Nogomet

Nizka posest žoge? 'Naj vam povem zgodbo o svojem prijatelju'

Sao Paolu, 31. 12. 2020 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči na četrtek sta bili na sporedu povratni tekmi polfinala brazilskega pokala. Gremio je proti Sao Paulu uspel zadržati minimalno prednost s prvega obračuna in si je po 90 minutah brez zadetkov priigral finale. Čeprav tekma ni ponudila veliko, saj se je Gremio posvečal zgolj in samo obrambi, je po njej na novinarski konferenci zablestel trener gostov Renato Gaucho, ki je svojo taktiko pojasnjeval s pomočjo zanimive anekdote.

Renato Gaucho na klopi Gremia sedi od leta 2016, pred tem pa je klub vodil tudi v letih 2010, 2011 in 2013.
Renato Gaucho na klopi Gremia sedi od leta 2016, pred tem pa je klub vodil tudi v letih 2010, 2011 in 2013. FOTO: AP

Gremio je 24. decembra na prvi tekmi doma proti Sao Paulu prišel do minimalne zmage z 1:0. Na povratnem srečanju, ki se je končalo brez zadetkov, pa je uspel potrditi napredovanje v veliki finale. Domači so tokrat streljali s praznimi naboji, čeprav so bili občutno boljši. Imeli so kar 70 odstotkov posesti žoge, razmerje v podajah je bilo 627:279, gostje pa v 90 minutah niso zmogli niti enega samega strela v okvir vrat nasprotnikov. 

A vse skupaj bo hitro pozabljeno, saj si je Gremio kljub temu zagotovil nastop v finalu. Trener kluba Renato Gaucho je bil po napredovanju pričakovano dobre volje in je zablestel tudi na novinarski konferenci. 

Ko je dobil vprašanje, kako komentira svojo taktiko, s katero je pobudo povsem prepustil Sao Paulu, je odgovoril: "Naj vam povem zgodbo o posesti žoge. Poznam moškega, ki je svojo ljubezen ob deveti uri peljal na večerjo. Po večerji sta se odpravila plesat v klub. Ob petih zjutraj je tja prišel tudi moj prijatelj, ki je s to žensko najprej 15 minut govoril, zatem pa jo je uspel peljati k sebi – med rjuhe. Srečno novo leto vam želim."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ko je video posnetek izjave zaokrožil po internetu, je 58-letni Gaucho hitro postal zvezda družbenih omrežij, a so se nato oglasili številni, ki so podobno zgodbo že slišali. Kot trener reprezentance Čila naj bi jo prvi leta 2015 povedal Jorge Sampaoli, dve leti kasneje pa je skoraj identično anekdoto na eni od novinarskih konferenc razlagal tudi tedanji trener portugalske Brage Jorge Simao

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gremio sicer trenutno zaseda peto mesto v brazilskem prvenstvu, v katerem vodi prav tokrat nesrečni Sao Paulo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Johnny_J
01. 01. 2021 11.27
-2
Prav je, da je slika zidana na tej objavi... Real je pač navadna balerina.
ehjaehja
01. 01. 2021 13.24
+2
strah in trepet Campnoua...ZINEDINE ZIDANE.Prav je da se bojiš.