Nogomet

Nigerijski reprezentant novi član vijoličastih

Maribor, 26. 07. 2022 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nigerijski nogometni reprezentant Ishaq Kayode Rafiu je nova okrepitev slovenskega prvoligaša Maribora. Kot so vijoličasti zapisali na spletni strani, je 21-letni igralec podpisal pogodbo do leta 2025. Krilni napadalec iz Nigerije, iz moštva Rivers United, je v NK Maribor prišel z naslovom državnega prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če Ishaq Kayode Rafiu ne bi bil del reprezentančne odprave v ZDA, kjer je v dvoboju z Mehiko prvič oblekel dres članske izbrane vrste, bi sezono končal tudi kot najučinkovitejši posameznik v ligi. "Morali smo se odzvati, za razširitev kadra potrebujemo tudi na krilnih položajih novo rešitev. Veseli me, da nam je uspel dogovor, Ishaq je tukaj kot igralec za sedanjost in prihodnost. Prihaja z dobrimi priporočili, kot nigerijski prvak. V prejšnji sezoni je zabil 14 golov, če bi igral vse tekme do konca, bi lahko postal tudi najboljši strelec prvenstva. Je igralec s prodornostjo, hitrostjo in konkretnostjo ter z redko videno fizično močjo. Lahko pomeni ustrezno izbiro pri namenu o uresničitvi naših tekmovalnih ciljev, a tudi za nadaljnji korak naprej iz Maribora, kar igralci iz Nigerije kot valilnice talentov pogosto dokazujejo. Vmes se je že znašel pod drobnogledom številnih klubov, tako da smo uspeli ujeti pravi trenutek, da ga privabimo v Ljudski vrt. Od začetka pogovorov je imel željo po prihodu, vse zadeve so se sestavile v želeni mozaik in dobili smo igralca, ki nam prinaša novo dimenzijo v ofenzivnem delu," je za uradno spletno stran vijoličastih izčrpno pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Marko Šuler
Marko Šuler FOTO: POP TV

Pogodba je sklenjena za tri leta, a bo še treba, kot poroča klubska spletna stran, počakati na prihod zaradi ureditve papirologije. Prehodi med celinama so trenutno specifični in bodo zahtevali nekaj časa za uskladitev vseh potrebnih zadev, tako da se bo Nigerijec moštvu pridružil kasneje. "Zelo sem vesel, da smo se dogovorili in da sem podpisal pogodbo. Po igranju v najvišjem rangu tekmovanja v Nigeriji in po osvojenem naslovu prvaka sem imel kar nekaj ponudb klubov iz Evrope, odločil sem se za selitev v Maribor, saj verjamem, da je najboljši slovenski klub trenutno najbolj primerna izbira zame kot naslednja stopnica na razvojni poti. Kot večkratni državni prvak in dolgoletni udeleženec evropskih tekmovanj Maribor omogoča, kar si nogometaš želi. Veselim se novega izziva v karieri, želim prispevati svoj delež na igrišču in komaj čakam, da spoznam soigralce, strokovni štab ter se pridružim treningom. Pridobil sem veliko informacij o klubu, slišal tudi o veliki podpori navijačev. Verjamem, da jim bomo skupaj prinesli številne razloge za zadovoljstvo z novimi zmagami in osvojitvijo trofej," je v pričakovanju mariborskega izziva za spletno stran vijoličastih izpostavil Ishaq Kayode Rafiu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
26. 07. 2022 13.38
+1
...in samo lahko upamo, da si ne bo prehitro poškodoval kolena in to na nogi...
09ZarMan10
26. 07. 2022 13.37
+2
...Oni trije spredaj bodo "najboljši napadalni par", bi komentiral Cime...
09ZarMan10
26. 07. 2022 13.36
+1
Menim, da je Šuler s svojimi pomočniki za letošnjo sezono zelo dobro kadroval, za kar si zasluži čestitke. Rezultati bi morali biti neizogibni...
Uros Mlinar
26. 07. 2022 13.06
-1
Bravo spet bomo lagano prvaki
26. 07. 2022 12.32
+2
u napadu teško dajejo in to gole⚽️
26. 07. 2022 11.41
+1
Nucajo enga ki bo lavfo
Ajgor mb 1
26. 07. 2022 13.29
User513426
27. 07. 2022 18.49
pa enga da si bo upal streljat na gol, seveda če mu bo krona dovolil