Nogomet

Neymar zaradi bolečin v hrbtu prekinil trening z reprezentanco

Rio de Janeiro, 08. 10. 2020 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Nogometni superzvezdnik Neymar je zaradi močnih bolečin v hrbtu predčasno končal trening z brazilsko reprezentanco na pripravah na južnoameriške kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Za zdaj ni znano, ali bo 28-letnik v kvalifikacijah lahko zaigral ali ne.

Neymar Jr. (na fotografiji) med finalno tekmo minule sezone Lige prvakov z  Bayernom v Lizboni.
Neymar Jr. (na fotografiji) med finalno tekmo minule sezone Lige prvakov z Bayernom v Lizboni. FOTO: AP
V torek, 20. oktobra, si boste lahko na Kanalu A in VOYO od 20.40 naprej ogledali obračun Neymarjevega kluba Paris Saint-Germain z angleškim velikanom Manchester Unitedom. S prenosi tekem prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov nadaljujemo že dan kasneje, v sredo, 21. oktobra (ob 20.40), ko boste lahko z nami pospremili zvezdniški obračun branilca naslova Bayerna in Atletico Madrida s slovenskim vratarjem Janom Oblakom iz Münchna. 

"Neymar Jr. je med današnjim (sredinim, op. a.) treningom začutil bolečine v križu," je novinarjem v vadbenem centru brazilske nogometne zveze v Teresopolisu blizu Ria de Janeira dejal zdravnik "Selecaa" Rodrigo Lasmar. "Odpeljali so ga s treninga, podrobneje pregledali in začeli zdravljenje," je dodal Lasmar in napovedal, da bo ključnih naslednjih 24 ur, "da vidimo, kako si bo opomogel".

Zato je vprašljivo, ali bo Neymar Jr. v petek po lokalnem času na voljo za uvodno tekmo Brazilije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo proti Boliviji v Sao Paulu. Nogometni odmor med pandemijo je zvezdnik sicer izkoristil za intenzivne treninge, z reprezentanco pa se je Brazilec poškodoval tik pred svetovnim prvenstvom 2018 in tudi pred južnoameriškim prvenstvom 2019.

Neymar Jr. se je po okužbi z novim koronavirusom in karanteni sicer šele nedavno, sredi septembra, vrnil k treningom in tekmam svojega pariškega kluba Paris Saint-Germaina. Parižane, finaliste minule sezone Lige prvakov in osvajalce vseh domačih naslovov, v prvem krogu najelitnejšega evropskega tekmovanja naslednji teden čaka obračun z Manchester Unitedom, ki je bil za Neymarja Jr. in soigralce usoden v osmini finala pred dvema letoma.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.