Nogomet

Bendtnerjeva divja noč: Bil sem povsem pijan in brez 400 tisočakov

London, 10. 10. 2020 11.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nicklas Bendtner je trenutno pri 32 letih brez kluba, še pred dobrim desetletjem pa je v majici Arsenala veljal za enega najbolj nadarjenih napadalcev v Evropi. A nešportno življenje zunaj zelenic je terjalo svoj davek. Nekdanji danski reprezentant pa je o njem, kot sam pravi, prvič javno in povsem iskreno spregovoril v svoji avtobiografiji, ki je izšla pred dnevi. Med drugim je razkril, kako je v Londonu v eni noči skoraj zapravil pol milijona evrov.

Nicklas Bendtner je leta 2010 v osmini finala Lige prvakov proti Portu zabil celo hat-trick.
Nicklas Bendtner je leta 2010 v osmini finala Lige prvakov proti Portu zabil celo hat-trick. FOTO: AP

"Bilo je okoli treh ponoči, v enem od londonskih kazinojev. Bil sem tako opit, da nisem mogel sedeti za mizo. A ruleta je preprosta. Rdeča, črna, rdeča, črna. Saj ne more biti težko, sem si mislil," se je večera iz leta 2011, ko je njegova zvezda pri Arsenalu počasi že začela bledeti, spominjal Nicklas Bendtner. "Po 90 minutah sem izgubil 400 tisoč funtov (441 tisoč evrov, op. a.). Denarja skoraj nisem imel več. Če se mi ne posveti sreča, bom bankrotiral. Odpravim se na stranišče, obraz si umijem z vodo, nato pa naravnost do blagajne. V žetone pretvorim še 50 tisočakov."

Na srečo si je Bendtner tistega londonskega večera povrnil večji del izgubljenega denarja. Na koncu je ostal "le" brez 20 tisočakov. A to je bil zanj, kot zdaj pravi, zadnji alarm. "Celo zame je bilo takšno početje preveč tvegano. To je bil klic, ki me je predramil. Denarja nikoli nisem dojemal kot sredstvo, s katerim bi se postavljal pred drugimi. Denar mi je le pomagal pri zabavanju. A kar je preveč, je preveč."

Za težave delno krive tudi poškodbe
Nekdaj sila nadarjeni napadalec je imel v času na Emiratesu veliko težav s poškodbami, in čeprav zdaj za težave zunaj igrišča krivi zgolj samega sebe, mu spremljanje soigralcev s tribun zagotovo ni bilo v pomoč. "Ko sem bil poškodovan, sem pogrešal tisti občutek adrenalina, ki ti ga prinese igranje pred 60 tisoč navijači. Nastalo vrzel so tako zapolnile igre na srečo. Večji kot je bil vložek, več je bilo adrenalina. Zato sem vedno stavil veliko," je še razkril Bendtner.

Avtobiografija, pri kateri mu je pomagal prijatelj in novinar Rune Skyum-Nielsen, je sicer izšla v četrtek. 32-letnik pa se svojim nogometnim predstavam niti ni želel preveč posvečati. "Obžalujem, da v karieri nisem izkoristil vseh priložnosti, ki so se mi ponudile. Ko pogledam nazaj, vidim, da bi lahko dosegel še marsikaj. Nekaj dogodkov je bilo tako bolečih, da o njih nisem mogel govoriti. Zato sem se odločil napisati knjigo. Nisem si želel, da bi bila to še ena avtobiografija, v kateri bi hvalil samega sebe. Raje imam, da ljudje vedo za težave, s katerimi se sooča mlad športnik, ki na hitro pride do denarja," je bil za angleški The Guardian iskren danski napadalec. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DR.Fejsbuk
13. 10. 2020 13.36
nihče si ne povrne 400,000 € v igralnici......
Lima33
10. 10. 2020 14.53
rossonero.acm
10. 10. 2020 13.40
+7
Kot Rooney...na konjske dirke stavu po par 100.000..najbrž še zdej..heh..ajd
Petarda10
11. 10. 2020 10.11
+1
samo da rooney ima toliko da lahko vsak dan do konca zivljenja stavi 100jurjev
lordG
10. 10. 2020 13.10
+11
Ko imas vec v petah kot v glavi,...je naslov avtobiografije