Nogomet

N'Golo Kante: Šele na sredini leta smo, zato je o zlati žogi nesmiselno govoriti

Pariz , 07. 06. 2021 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

N'Golo Kante je na novinarski konferenci francoske reprezentance pred začetkom evropskega prvenstva spregovoril o kandidaturi za osvojitev prestižne zlate žoge, ki jo je oddal, potem ko je s Chelseajem osvojil Ligo prvakov. Povedal je tudi, da se o njem pogosto ustvarja preveč idealistična podoba, in dodal, da uživa na Stamford Bridgeu, zato se ne spogleduje z odhodom.

Bo N'Goloju Kanteju uspeh s svetovnega prvenstva izpred treh let letos uspelo ponoviti?
Bo N'Goloju Kanteju uspeh s svetovnega prvenstva izpred treh let letos uspelo ponoviti? FOTO: AP

Nogometaš sredine igrišča pri Chelseaju in francoski reprezentanci je pred medije stopil na nedeljski novinarski konferenci v taboru galskih petelinov v Clairefontainu. Po zmagi Londončanov v Ligi prvakov prejšnjikonec tedna je kar naenkrat postal eden od prvih kandidatov za osvojitev prestižne zlate žoge, sam pa se s tem ne obremenjuje: "Mislim, da je še prezgodaj, da bi govoril o tem. Šele na sredini leta smo, še šest mesecev je pred nami, veliko tekem in tekmovanj moramo še odigrati. Zato ne bi bilo smiselno že zdaj govoriti, ali si zaslužim to nagrado."

Dodal je: "Prej nekaj leti sem zaključil med najboljšimi desetimi, kar je bilo lepo. A da bi osvojil zlato žogo, to bi bila povsem druga zgodba. Dojemal bi jo kot rezultat sezone, ki je posledica celotne ekipe, vseh nogometašev." 

'Sem samo nogometaš med ostalimi nogometaši'
Marsikomu je N'Golo Kante prirasel k srcu predvsem zaradi skromne podobe, ki jo kaže na igrišču, a kot pravi, ta ni nekaj neobičajnega. "Res je, da se okoli mene kdaj ustvari podoba, ki je preveč lepa in idealistična, kajti konec koncev sem samo običajen fant, nogometaš med ostalimi nogometaši. Ni potreba, da bi govorili, da sem najboljši ali najprijaznejši. Sem kot vsi ostali, a včasih pač ljudje pretiravajo, za kar ni nobene potrebe," je bil v svojem slogu skromen Kante. 

"Res je tudi, da se rad dobro razumem s soigralci. Rad imam zdrave odnose z ostalimi, ne glede na to, kje jih srečam, pa naj gre za nogometno igrišče ali ulico. Ampak v nogometu je veliko takšnih ljudi. Zato ni nobene potrebe, da iz tega delamo zgodbo. To je nekaj običajnega," je nadaljeval. 

Vrhunci izjemne predstave N'Goloja Kanteja v finalu Lige prvakov:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kante se je v Chelsea preselil leta 2016, potem ko je z Leicester Cityjem tako presenetljivo osvojil angleško ligaško krono. Isti dosežek mu je v naslednji sezoni uspel na Stamford Bridgeu, letos pa je svoji izjemni beri lovorik – med njimi je tudi svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji – dodal še Ligo prvakov. "Pri Chelseaju sem že pet let, tu sem preživel nekaj izjemnih sezon. Le želim si lahko, da je pred menoj še kakšna taka. A to ni nekaj, na kar bi se osredotočal. Še dve leti imam v pogodbi, počutim se odlično, o drugih pa ne razmišljam," je za konec še pomiril navijače Londončanov in potrdil, da se z odhodom iz kluba ne spogleduje. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rdeča kapica69
08. 06. 2021 09.11
-1
Berem dol komentarje hahaha pa kakšen messi in zlata žoga daj ne se sramotit očitno nekateri spremljajo samo la ligo in mislijo da so strokovnjaki za nogometno področje🤣😂 Ne obstaja samo la liga so tudi nemška francoska angleška in italijanska tekmovanja pa liga prvakov. Messi letos ni niti top 3 prav tako Cr ne. Malce objektivnosti messifilom res ne bi škodilo ker lahko pozabite na zlato žogo oziroma samo sanjate da se bo to zgodilo.
dark horse
08. 06. 2021 12.21
+4
Še vedno je le eden napisal za messija ti pa še vedno v množini kajne kripsl 😂🙈
mangomango2.2
07. 06. 2021 12.53
+5
vesel kante vesel svet ❤️
Lima33
07. 06. 2021 12.46
+4
Če osvojijo EP potem je samo Kante na seznamu... Ostali pa naj mu kopačke spucajo...
cripstoned
07. 06. 2021 11.17
-1
de bruyne, kante ali mbappe...nekdo od teh 3 bi moral dobiti zlato zogo...seveda tukaj ne bi odpisal tudi lewandovskega ampak vseeno...
HALAcR7
07. 06. 2021 11.37
-2
Mi nekako realno gledamo,,,slamnati bedaki pravijo da mora messi dobiti zlato žogo
stoj?kov
07. 06. 2021 12.24
-4
statistika pravi Lewandovski ali Messi,vse ostalo je samo prazno mlatenje slame...tukaj sta še evropsko prv in copa america,je Kante lepo povedal da je šele polovica sezone za nami...
dark horse
07. 06. 2021 12.43
+0
Zakaj že res mbappe??? Ni osvojil ne fra prvenstva še manj LP. Če bodo fra osvojili EP je edini ki si zasluži ravno Kante
cripstoned
07. 06. 2021 16.14
+4
spet nerealni komentarji hejterjev...kaksen messi...kaj pa je merilo? pokal in najboljsi strelec lige? pa tudi ce ni prvak domacega prvenstva in je spet zatajil na najbolj pomembnih tekmah letos tako doma kot v ligi prvakov? smesni ste hejteri...po vase je se vedno pep najboljsi trener na svetu, messi najboljsi igralec in barcelona najboljsi klub na svetu ampak realnost je povsem drugacna....
dark horse
07. 06. 2021 19.48
-1
Kot vidim je le eden omenil messija in ti govoriš o množini toliko o tvoji resnici kot ponavadi 😂😂😂🙈