Nogomet

Neymar pritiska na PSG in je že poklical Messija, City ponuja denar in tri igralce

Barcelona, Pariz, Manchester, 28. 08. 2020 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Naslednji korak v karieri kapetana Barcelone Lionela Messija je še vedno najbolj vroča tema nogometne "tržnice". Medtem ko iz Francije (spet) prihajajo informacije o zanimanju Paris Saint-Germaina, naj bi premožni angleški prvoligaš Manchester City že sestavil konkretno ponudbo, v katero so poleg 100 milijonov evrov vključeni tudi trije vidni posamezniki članske ekipe "meščanov".

Spet skupaj? Neymar (desno) ob Messiju med tekmo z Barcelono na Camp Nouu.
Spet skupaj? Neymar (desno) ob Messiju med tekmo z Barcelono na Camp Nouu. FOTO: AP
Navijači argentinskega kluba Newell's Old Boys so se v četrtek zvečer podali na ulice Rosaria, Messijevega domačega mesta, in s petjem (večinoma iz avtomobilov) pozivali svojega someščana, da se vrne domov. 33-letni zvezdnik je sicer večkrat namignil, da bi lahko zadnjo sezono v karieri odigral pri Newell's, kjer je tudi začel svojo kariero pred selitvijo v Katalonijo. Navijači, ki so se zbrali po zaslugi pobude na družbenih omrežjih, so procesijo začeli pri stadionu Marcela Bielse in se podali proti znanemu spomeniku Monumento a la Bandera v središču mesta. Na številnih transparentih je bil izpisan slogan: "Tvoje sanje, tvoje hrepenenje."

Med možnimi naslednjimi delodajalci Lionela Messija se, tudi zaradi finančnih sposobnosti, pogosto omenja francoski prvak Paris Saint-Germain. Čeprav vsi vpleteni opozarjajo, da je zelo malo možnosti za začetek sodelovanja z argentinskim zvezdnikom, naj bi prvi mož kluba Naser Al-Kelaifi in športni direktor Leonardo vsaj izrazila zanimanje in se pripravila na trenutek, ko (če) bo Barcelona svojega najboljšega strelca v klubski zgodovini pripravljena izpustiti iz rok za primerno odškodnino.

Francoski Telefoot je poročal, da je brazilski zvezdnik PSG Neymar Jr. po telefonu Messija že poklical in ga poskušal prepričati, da se pridruži projektu, ki ga v zadnjem desetletju podpirajo neusahljivi finančni vložki iz Katarja. Ni skrivnost, da sta Brazilec in Argentinec po treh skupnih sezonah v vrstah Barcelone ostala v odličnih odnosih, v preteklih sezonah pa je bila vloga obrnjena, saj je bil Messi tisti, ki je pri Brazilcu in klubskih veljakih s Camp Noua poskušal zagotoviti, da bi vnovič združila moči. 

Zadnjič prvaka, ko sta še igrala skupaj
Spet drugi so ob Neymarjevem slovesu od katalonske metropole menili, da je brazilski superzvezdnik "ubežal" Argentinčevi senci, da bi pri PSG spisal svoje lastno šampionsko poglavje. Na največji uspeh, zmago v finalu Lige prvakov, Brazilec s trenutnimi delodajalci še vedno čaka, potem ko se mu je letos uspelo prebiti do velikega finala v Lizboni, kjer so bili od Parižanov boljši nogometaši Bayerna (0:1). Skupaj sta osvojila evropski naslov leta 2015 v Berlinu, ko je Neymar Jr. dosegel zadnji gol za zmago nad Juventusom s 3:1. 

Telefoot sicer dodaja, da je "malo verjetno", da bi Messi že v prihodnji sezoni nosil dres francoskega prvaka, tudi zaradi posledic pandemije koronavirusne bolezni, ki je imela na pariški klub še posebej uničujoče posledice. Po drugi strani imajo Parižani na voljo tudi dovolj širok in v Evropi uveljavljen kader, s katerim bi lahko zaslužili kar nekaj denarja za morebitno financiranje odmevnega prestopa.

Kljub temu v prednosti pred vsemi evropskimi tekmeci, ko gre za lov na Messija, ostaja Manchester City. Angleški podprvak, ki ga vodi nekdanji Messijev trener pri Barceloni Josep Guardiola, po zaslugi številnih direktorjev, ki so na severozahod Anglije v zadnjih letih "pribežali" s Camp Noua, odlično pozna Argentinca in njegovo družino.

Guardiola (na fotografiji) je z Messijem v ekipi osvojil svoja edina trenerska naslova v Ligi prvakov v letih 2009 in 2011. Messi je dosegel gol v obeh finalih proti Cityjevemu velikemu mestnemu tekmecu Manchester Unitedu.
Guardiola (na fotografiji) je z Messijem v ekipi osvojil svoja edina trenerska naslova v Ligi prvakov v letih 2009 in 2011. Messi je dosegel gol v obeh finalih proti Cityjevemu velikemu mestnemu tekmecu Manchester Unitedu. FOTO: AP

'Messi je že poklical Guardiolo'
Katalonski športni dnevnik Sport trdi, da je City pripravljen Barceloni za Messijeve usluge izplačati 100 milijonov evrov in dodati še tri nogometaše: katalonskega branilca Erica Garcio, za katerega se je Barca zanimala že v minulih mesecih, portugalskega napadalnega vezista Bernarda Silvo in brazilskega napadalca Gabriela Jesusa. Samo Portugalec in Brazilec sta po ocenah specializirane spletne strani za nogometne prestope Transfermarkt.de skupaj vredna najmanj 136 milijonov evrov, medtem ko je Garcia stari znanec Barcelone, kjer se je tudi rodil in pred odhodom na Otok naredil vse nogometne korake v njeni nogometni šoli.

"Argentinec meni, da lahko odide zastonj, sklicujoč se na klavzulo v svoji pogodbi. Klub pa ga opominja, da je bila klavzula veljavna le do 1. junija, s pandemijo ali brez nje," so zapisali pri Sportu. "V ta zaplet se je vmešal še tretji igralec: Manchester City. Messi je že poklical Guardiolo in mu sporočil, da se želi pridružiti njegovemu projektu. Trener pa mu je odgovoril, da če se je odločil oditi, bodo za njegov podpis storili vse, kar je mogoče. City je zdaj na tej stopnji: v pričakovanju reševanja pogodbenih vprašanj, a že pripravljajo ponudbo Barci," so zapisali Katalonci.

"City skuša sestaviti pogodbo, ki ne bo kršila finančnega fair playa, katerega cilj je, da odhodki ne presežejo prihodkov. Zato v primeru, če bi Barca na koncu privolila v prestop, niso naklonjeni temu, da bi zapravili več kot 100 milijonov. A v operacijo so pripravljeni vključiti kar tri nogometaše. Glavna tri imena, o katerih razmišljajo, so Gabriel Jesus, Bernardo Silva in Eric Garcia. Od omenjenih treh Barca ni preveč naklonjena brazilskemu napadalcu, ki v angleškem moštvu še vedno ni izbruhnil. Bernardo Silva je igralec, ki jim je všeč, z Ericom Garcio, ki se mu pogodba izteče leta 2021, pa so dogovor že sklenili. Pri Cityju so optimisti."

AS: Pripravljen 'začeti vojno'
Sodeč po poročanju madridskega športnega dnevnika AS je Messi z Barcelono pripravljen "začeti vojno". Potem ko je predsednik Josep Maria Bartomeu za TV3 napovedal, da je pripravljen odstopiti, če Argentinec javno pove, da je on glavna težava za nastale razmere, naj bi se Messi komaj zadržal in se ni odzval.

"A to ne pomeni, da se je razdor zmanjšal. Leo bo šel v vojno in bolj kot kadarkoli je prepričan, da bo odšel. To želi storiti 'gratis', druge ponudbe kot od Manchester Cityja pa ga ne zanimajo," je na svoji spletni strani zapisal AS, ki se sicer nikoli ne zadržuje v primerih, ko je treba okrcati katalonski klub, zato velja njihovo poročanje vzeti tudi s šcepcem previdnosti.

"Prvi kontakt Messija, ki se je ponudil Cityju, se je v tej sezoni zgodil v Lizboni po ponižanju z 2:8 proti Bayernu. Leo je vzpostavil stik z Guardiolo in mu dejal, da je napočil trenutek za spremembo. Katalonski trener je bil presenečen in mu rekel, da je to vprašanje, ki presega njegove pristojnosti, saj gre za izjemno finančno zahtevno operacijo, ki ni bila predvidena. V vsakem primeru pa so jo, če bi se izvedla, načrtovali za januar, ko bi imel Messi proste roke za pogajanje in bi se mu pogodba iztekla 30. junija," dodaja AS.

Vložek okoli 500 milijonov evrov
Nizozemski De Telegraaf je sicer poročal, da bi morebiten prestop enega najboljših nogometašev vseh časov City stal okoli 500 milijonov evrov. Govori se o dveletni pogodbi s klubom iz Manchestra, ki bi jo lahko Argentinec tudi enostransko prekinil oziroma se preselil v "bratski" klub New York City.

"A ostaja še ena težava, ki ni majhna. Gre za dogovor z Barco, ki mu ob teh razkritjih, ki so se pojavila med bolečo ločitvijo, ne bo olajšala zadev. Od začetka se opira na klavzulo v višini 700 milijonov evrov, v najslabšem primeru pa bo zaslužila več kot leta 2017 z Neymarjem, ko je šlo za 222 milijonov," dodaja AS, ki med igralci, ki bi lahko bili vključeni v posel, vidi tudi španskega bočnega branilca Angelina. Ta je v minuli sezoni uspešno zaključil v vrstah RB Leipziga in z njim zaigral v polfinalu Lige prvakov.

"Za Barcelono je ključno, da Messi najprej javno spregovori pred navijači in da nato v sefu pusti denar za prenovo ekipe. Možnost druge točke je Leo povsem ovrgel, glede govorjenja pa še ocenjuje okoliščine, a se še ni odločil. Predvidena možnost, da bi to storil v Argentini, ni prepričala niti vodilnih pri Cityju, "še piše AS.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (90)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NB777
30. 08. 2020 16.38
-3
Totalna norost placati 500 miljonov za igralca ki se ima 1 do 2 dobri sezoni pred seboj. Mislim da bo Messi kar eno sezono ostal pri Barceloni in odsel zastonj, ce pa bi bila Barcelona pametna pa bi sprejela ponudbo Citija.
Homer.Simpson
29. 08. 2020 21.44
+3
L'Equipe: Včeraj je trdil, da ve, da se je Lionel Messi že odločil za odhod v Manchester City, to naj bi izvedeli od vira blizu Argentinčevega očeta, zdaj pa pišejo, da se je v boj za Messija vključil tudi Juventus. Si predstavljate ekipo, v kateri bi združila moči Cristiano Ronaldo in Lionel Messi?
Homer.Simpson
29. 08. 2020 20.44
+1
Posebej za Maxxa00000: Les nonuples champions d'Italie en titre rêveraient en effet de former un duo d'attaque Cristiano Ronaldo-Messi, onze Ballons d'or « France Football » à eux deux. Les deux hommes se respectent et s'apprécient mutuellement, au-delà de leur rivalité sportive. Ensemble, ils auraient les armes pour reconquérir la Ligue des champions. Vam bo on prevedel, ker menda tekoče govori francosko in je naročen na L’Equipe že 30 let (čeprav še vedno živi pri mami). LP
HALAcR7
29. 08. 2020 10.53
-1
Vse je marketing umazanega klub barcelone,nimajo dovolj lajkov po netu,to je bil edini način da se pozabi sramota 8:2 da se vse preusmeri drugam
IQeS
28. 08. 2020 17.34
+6
Messi ne bo šel nikamor. Samo ta podgana od predsednika mora odstopiti.
Homer.Simpson
28. 08. 2020 17.26
-2
Po mojih informacijah bo v ponedeljek podpisal za Juventus. LP
Maxx365
28. 08. 2020 20.36
+0
Niti en svetovni športni medij ne poroča o tem. Nebuloza.
Homer.Simpson
29. 08. 2020 21.26
+1
Seveda pišejo, danes celo tvoj priljubljeni francoski časopis. A ne boš nič komentiral?
Anticripstoned
28. 08. 2020 15.50
+6
Članek o Messiju a največ komentarjev zapiralec in halacr7. Se vidi nenehna obremenjenost z najbolšim vseh časov
ehjaehja
28. 08. 2020 19.41
+0
haha 2 komentarja sem napisal tipično za osramočene messifile ko iz muhe delajo slona.
HALAcR7
29. 08. 2020 10.52
+1
Največ komentarjev je bilo pri tekmi 8:2 in vsi so pisali hahahahhaha
mmickica
28. 08. 2020 15.08
-5
De Briyne mora biti obvezno v paketu, sicer vse skupaj nima smisla.
ehjaehja
28. 08. 2020 15.31
-7
mislim da je de bruyne trenutno boljši od Messija tako da to ne pride v poštev.
mmickica
28. 08. 2020 16.15
+8
O tem, da je kdorkoli boljsi od Messija, se ne da debatirat. Je pa De Bruyne definitivno eden najboljsih nogometasev trenutno.
Roglič šampion
28. 08. 2020 17.54
-2
boljsi igralec de bruyne ni. Je pa v boljsi formi, kar je razlika.
ehjaehja
28. 08. 2020 14.41
+5
na koncu pa bo ostal v barci:)
TIME60
28. 08. 2020 15.09
-2
Izjava drži v besedi na koncu, umes pa naj gre kazensko 1 leto v izposojo, da se nauči biti profesionalec, da se ne javi lastnemu klubu na sestanek je živa žalost ;)
Maxx365
28. 08. 2020 20.38
+0
Kako se ne javi na sestanek, če ga pa sam zahteva, da se dogovorijo o pogojih prestopa. Tudi v ponedeljek pride na trening, da ga ne morejo disciplinsko obravnavati.
Merlie
28. 08. 2020 14.40
-4
Vsi skupaj niso vredni kot drek na palci nihče letos ni osvojil ničesar, kdor jih kupi je OSEL na kvadrat, ostareli..za v penzijo in na smetišče Evro nogometa.
TIME60
28. 08. 2020 14.28
-14
LM bi moral na izposojo 1 leto v PSG. Razlog je sledeči, da dvigne pokal LP in si povne samozavest, potem pa nazaj v Barcelono. Edina smiselna rešitev za navijače, klub in LM. Le tako bo LM izpadel mož beseda. Aja bravo Bayern ;)
gullit
28. 08. 2020 14.53
+3
Eno leto ima še pogodbo. posoja ni možna pod nobenim pogojem, ker klub ne bo dobil niti centa za njega po posoji. Bolje da ostane ali da ga prodajo.
TIME60
28. 08. 2020 15.13
+3
Točno tako na kazensko izposojo, klub ne bo izgubil le red bo naredil. ;)
gullit
28. 08. 2020 15.25
+2
Se strinjam. Messi je zadnja leta veliko škode naredil barci ter argentini ker je bil trener pa predsednik pa še vse ostalo. Na igrišču je pa imel zmeraj manj za pokazat.
TIME60
28. 08. 2020 15.29
+2
LM je legenda, vendar če se ne uigra z ekipo so pol vsi krivi le on ne, kot sem rekel mora vsaj 1 leto na kazensko izposojo, da vidi da ekipa gradi legendo in ne legenda ekipo, izstopa seveda Maradona iz teh okvirjev ;)
gullit
28. 08. 2020 16.19
+3
Je legenda ja pa super nogometaš še kar. samo glava je malo otročja, zato je tudi veliko škode naredil v barci, ne mara griezmanna in mu ne podaja, trenerju pa igralcem med osvežitvijo govori kako morajo igrati a rezultati so bili porazni vsaj na ključnih tekmah. se strinjam ja v kazensko posojo da ga malo izuči,hehe
hirajem
28. 08. 2020 13.24
-2
Jaz pravim tako. Messi v City, Ronaldo nazaj v ManUtd, Mbappe v Liverpool in Neymar v Chelsae.
Kollerik
28. 08. 2020 14.00
-7
maziko
28. 08. 2020 14.01
-1
monifa1
28. 08. 2020 15.49
+7
Mazilo, mislim da ni kluba na svetu pri katerem bi Neymar klopco grel..... Malo še smešiš s takšnimi izjavami
Bego Slo
28. 08. 2020 13.20
-14
Škoda denarja. Messi je navajen igrati pri barci, če bo zamenjal klub bo čisto zgubljen
hirajem
28. 08. 2020 13.16
+2
ma to bi bil prav gotovo trio porkodijo
HondaMM93Champion
28. 08. 2020 13.09
-10
Messi gre k Ronaldu v Juventus, to vam je menda jasno. Ne rabi on Arabcev in zblojenega Neymarja, Juventus je klub čistokrvne italijanske rodbine Agnelli, lastnikov koncerna Fiat, poleg tega je tam 2. najboljši igralec sveta Ronaldo in to je to.
Homer.Simpson
28. 08. 2020 17.29
+2
od kje pa tebi take zaupne informacije? Moj zaupni vir pravi, da bo Messijev prestop v Juve objavljen šele v ponedeljek. LP
jodr
28. 08. 2020 13.09
+2
MC, za vas bo Messi zgrešena investicija. Odreči se uslugi treh vrhunskih igralcev in še dati 100 miljončkov za 33 let starega nogometaša je brca v meglo.
hirajem
28. 08. 2020 13.22
+21
jodr gre za biznis a ne stekas. Tisti ki odpelje Messija iz Barcelone bo naredil nogometni posel stoletja to si zapomni!!! V nekaj mesecih bo City imel povrnjen ves denar kateri bo investiral.
jodr
28. 08. 2020 13.27
-7
To se strinjam, ampak v nogometu bo pa samo izgubil.
Roglič šampion
28. 08. 2020 13.07
+7
za to ponudbo cityja dvomim da je res. Dvomim da bi pep sploh po odhodu davida silve prodal se bernarda silvo. Pa tudi za jesusa tezko verjamem da bi ga prodal.
samomojemnenje
28. 08. 2020 13.10
+3
Se strinjam. Sem že spodaj zapisal, da v tole ponudbo ne verjamem. Je res kar precej preveč širokogrudna ponudba. Sliši se pa lepo.😊
hirajem
28. 08. 2020 13.23
+0
kot da Bernarda oz Jesusa ne more zamenjat z drugimi okrepitvami?
Roglič šampion
28. 08. 2020 14.04
-2
bernardo je med najboljsimi vezisti na svetu. Tezko nadomestljiv
samomojemnenje
28. 08. 2020 14.31
-3
hirajem, tako enostavno pa spet ni. Saj po igralce ne greš na tržnico kot po paradajz. Pa tudi Bernardo in Jesus sta uigrana, vsak nov igralec pa se mora najprej vklopiti. Eni se, drugi pa se ne.
samomojemnenje
28. 08. 2020 14.36
+5
12345fcb...Se strinjam, zato me je v zadnjem času tudi čudilo, da je veliko tekem začel Pep z Bernardom na klopi. Enako napako je Pep naredil proti Lyonu, ko je imel Bernarda na klopi in je dal KDB-ja v napad in v igro tri obrambno usmerjene veziste. Zato sem še vedno prepričan, da je za izpad Cityja kriv izključno samo Pep.
Roglič šampion
28. 08. 2020 17.57
samomoje, tako je bilo vendarle samo na papirju. City je igral ubistvu med tekmo s 3 stoperji, KDB pa se je vracal na sredino
Roglič šampion
28. 08. 2020 17.57
ampak ja, je tudi po mojem pep kriv za izpad
ChampionsLeague17
28. 08. 2020 13.03
+4
denar denar denar ..
Johnny_J
28. 08. 2020 12.45
+17
In novice o prestopu Messija postajajo kot novice o koroni. Lažne, nezanimive in predvsem vsiljive.
samomojemnenje
28. 08. 2020 12.35
+25
V kolikor bo Messi res zapustil Barco in če je to sploh res in ni še en novinarski trač, da City ponuja 100M in Jesusa, Silvo in Garsio, bi to morala sprejeti z obema rokama široko iztegnjena, saj takšna ponudba lahko pride samo enkrat. Še karto za letalo lahko kupijo Messiju. Vendar dvomim, da je to res. Močno dvomim.
blueboy0
28. 08. 2020 13.31
+1
To tudi jaz dvomim, ker bi bil tole precej slab posel za City, a tak naivni pa verjetno spet niso sploh pa, če Messi res hoče it za vsako ceno in bi ga mogoče dobili tudi zastonj ali pa za precej manj denarja. Mogoče Jesus/Silva + Garcia, vsi trije pa skor 100% ne, sploh pa ne za še 100mil zraven.