelo težko vsiliti svoj slog igre, saj je njihova ekipa spretna, še posebej s pritiskom izogibanja negativnemu rezultatu. Zadovoljen sem bil z današnjo ravnjo osredotočenosti, ki smo jo prikazali, želel pa sem si, da bi 'zgradili' še zmago. Gola smo dobili v trenutkih, ko smo bili boljši. V takšnih trenutkih pa se je res težko vrniti."

Vsi goli Ronalda na uradnih tekmah za reprezentanco (62), tudi nekaj s prijateljskih tekem:

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Pasica koronavirus oktober