Nogomet

Neymar se je izpovedal kolegom: Tako ali drugače želim k Barceloni

Barcelona, Sao Paulo, 08. 06. 2020 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Barcelona bo za poletni prestopni rok zelo težko zbrala dovolj denarja, s katerim bi lahko na Camp Nou vrnila brazilskega zvezdnika Neymarja Jr. A kljub temu nameravajo Katalonci poskusiti prepričati njegove trenutne delodajalce iz Pariza, tudi Brazilec sam bo verjetno močno pritisnil na odgovorne.

Neymar (v sredini) je s Paris Saint-Germainom že končal ligaško sezono, zdaj pa v domovini čaka na morebitne prijateljske tekme pred nadaljevanjem Lige prvakov, kjer si je PSG že priboril četrtfinalno vozovnico.
Neymar (v sredini) je s Paris Saint-Germainom že končal ligaško sezono, zdaj pa v domovini čaka na morebitne prijateljske tekme pred nadaljevanjem Lige prvakov, kjer si je PSG že priboril četrtfinalno vozovnico. FOTO: AP

Katalonski športni dnevnik Mundo Deportivo je na ponedeljkovi naslovnici objavil fotografijo Neymarja Jr. s pripisom: "Želim oditi k Barceloni!"

Športni časnik, ki zelo podrobno spremlja dogajanje pri klubu s Camp Noua, je zapisal, da je leto po neuspešnem dogovarjanju med Paris Saint-Germainom ter Barcelono želja po povratku na Camp Nou "še vedno neokrnjena". 28-letni zvezdnik svetovnega nogometa je že po nekaj mesecih pri Paris Saint-Germainu "obžaloval", da je zapustil Barcelono, dodajajo.

"Še vedno dela na tem, da bi to napako popravil in si povrnil izgubljeno srečo, kljub temu da se pri Paris Saint-Germainu kopa v zlatu, vse odkar je avgusta 2017 v barcelonskih pisarnah poravnal 222 milijonov evrov svoje odkupne klavzule," so zapisali pri Mundu Deportivu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Tako ali drugače'
Katalonski časnik je že v začetku maja poročal, da je Neymar Jr. zavrnil ponujeno novo pogodbo (v vrednosti okoli sto milijonov evrov), ki bi ga v Parizu (vsaj na papirju) lahko zadržala tudi po letu 2022, ko se mu izteče trenutno še vedno veljavna pogodba. Brazilec zdaj sploh več ne skriva želje po tem, da bi spet oblekel dres Barcelone, dodaja Mundo Deportivo.

"Tako ali drugače želim v Barco," naj bi po poročanju časnika dejal prijateljem iz slačilnice PSG, s katerimi je redno v kontaktu kljub večmesečni prekinitvi vseh tekmovanj in odpovedi francoske Ligue 1. Avgusta naj bi bili Katalonci v Pariz pripravljeni poslati Ivana Rakitića in Jeana-Claira Todiboja, PSG pa bi si lahko izposodil tudi Ousmana Dembeleja ter v klubsko blagajno pospravil še 130 milijonov evrov. A do dogovora ni prišlo, je pa Neymar Jr. pred letošnjim poletnim prestopnim rokom "bolj optimističen", še poroča Mundo Deportivo.

Vmes bi lahko posegla tudi Mednarodna nogometna zveza (Fifa), ki igralcem dve leti pred iztekom pogodbe ob pogodbenih sporih sama postavi ceno. Wagner Ribeiro, ki je bil dolga leta svetovalec brazilskega zvezdnika in ga še maja lani ponujal tudi Realovemu predsedniku Florentinu Perezu, je pred nekaj tedni dejal, da bi lahko vrednost prestopa ob posredovanju Fife znašala 164 milijonov. Barcelona naj bi sicer s Parižani, s katerimi nimajo najboljših odnosov, poskušala doseči dogovor po ustaljeni poti.

Če bo moral izbirati, bo PSG raje izbral Mbappeja
"Tudi trenutna gospodarska situacija niti malo ne pomaga, čeprav bo treba počakati, kaj bo potreboval PSG, ki je izpostavljen morebitni kazni zaradi kršitev finančnega fair playa Evropske nogometne zveze. Če bi izbirali med 'Neyem' in Kylianom Mbappejem, pa bi v Parizu raje videli, da ostane Francoz," je prepričan Mundo Deportivo.

"Kljub temu Neymar še vedno upa in se spominja srečanja s predsednikom (Josepom Mario, op. a.) Bartomeuom in svojim očetom v hotelu Arts septembra lani, tik pred obravnavo na sodišču, kjer se FC Barcelona in nogometaš tožita za 29 milijonov, ki bi mu jih morali izplačati kot nagrado za podaljšanje pogodbe, to pa je še dodatno zbližalo obe strani. Sojenje se nadaljuje, ker Barca ni mogla tvegati s predlogom, ki ga je predstavil oče nogometaša, da bi morali pisno obljubiti, da ga bodo to poletje kupili, toda obe strani sta se dogovorili, da bo Barca znesek nakazala v trenutku, ko se bo vrnil v klub, takrat pa bo, jasno, napadalec tudi umaknil tožbo. Skupaj z Barco se Neymar tudi zaveda, da mora sezono s PSG zaključiti v čim boljši formi, da bi mu nato odgovorni 'olajšali' odhod iz kluba proti Camp Nouu," so dodali.

Naslov v Ligi prvakov je velika (in še vedno neuslišana) želja katarskih lastnikov PSG, ki je tudi z golom Neymarja Jr. na povratni tekmi osmine finala uprizoril preobrat in izločil Borussio Dortmund (2:0). Tekma pred praznimi tribunami stadiona Park princev je bila tudi zadnja za francoske prvake, ki so jim po odpovedi ligaške sezone nato tudi predčasno podelili nov državni naslov. V Franciji želijo sicer dokončati vsaj pokalni tekmovanji, kjer Parižane čakata zgolj še finalna obračuna s Saint-Etiennom (državni pokal) in Lyonom (ligaški pokal).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
08. 06. 2020 21.00
+3
vrhunski nogometaš a za 200milijonov pri teh letih se splača?plus da bo par odličnih mladcev bilo potem prikrajšanih za vsaj par let..ne splača se
cripstoned
08. 06. 2020 18.03
+3
tako je govoril tudi kolegom iz barcine slacilnice za psg....nekaj casa kasneje pa si zeli nazaj k barceloni....barcelona je prevelik klub za neymarja in njegov ego, povrh vsega ima tezave s poskodbami in v franciji je samo izgubil kvaliteto pa ceprav je liga dosti lazja...fant je zadnje 2 leti bolj uzival kot pa igral nogomet in to je jasno vsem....zato je barcelona prevelika danes za njega...ko je prisel bi lahko ostal in pomagal ekipi...na svojo zalost je izbral denar skupaj z ocetom in taksnim bi vrata morala biti zaprta vecno....ce pa ga vzamejo nazaj pa je to samo se en dokaz kako obupana je trenutna situacija pri barceloni...
nekdo ki ve
08. 06. 2020 16.17
+2
Neymar take govori samo zato, da bi bil na naslovnicah.
cripstoned
08. 06. 2020 18.00
+3
ker ne more na igriscu biti na naslovnicah pa je na tak nacin...barca ga ne potrebuje sploh ce mislijo imeti za trenerja xavija ki ga verjetno tudi sam noce imeti...
Trend01
08. 06. 2020 18.47
+2
Ko bo prišel Xavi, Neymar ne bo več igral. Po EPju pride Koeman. Šele nato - če - Xavi. Pa popolnoma proste roke želi imeti.
Chaparral M
08. 06. 2020 15.21
+11
Samo, da se polni naslovnice, da se govori o denarju, denarju, denarju, slavi, ....... Katalonci in Španci po pandemiji, pa naj kar financirajo svoje idole do onemoglosti.
HalaCr77
08. 06. 2020 15.16
-17
Prodana duša,tako.kot vsak barcin igralec,samo za denarjem gre,messi pa uspešno vsake pol leta nov višja pogodba
samomojemnenje
08. 06. 2020 15.52
+7
Halar, tako je. V vseh ostalih klubih igrajo zastonj, iz ljubezni. (x pogodba v 15tih letih je vsake pol leta. Dobra matematika.
dark horse
08. 06. 2020 21.41
+3
Res je vsi so prodane duše le Cr igra zastonj in po vsakem treningu,tekmi dela v McDonaldsu,zjutraj pa cajtnge raznaša kajne krele :D
samomojemnenje
08. 06. 2020 15.11
+6
Spet bodo kar naprej članki o Neymarju in njegovi vrnitvi v Barco, pa sem skoraj 100% prepričan, da ne bo nič iz tega. PSG ne bo popustil pri denarju, Barca pa enostavno ne sme toliko plačati, oz. sploh ne more toliko plačati. Igralci, ki jih nudijo za zamenjavo, pa PSG-ju verjetno niso zanimivi. Mogoče Dembele, pa še to dvomim. In burleska se bo nadaljevala globoko v poletje in do prestopnega roka, ki še ne vemo kdaj sploh bo.
Trend01
08. 06. 2020 15.32
+1
Če jim (pro)dajo pod ugodnimi pogoji Griezmanna, Lengleta in Dembéléja. Potem bi se verjetno dalo kaj pogovarjati. In še vedno ne vem zakaj bi ga nazaj vzeli. Fant ima 29 let. Živi, igra, dribla le zaradi hitrosti. Eksplozivnosti.
samomojemnenje
08. 06. 2020 15.48
+2
Lengle bi jim verjetno bil zanimiv, saj se poslavlja Thiago Silva. In ker Barca ponuja Interju tudi Umtitija, potem ostane na štoperskem položaju samo Pique. To bi bilo pametno. Skoraj popolno. Pa še Semeda in Firpa prodajo in so zmagali.
Trend01
08. 06. 2020 15.56
+6
Kdo pa še rabi obrambo? Škoda časa. Glejmo gole. Še Ter Stegna na klop potegnit... ;-)
hondica
08. 06. 2020 15.02
+2
Bolje, da poskusi kot igralec v kakem filmu.
s1976
08. 06. 2020 14.54
+13
Ce se je 1x izplacal,da je sel...naj se se 1x vplaca... Upam da ne pride...
09ZarMan10
08. 06. 2020 14.53
+2
Tu ne gre za jajca, tu gre za denar. Neymar se je do sedaj izkazal kot igralec s fantastičnim nogometnim znanjem, ki pa ga je znal le poredkoma v takšni obliki pokazati na zelenici. Cel čas je zgolj kazal obrise fantastičnega igralca. Sem navijač Barce in priznam, da bi ga navkljub medijskih linčev zaradi čudnega načina obnašanja in posebnega načina igre ponovno rad gledal na igrišču v dresu najboljše nogometne ekipe na svetu.
Koruptilona
10. 06. 2020 09.10
komenta
08. 06. 2020 14.46
+15
Če si tok želi pa nej gre zastonj k barci😂
Trend01
08. 06. 2020 15.34
+6
Počakaj na leto 2022. Takrat bo imel pa že 31 let.
Amasakul
08. 06. 2020 14.29
+7
ista pesem od kar je odšel.
športnik66
08. 06. 2020 14.26
+26
Če bi imel predsednik FC Barcelone kaj ponosa in jajc, ne bi Neymar nikdar več oblekel Barcin dres. Enkrat greš, greš za vselej. Čao Neymar. Glumi kje drugje. Meni je on totalen brezveznik - po obnašanju mislim. Igre ne bom komentiral, a njegov odnos do kluba in navijačev žal močno zasenči njegovo igro.
mikica247
08. 06. 2020 14.25
+3
Fant je bil mlad in naredil določene napake. Kdo jih nebi. Naenkrat te nafilajo z miljoni in okoli tebe govorijo, da si najboljši in vsa ta umazana igra med agenti, klubi itd.. Še čudno da se jim čist ne zmeša (nogometašem). Fant je odrasel in ugotovil kaj je izpustil iz rok. Igrati z bogom nogomet (Messi) in to v Barci... kaj še češ več od nogometa. Denar pa tudi ni vse... to spoznaš čez nekaj časa. Želim mu, da pride nazaj in vse bo ok.
Brcavrit
08. 06. 2020 14.54
+0
dark horse
08. 06. 2020 14.05
+1
Če plača in igra zastonj lahko pride
Trend01
08. 06. 2020 13.47
+7
Pa, a se že vsi iz vsakega zdaj norca delajo? Ney - 164M, Lautaro - 111M, Pjanić - ? 50-60M, Eric García - ??? + plače za te fante. Ven pa Arthur, Firpo, Umtiti, Vidal, Semedo?
Brgolino
08. 06. 2020 14.15
+1
Trend01 upam da vsaj ti ne nasedas vsem novinarskim cencam...res pa je da se lahko z govoricami,ponudbami ureja status v klubu,placa itd...😀
Trend01
08. 06. 2020 14.58
+4
Da bi šel Ney nazaj v Barcelono? Verjamem. Da pa bo šel? To ne verjamem. Malo bi se tožili, malo bi se ljubili, malo bi se prcali, malo bi igrali... Tako pa spet ne gre. A verjetno je neka želja pri obeh po sodelovanju. A logika odpade zaradi vseh igralcev, ki igrajo na tem igralnem mestu. Kdo bi jih kupil. In, če že - za koliko bi jih uspeli prodati. Minus na minus tu ne da plusa. Ni množenje. Seštevanje.
graf
08. 06. 2020 13.46
+11
...jst pa želim novo zamrzovalni skrinjo !
265004
08. 06. 2020 13.54
+6
jaz ti jo prodam po zelo ugodni ceni...novo...
Kyle
08. 06. 2020 13.36
-6
Mogoce bo pri barceloni dejansko igral nogomet
IanNow
08. 06. 2020 13.28
+13
Jooooo... Revček.. Ja zakaj si pa sploh šel. Iz Barcelone?.. Da bom potem tam 2 meseca in spet želel naprej ane?
OlalaKokoĐambo
08. 06. 2020 13.02
+6
Tako ali drugace si muca od igralca ..vrtiljak ...mamiiiii..auaaaaaa..mamiiii