Nogomet

Nižjeligaš FC Andorra od zdaj v lasti Piqueja in druščine

Barcelona, 30. 12. 2018 12.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina vlagateljev na čelu z branilcem Barcelone Gerardom Piquejem je tudi uradno potrdila, da je prevzela nižjeligaški nogometni klub FC Andorra. V izjavi za javnost je skupina vlagateljev Kosmos, katere član je Pique, razkrila, da je njihov prihod odobrilo tudi vodstvo kluba.

Pique (na fotografiji) je partner znane kolumbijske pevke Shakire.
Pique (na fotografiji) je partner znane kolumbijske pevke Shakire. FOTO: AP

FC Andorra je španski petoligaš iz Andore, Gerard Pique s sodelavci pa si bo želel, da bi uspel (vsaj) ponoviti dosežke iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja, ko so navijači kluba svoje ljubljence spremljali v tretji ligi. Pique, član daleč najpriljubljenejšega katalonskega kluba FC Barcelone, je v zadnjih letih storil že velike korake v poslovnem svetu in se kot lastnik kluba pridružil starim znancem iz vrst Manchester Uniteda, bratoma Garyju in Philu Nevillu, Paulu Scholesu in Nickyju Buttu, ki so že nekaj časa manjšinski lastniki angleškega nižjeligaša Salford Cityja. Prevzem bo uradno potrjen, ko bo v veljavo stopil nov zakon o športu andorske vlade, je sporočil Kosmos.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"FC Andorra je najstarejši in najbolj legendaren klub kneževine Andore, samostojne žepne državice na Iberskem polotoku, locirane v vzhodnih Pirenejih. Ustanovljen je bil leta 1942, FC Andorra pa je v španski ligi Segunda B (tretji ligi, op. a.) odigrala 14 sezon, 41 pa v Terceri Division (četrti ligi, op. a.). Njena članska ekipa trenutno igra v prvi regionalni katalonski ligi, trenutno zaseda osmo mesto," so zapisali v izjavi za javnost.

"Kosmos pozdravlja odločitev, ki jo je sprejel klub. Podjetje dodaja nov projekt svojemu globalnemu portfelju, ki je povezan s športom, mediji in naložbami v zabavnem sektorju, želimo pripomoči k rasti in ustvarjanju vodstvenih strategij prek različnih oblik vsebin, platform in tehnologij." 

Bo kmalu kandidiral za predsednika?
Pique je bil s skupino vlagateljev Kosmos sicer najodmevnejše udeležen v spreminjanje formata Davisovega pokala. Mednarodna teniška zveza (ITF) je že sprejela njihove predloge, glavni je prireditev zaključnega turnirja na enem prizorišču. Pique sodeluje tudi pri e-športih in videoigrah, poleg tega pa še sončnih očalih, izotoničnih napitkih in organskih hamburgerjih.

PIQUE

Dnevnik Mundo Deportivo je nedavno poročal, da bi se lahko leta 2020 upokojil in se že leta 2021 podal v boj za predsedniški mandat pri Barceloni, a gre zgodbo najverjetneje pripisati "prvoaprilski šali". V Španiji in Kataloniji je namreč 28. december dan šaljivcev ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fuzbaler
30. 12. 2018 14.48
+14
Piquja za predsednika, Xavija za trenerja. Seveda ce nima Pique se visjih ambiciji,po kaksnem vodilnem polozaju v katalonski politiki.
Kollerik
30. 12. 2018 16.13
+8
Zakaj pa ne? Toda tudi za takšne stvari verjetno morš imet jajca in znanje, saj živi Katalonija v politično nevarnih časih.
Fuzbaler
30. 12. 2018 16.50
+7