Nogomet

Chelsea pod vodstvom Tuchla do četrte zaporedne zmage

London, 15. 02. 2021 23.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V zadnji tekmi 24. kroga angleške Premier League sta se na Stamford Bridgeu pomerila domači Chelsea in Newcastle United. Modri, ki po prihodu nemškega trenerja Thomasa Tuchla nizajo pozitivne rezultate, so črno-bele ugnali z 2:0. Modre iz Londona, ki so zmagali četrtič zapored, prihodnji teden čaka prva tekma osmine finala Lige prvakov proti madridskemu Atleticu našega Jana Oblaka. Dvoboj bomo prenašali tudi na Kanalu A in VOYO.

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel FOTO: AP

Pod vodstvom Nemca Thomasa Tuchla (rezultatsko) povsem prebujeni Chelsea je nadaljevanje niza zmage iskal proti Newcastlu, ki se v zadnjih krogih predstavlja v lepši luči. Uvodni nalet Londončanov, v vratih modrih je bil po dolgem času spet že skorajda pozabljeni Španec Kepa Arrizabalaga, ni obrodil sadov, napade gostiteljev pa je presekala tudi prisilna menjava, ko se je poškodoval Tammy Abraham. A prav njegova menjava, vselej pripravljeni Olivier Giroud, je poskrbela za uvodni gol na tekmi. Francoz je bil na pravem mestu in žogo po zmedi v gostujočem kazenskem prostoru pospravil v prazno mrežo. Londončanom je, navkljub dobrem odporu srak iz Newcastla do odmora uspelo izenačiti, ko je iz bližine zadel Nemec Timo Werner. Nadaljevanje je bilo precej manj dinamično, saj so gostitelji odigrali bolj "taktično" in skušali predvsem z disciplinirano igro tekmo mirno pripeljati v svoj "pristan". Chelsea je tako dosegel novo zmago, četrto v seriji, novopečeni trener Tuchel pa še ne pozna poraza, odkar je pred dobrim mesecem zamenjal odstavljenega Franka Lamparda.

Chelsea vs Newcastle
Chelsea vs Newcastle FOTO: Sofascore.com

Izida, angleška liga, 24. krog:
West Ham United - Sheffield United  3:0 (1:0) 
Rice 41./11-m, Diop 58., Fredericks 96.

Chelsea - Newcastle United 2:0 (2:0)
Giroud 31. Werner 39.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
16. 02. 2021 08.09
+1
Bravo Tuchel. Res zna izvleči maksimum iz ekipe. Še Odoi mora bolje podajati za gol in Mount bolje zaključiti akcije, pa bodo še boljši.