Nogomet

Nica ima novega trenerja: Balotellija in soigralce bo vodil Patrick Vieira

Nica, 11. 06. 2018 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
0

Nekdanji vezist in kapetan Arsenala Patrick Vieira, ki so ga nekaj časa povezovali tudi z izpraznjenim trenerskim stolčkom topničarjev, si je po slovesu od New York Cityja hitro našel novega delodajalca. To je francoska prvoligašinja Nica, kjer bo Vieira združil moči z razvpitim italijanskim napadalcem Mariom Balotellijem.

Patrick Vieira.
Patrick Vieira. FOTO: Reuters

Patrick Vieira je po trofejni karieri nogometaša, poleg francoske reprezentance je branil barve Arsenala, Manchester Cityja, Internazionaleja in Juventusa, zaplul v trenerske vode in zadnje tri sezone vodil New York City v severnoameriški ligi MLS.

41-letnika so do potrditve Unaija Emeryja dolgo časa povezovali z Arsenalom, ki ga je po koncu minule sezone zapustil Arsene Wenger, toda Vieira se, vsaj zaenkrat, ne bo pridružil nekdanjim delodajalcem. Prvo trenersko službo na stari celini je zdaj dočakal v domači Franciji, pri Nici, ki je v minuli sezoni Ligue 1 osvojila osmo mesto in za eno točko ostala brez uvrstitve Lige Evropa.

Odločitve ni bilo lahko sprejeti
"Zapustiti New York je bila zame in za mojo družino neverjetno težka odločitev, ki je nisem sprejel zlahka," je ob slovesu od Združenih držav Amerike dejal Vieira, ki bo na Azurni obali nasledil Luciena Favra, saj se je dosedanji strateg orlov preselil k Borussii Dortmund.

Z Vieiro iz New Yorka prihajajo tudi pomočnik Christian Lattanzio, trener Kristian Wilson in strokovnjak za telesno pripravo Matt Cook. Nekdanji svetovni in evropski prvak z reprezentanco Francije se je upokojil s 35 leti pri Manchester Cityju, kjer je zadnjo tekmo odigral leta 2011. Pri sinje modrih je bil izvršni razvojni direktor, pred odhodom v Cityjev satelitski klub v ZDA pa je bil trener sinje modrih pri ekipi do 21 let.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.