Nogomet

Olimpija kljub igralcu več dolgo trpela in se proti Vikingurju rešila skozi šivankino uho

Ljubljana, 27. 08. 2020 21.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
8

Nogometaši Olimpije so v 1. krogu kvalifikacij Lige Evropa v Stožicah z 2:1 premagali zasedbo Vikingur Reykjavik. Islandci so že od šeste minute dalje igrali le z desetimi možmi v polju, saj je bil izključen Sölvi Ottesen. Kljub temu je dolgo časa kazalo na njihovo napredovanje, saj so z golom Karlssona v 27. minuti vodili skoraj do konca rednega dela tekme, a je za izenačenje v 88. minuti poskrbel rezervist Matic Fink. V podaljšku je dvoboj odločil komaj 19-letni vezist Radivoj Bosić.

Zmaji sicer ob skorajda popolni prevetritvi ekipe niso imeli veliko časa za uigravanje, saj so zaradi okužb z novim koronavirusom v klubu morali v karanteno. Kljub temu je bil tretjeuvrščeni klub pretekle sezone PLTS favorit na stavnicah in na koncu so to vlogo varovanci mladega trenerja Dina Skenderja le upravičili. 

Dino Skender je dolgo časa trepetal in čakal zadetek zmajev, nato pa se le veselil napredovanja v drugi krog kvalifikacij LE.
Dino Skender je dolgo časa trepetal in čakal zadetek zmajev, nato pa se le veselil napredovanja v drugi krog kvalifikacij LE. FOTO: Damjan Žibert

Skender je moral igrati brez poškodovanih Nejca Vidmarja, Erica Boakyeja in Vitje Valenčiča ter kaznovanega Endrija Čekičija. Toda že po petih minutah se je zdelo, da zeleno-beli ne bodo imeli veliko težav. Tekmec je namreč že v peti minuti ostal brez Sölvija Ottesena, ki je kot zadnji igralec podrl Dražena Bagarića in dobil rdeči karton. Prosti strel z roba kazenskega prostora je nato izvedel Ante Vukušić, a zadel le vratnico. Čeravno je bila Olimpija boljša v polju in tudi večkrat poskušala s streli, pa so bili ti večinoma nenevarni. Med boljše sodijo poskus z glavo Radivoja Bosića v 18. minuti ter previsoki streli Angela Ljaskova v 26. in Timija Maxa Elšnika v 31. ter 42. minuti.

Za nameček so se gostitelji kljub igralcu več v 27. minuti znašli v zaostanku, ko je za 1:0 poskrbel Ottmar Magnus Karlsson, ki je v mrežo od vratnice malce z leve strani poslal odbito žogo domačega vratarja Žige Freliha. Ta je moral posredovati tudi kmalu po začetku drugega polčasa, ko je bil spet nevaren Karlsson po strelu s približno desetih metrov. Spet je terensko premoč hitro prevzela Olimpija, ki pa je bila precej jalova, kar se napadalnih akcij tiče. Ljubljančani niso znali prebiti islandske obrambe.

Endri Čekiči ni smel nastopiti zaradi kazni.
Endri Čekiči ni smel nastopiti zaradi kazni. FOTO: Damjan Žibert

Za nameček je moral v 70. minuti zaradi poškodbe iz igre še najboljši strelec prejšnje prvoligaške sezone Vukušić. V 76. minuti pa je v lepo priložnost le prišel Bosić, a na koncu žogo poslal čez gol. Ta je imel izjemno priložnost tudi v 85. minuti, ko je bil povsem sam štiri metre pred golom, streljal z glavo, a sta gostujoči vratar in branilec preprečila izenačenje. Je pa Olimpija do njega le prišla v 88. minuti, ko je Matic Fink poskusil s podajo z desne strani, eden gostujočih nogometašev pa jo je preusmeril v lastno mrežo. Jakov Blagaić je še v 90. meril previsoko, tako da je sledil podaljšek.

Tudi v tem so Ljubljančani več poskušali, po neuspešnih poskusih Mihaila Caimacova in Finka pa so v 100. minuti tudi zadeli, a avtogol gostov ni obveljal zaradi prepovedanega položaja. Fink pa je podal tudi v 106. minuti z desne, takrat do vtekajočega Bosića, ki je žogo poslal pod prečko za končnih 2:1.

Izid:
NK Olimpija - Vikingur Reykjavik 2:1 (1:1; 0:0)
Fink 88., Bosić 106.; Karlsson 27.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brat od Pepeta
27. 08. 2020 21.47
-1
Odlicna Olimpija! Letos bomo prvaki!
Desni JUNAK
28. 08. 2020 11.03
+1
Hahahahaha .. a se tebe brat Pepe nič ne sramuje ... ko take nebuloze kvasiš ?
degenos
27. 08. 2020 21.34
+0
hehe...bravo .če vam ni všeč pa glejte barcelono ..hehehe
Optimisty
27. 08. 2020 21.19
+27
lepa težka zmaga , nevem ljudje kaj ste pričakovali z novo ekipo in brez priprav.....bravo zeleni
Desni JUNAK
28. 08. 2020 11.06
-3
Dej ne mor no .... še preden se bo lolimpija uigrala z novinci ... bo Maribor že prvak ... letos bo pa res .. čez 20 pik razlike .... žal je to realnost, slabo je to za SLO fuzbal, ... sam tko pač je !!! ... Aja, pa žabar sem drgač.
Njapo
27. 08. 2020 21.15
+9
Žalost od nogometa ...
Uporabnik1421433
27. 08. 2020 21.12
-26
Js sem pa mislil da bodo izpadli v prvi tekmi.Škoda.🤐Bodo pa v naslednji,vsaj upam da.🤔
SlovenskiTrump
27. 08. 2020 21.09
-3
sramota slovenskega nogometa