Nogomet

Bolt zavrnil ponudbo Maltežanov: obljubljajo mu, da bo 'vedno na mizi'

Newcastle, 17. 10. 2018 18.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Upokojeni jamajški atlet Usain Bolt je med treniranjem in nastopanjem na prijateljskih tekmah za avstralskega prvoligaša Central Coast Mariners zavrnil ponudbo malteškega kluba Valletta FC, kjer so najhitrejšemu Zemljanu pripravili dveletno pogodbo.

Bolt (na fotografiji) med enim od prvih treningov v Avstraliji.
Bolt (na fotografiji) med enim od prvih treningov v Avstraliji. FOTO: AP

Usain Bolt ne bo podpisal pogodbe z malteško ekipo Valletta FC, ki je želela Jamajčana prepričati z dveletno pogodbo in obljubami o igranju v skupinskem delu Lige prvakov. Bolt že nekaj časa trenira in igra prijateljske tekme z avstralskim prvoligašem Central Coast Mariners, nedavno pa je zablestel z dvema goloma na prijateljskem dvoboju z ekipo South West United (4:0).

Odločitev večkratnega svetovnega in olimpijskega prvaka je medijem prenesel agent rekorderja v tekih na 100 in 200 metrov.

'Ponudba Vallette bo vedno na mizi'
"Veliko zanimanja je za Usainovo igranje nogometa. Redno nam pristopajo v tem slogu. Lahko potrdim, da Usain ne želi izkoristiti te priložnosti na Malti," je za ESPN dejal Ricky Simms.

Odzval se je tudi izvršni direktor Vallette FC, Ghasston Slimen, ki je za ESPN dejal: "Usainu Boltu želimo vse najboljše v njegovi nogometni karieri. Ponudba Valletta FC pa bo vedno na mizi."

Registrirali bi ga lahko šele januarja
Prihod Jamajčana v Avstralijo še naprej polni časopisne stolpce sredi priprav na novo ligaško sezono v A-League. Prva tekma bo na sporedu že ta petek, iz vrst Central Coasta pa še ni prišla potrditev, če nameravajo Boltu ponuditi dolgoročnejšo pogodbo. V vsakem primeru bi lahko 32-letnika za uradne nastope registrirali šele po začetku novega leta.

Izvršni direktor Mariners Shaun Mielekamp je nazadnje za ESPN povedal, da je "še prezgodaj" govoriti o dolgoročnejšem sodelovanju z upokojenim atletom. A njegovi nastopi so močno dvignili zanimanje za nogomet v mestu severno od Sydneyja, kjer so zelo dobro obiskani že treningi Mariners, občuten porast prodaje vstopnic pa je bilo opaziti že za vse tekme, na katerih je nastopil legendarni Jamajčan.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.