Nogomet

Neymar zadel za novo lovoriko PSG-ja, poškodba Mbappeja

Pariz, 24. 07. 2020 23.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
1

Nogometaši Paris Saint Germaina so na finalni tekmi francoskega pokala na stadionu Stade de France z 1:0 premagali zasedbo Saint Etienna. Edini zadetek na tekmi je v 14. minuti zabil brazilski nogometni virtuoz Neymar. Tekmo je zaznamovala tudi poškodba Mbappeja, ki je po brutalnem startu Loica Perrina moral zapustiti zelenico, nato pa ob njej hodil z berglami.

Prav hitri Kylian Mbappe je bil eden glavnih 'krivcev' za zadetek PSG-ja, saj je s ekspresnim sprintom sprehodil mimo štirih nogometašev v 14. minuti, nato sprožil z desnico, a mu je strel vratar Jessy Moulin ubranil, odbitek pa je v mrežo poslal Neymar. 

Mbappe je zelenico moral zapustiti že v 33. minuti, ko ga je z grobim prekrškom zaustavil branilec Saint Etienna Loic Perrin. Ta si je za brutalen start, v katerem je resno načel gleženj Francoza, prislužil neposredni rdeči karton. Parižani kljub številčno premoči pred omejenim številom gledalcev niso uspeli znova zatresti mreže Saint Etienna, a so se na koncu vseeno razveselili nove klubske lovorike.

Mbappe jo je skupil v dvoboju s Perrinom, nato pa takole 'paradiral' z berglami.
Mbappe jo je skupil v dvoboju s Perrinom, nato pa takole 'paradiral' z berglami. FOTO: AP

To je bila prva uradna nogometna tekma na francoskih zelenicah po skoraj štirih mesecih premora zaradi epidemije novega koronavirusa. Za Parižane je bil to 13. domači pokalni naslov v zgodovini. PSG bo pred nadaljevanjem Lige prvakov in obračunom z Atalanto (prenos na Kanalu A in VOYO), pri kateri si kruh služi tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, naslednji konec tedna odigral še finale francoskega kraljevega pokala, njegov tekmec bo Lyon. 

Finale francoskega pokala:
PSG - St. Etienne 1:0 (1:0)
Neymar 14.

Neymar se je takole razveselil svojega prvega pokoronskega zadetka na uradni tekmi.
Neymar se je takole razveselil svojega prvega pokoronskega zadetka na uradni tekmi. FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
26. 07. 2020 09.44
+6
Brez Kilijana, svetovnega prvaka, bo Peesže tezko osvojil Champions League ... Ney ne zmore vsega sam. Mogoce jih bo pa Wanda znala zmotivirati, da koncno osvojijo tako zeljeno lovoriko ...