Nogomet

NK Olimpija na 'poti sprememb' pogodbe odpoveduje kar po elektronski pošti

Ljubljana, 20. 12. 2021 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
11

Iz NK Olimpija so pred dnevi sporočili, da se klub odpravlja na pot sprememb. "Toda spremembe so se že začele," so zapisali na samem koncu sporočila. In res so se v klubu začele spremembe: odstavili so kar nekaj trenerjev, ki so v klubu delovali dolgo časa, ob tem pa bili zelo uspešni. In to kar po elektronski pošti. Če se dan po jutru pozna, se utegne zgoditi, da bo za (nekatere) člane Olimpije ta pot (sprememb) zelo trnova. Zapletalo naj bi se tudi pri izplačilu plač in poplačilu upnikov.

Po naših zanesljivih informacijah je kar nekaj trenerjev, ki so bolj ali manj uspešno delovali v mladinskih oz. mlajših selekcijah, prejelo elektronsko sporočilo, v katerem je zapisano, da jim klub odpoveduje pogodbe. In med njimi se je znašel tudi nekdanji trener članske ekipe, Goran Stanković, do nedavnega vodja mladinskega pogona NK Olimpija. Ta je pred tem klubu prvič po 18 letih (oz. prvič od obstoja 'Nove Olimpije') pripeljal naslov prvaka v mladinski kategoriji, zelo priljubljen pa je bil tudi kot 'gasilec' med nogometaši članske ekipe.

Goran Stanković je eden tistih, ki jih je namesto božičnice pričakalo neprijetno elektronsko sporočilo.
Goran Stanković je eden tistih, ki jih je namesto božičnice pričakalo neprijetno elektronsko sporočilo. FOTO: Damjan Žibert

A medtem ko je Stanković užival veliko zaupanje bivšega predsednika Milana Mandarića, so mu novi lastniki kluba (Adam Delius, nemški poslovnež, in preostala druščina) hitro pokazali, kako pomemben je za vizijo novega vodstva. Tako zelo, da je skupaj z nekaterimi drugimi trenerji (pomočnikom trenerja Milanom Anđelkovićem, trenerjem vratarjev Dinom Šeremetom in kondicijskim trenerjem Maticem Lukmanom) dobil predčasno odpoved pogodbe. In to kar v elektronskem sporočilu – brez dodatnih pojasnil. Kdo bo zamenjal omenjene trenerje, v klubu niso želeli razkriti. 

Novo vodstvo si pri navijačih Olimpije, ki znajo še kako jasno izraziti svoje mnenje, ko jim nekaj ni povšeči, do zdaj ni kupilo naklonjenosti. Niti z brezplačnimi vstopnicami na ligaških tekmah niti z zamenjavo trenerjev, za katere so mnogi trdili, da v klubu dobro delajo. 

In prav Stanković je bil zelo priljubljen mož v klubu, tudi pri navijačih. V treh letih mu je uspelo uveljaviti kar nekaj mladih nogometašev in slediti viziji Milana Mandarića, ki si jo je ta začrtal ob prihodu v klub. NK Olimpijo je popeljal do naslova prvaka v mladinski kategoriji, s člansko zasedbo pa je osvojil pokalno tekmovanje. In razlog za predčasno odpoved bi težko našli v morebitnih slabih rezultatih v tej sezoni – mladinci NK Olimpije so jesenski del zaključili povsem pri vrhu (kljub dvema tekmama manj).

A ne le pogodbe, novo vodstvo kluba naj bi, če so naše informacije točne, rezalo tudi štipendije igralcem v mladinskem pogonu. Z vprašanji smo se obrnili tudi na klub, v katerem pa na naša vprašanja niso želeli odgovoriti s konkretnimi odgovori. Napotili so nas na januarsko novinarsko konferenco, na kateri bodo  spremembe v klubu predstavili vsem medijem hkrati.

Mandarić naj (še) ne bi prejel denarja
Kadrovske rošade v klubu so v teku, najverjetneje bo sledilo tudi nekaj menjav v članskem moštvu, v katerem po naših informacijah sicer ne vlada ravno dobra plačilna disciplina. Nekateri nogometaši naj bi namreč še čakali na oktobrske plače, dolgovi kluba pa naj bi se večali iz meseca v mesec, poplačani naj ne bi bili niti upniki. Denarja v klubu očitno (še) ni, niti Milan Mandarić naj (še) ne bi dobil celotne kupnine. In obenem velja opomniti, da je treba dolgove poravnati do konca marca 2022, če se klub še nadeja uspešno prestalega licenciranja pri Nogometni zvezi Slovenije. Če klub ne bo začel izpolnjevati pogodbenih obveznosti, se utegne celo zgoditi, da bo ostal brez licence za udeležbo v najmočnejšem slovenskem tekmovanju. Povedano drugače, v takšnem primeru sledi neizbežna selitev v nižje rangirane lige. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

U4
20. 12. 2021 21.21
Klub so kupile barabe, ki ga bodo izčrpale. Glede štipendij pa imajo prav. Smrkavci v kadetski in mladinski ekipi ( okoli 40 jih je ) dobivajo nekateri celo 1200€ na mesec, ostali pa ne dosti manj. Vse skupaj je šlo v k....
User792410
20. 12. 2021 18.33
Možno je, da novo vodstvo finančno že diha na škrge in so začeli zmanjševati stroške vse povsod tam kjer ni nobenega povratnega donosa!? To pa v tej fazi lahko pomeni, da trenutno niso zmožni financirati drugega kot le člansko moštvo!? Bi pa bilo dobro za dejansko stanje povprašati starše, ki imajo sinove vpisane v šolo nogometa in mladinski pogon NK Olimpija, ali se tam pripravljajo kakšne spremembe glede nosilcev programa.
Saša Majceni?
20. 12. 2021 18.10
+3
Tako kot je uefa kaznovala tottenham bi nzs moral olimpijo za tekmo proti muri. Nzs bi že davno mogel Olimpijo razpustiti zaradi denarnih dolgov in goljufij!!! Ampak Olipmija pač prihaja iz ljubljane in je vedno deležna podpore, kršitve pravil in še drugih privilegijev da Olimpija ne bo na izgubi! Žalostno da nzs dela za olimpijo, mogoče pa zato nimajo denarja za trenerja in igralce! Nzs in olimpija sta povezani koruptni orhanizaciji ki jim nihče nič ne more! Sramota slovenije!!!!!
tekač
20. 12. 2021 16.44
-1
Izgleda,da bo to prav kmalu. Vendar bolje tako, kot Mandarič in dolgovi. Dolgoročna politika kluba mora biti urejena iz mlajših selekcij dalje ne pa,da igrajo tretjerazredni tujci, ki ne naredijo nič...in tudi ni perspektiva, to se jasno vidi, ko Olimpija vstopi v Evropo....Zaenkrat je vzor hk Olimpija in upam,da bo dosti denarja,da bodo zadržali ekipo skupaj....
RUBEŽ
20. 12. 2021 14.37
+3
Komaj čakam KONEC LOLIMPIJE.
everton
20. 12. 2021 12.51
+4
No pa mamo nov klub nk STOZICE placa bo pa za igralce sendvic pa coca-cola hahaha!!!
everton
20. 12. 2021 12.51
+1
No pa mamo nov klub nk STOZICE placa bo pa za igralce sendvic pa coca-cola hahaha!!!
tomjaz
20. 12. 2021 11.35
+2
Vi ste pa hitri, te omenjeni so že zdavnaj odšli pred dvema mesecema nazaj in tudi plače so že dobili, ker je nekaj medijev že omenilo.
Vinko Vinko
20. 12. 2021 10.32
+7
Za nižjo ligo so glih ta pravi
fronza
20. 12. 2021 09.48
+4
In Š...i. ZMAGA v vojni, v nogometu pa 0. SLO ponos tone na vseh področjih!
kiropraktik
20. 12. 2021 09.17
+8
Srbi so prevzeli Ljubljano!
Bigbadjohn
20. 12. 2021 11.01
+3