Nogomet

Nizozemci mislijo resno: Ajaxu daljši počitek pred tekmo v Madridu

Amsterdam, 23. 02. 2019 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nizozemska nogometna zveza je pred povratno tekmo osmine finala Lige prvakov priskočila na pomoč amsterdamskemu velikanu Ajaxu, ki pred gostovanjem v Madridu (5. marca prenos na Kanalu A in VOYO) pri Realu ne bo odigral prvenstvene tekme. Odločitev je na Nizozemskem dvignila veliko prahu med tekmeci Ajaxa.

Real (desno napadalec Vinicius jr.) je tekmo z Ajaxom v Amsterdamu dobil z 2:1.
Real (desno napadalec Vinicius jr.) je tekmo z Ajaxom v Amsterdamu dobil z 2:1. FOTO: AP
Povratna tekma osmine finala LP med Real Madridom in Ajaxom bo 5. marca (ob 20.40) prva, ki si jo boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO. Dan kasneje sledi tekma PSG ‒ Man. United, nato pa 12. marca Juventus ‒ Atletico in 13. marca še Bayern ‒ Liverpool. Ne zamudite!

Ajax se bo lahko na povratno tekmo z madridskim Realom v osmini finala Lige prvakov pripravljal kar šest dni, potem ko je Nizozemska nogometna zveza (KNVB) ugodila prošnji amsterdamskega kluba in prestavila ligaško tekmo z Zwollejem, ki bi morala biti na sporedu 2. marca. Za primerjavo: Real bo tri dni pred domačo tekmo z Ajaxom odigral eno najpomembnejših tekem v sezoni, ligaški "el clasico" z največjo tekmico Barcelono, s katero se bo nekaj dni prej pomeril še v španskem pokalu. Ajax bo prost od 27. februarja, ko ga prav tako v pokalu čaka tekma z enim največjih tekmecev Feyenoordom.

AJAX

Zwolle in vodilni PSV Eindhoven, s katerim se Ajax bori za naslov prvaka, sta se pritožila na odločitev KNVB, a neuspešno. Je pa v ozadju vsega skupaj tudi velika priložnost za nizozemsko Eredivisie, ki bi si z napredovanjem Ajaxa v četrtfinale za naslednjo sezono Lige prvakov priborila eno zagotovljeno mesto v skupinskem delu. Na enajstem mestu po koeficientu Evropske nogometne zveze (Uefa) bi Nizozemci prehiteli avstrijsko 1. Bundesligo, katere prvak trenutno kot zadnji drži vozovnico za skupinski del.

"Zveza se je odločila enostransko, morali bi prestaviti tekmo pokala," je prepričan direktor PSV Toon Gerbrands. Pri Zwolleju so prek Twitterja dodali: "Prestavitev tekme je bila smešna odločitev. Če želijo pomagati Ajaxu, naj prestavijo njihovo pokalno tekmo proti Feyenoordu, da bi prvenstvo tako potekalo nemoteno."

REALAJAX

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

24kurchi
25. 02. 2019 13.04
cripstoned
24. 02. 2019 09.06
-5
vsi vemo da imajo vsi daljsi pocitek pred tekmami z realom....tako v spaniji, kot v pokalu in ligi prvakov.....ampak real madrid je real madrid....institucija...nogomet ....ajax spostujemo ampak real jih bo nabrisal kot barco v sredo...pa ceprav brez ronalda in zidana...
ehjaehja
23. 02. 2019 18.49
-9
Če bo super vini začel v prvi enajsterici jim ne pomaga niti 10 messijev kaj šele počitek:)