Nogomet

Inter prek rezervista Arnautovića strl odpor Atletica

Milano, 20. 02. 2024 22.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
N.M., Ž.K.
Komentarji
6

Lanski finalist nogometne Lige prvakov Inter je korak bližje uvrstitvi v četrtfinale letošnje izvedbe elitnega evropskega nogometnega tekmovanja. Nerazzurri so na domačem stadionu Giuseppe Meazza po zaslugi zadetka Marka Arnautovića z minimalnih 1:0 premagali Atletico Madrid, za katerega je branil slovenski vratar Jan Oblak.

Začetni postavi:
Domači strateg Simone Inzaghi se je odločil za formacijo 3-5-2: Yann Sommer v vratih, Alessandro Bastzoni, Stefan de Vrij in Benjamin Pavard kot osrednji branilci, Matteo Darmian in Federico Dimarco na položaju krilnih branilcev, Hakan Calhanoglu, Nicolo Barella in Henrikh Mkhitaryan v vezni vrsti ter Lautaro Martinez in Marcus Thuram v napadu.
Atleticov strateg Diego Simeone pa je izbral podobno formacijo kot njegov stanovski kolega: Jan Oblak med vratnicama, Samuel Lino, Mario Hermoso, Jose Maria Gimenez, Axel Witsel in Nahuel Molina v obrambi, Saul Niguez, Koke in Rodrigo De Paul na sredini igrišča in Antoine Griezmann ter Marcos Llorente v napadu.

S sredine igrišča so krenili gostje, ki pa so žogo takoj zapravili in nogometaši Interja so takoj poskusili z dolgo podajo na Mattea Darmiana, ki pa je bil nekoliko prepočasen. Le dve minuti kasneje so Nerazzurri znova zapretili po desni strani, tokrat pa je bil po podaji Nicola Barelle malenkost prepočasen Marcus Thuram.

Atletico pa je prvič na tekmi zapretil v 11. minuti, ko je po levi strani lepo preigraval Samuel Lino, a njegov predložek nato ni našel soigralca, le pol minute kasneje pa je brazilski bočni branilec na levi strani znova prišel do žoge in poskusil z desnico. Yann Sommer je le obstal na mestu, a je žoga zletela mimo desne vratnice Interjevega vratarja. Na drugi strani pa je po hitri akciji do strela s polvolejem prišel prvi zvezdnik Interja Lautaro Martinez, ki je z desnico sprožil močno in po odbitku zadel Nahuela Molino v roko, a je sodniška piščalka ostala nema.

Marcus Thuram in Axel Witsel
Marcus Thuram in Axel Witsel FOTO: AP

Do prvega strela v okvir vrat smo morali čakati do 36. minute, ko je bil znova v akciji Martinez. Barella je z desne strani v kazenski prostor Atletica poslal predložek in argentinski napadalec je bil ob Joseju Marii Gimenezu višji v skoku, a na pravem mestu je bil Jan Oblak. Le tri minute kasneje so Nerazzurri znova zapretili, ko sta hiter protinapad izvedla Thuram in Martinez, a je ob strelu slednjega tokrat dobro posredoval Gimenez, ki je podstavil nogo in žogo preusmeril v sploh prvi kot na tekmi. Za še tretjo zaporedno priložnost domačih je v 43. minuti poskrbel Thuram, ki je z roba kazenskega prostora sprožil z desnico, a tudi on je meril preveč po sredini in Oblak je njegov strel zlahka obranil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med glavnim odmorom sta bila oba trenerja prisiljena v prvo menjavo na tekmi, saj sta v slačilnici ostala poškodovana Thuram pri Interju in Gimenez pri Atleticu. Namesto njiju sta v igro vstopila Marko Arnautović pri Interju in Stefan Savić pri Atleticu. Arnautović se je le nekaj minut po vstopu v igro znašel v prvi priložnosti. ko mu je z leve strani podal Federico Dimarco, a je avstrijski napadalec iz lepega položaja meril visoko prek vrat gostov.

V 54. minuti je Simeone še drugič na tekmi posegel po menjavi, ko je namesto Saula Nigueza v igro poslal Alvara Morato. Po drugi menjavi na tekmi je takoj do nevarne priložnosti prišel Atletico prek Lina, ki pa je z desnico iz ugodnega položaja meril v zunanji del vrat Sommerja. Le dve minuti kasneje je po hitrem protinapadu Atletica pred Marcosom Llorentejem posredoval Stefan de Vrij in Colchonerosi so si priborili prvi kot na tekmi.

Hakan Calhanoglu in Alvaro Morata
Hakan Calhanoglu in Alvaro Morata FOTO: AP

Po dobri uri igre pa je do najlepše priložnosti na tekmi prišel Inter, a jo je znova zapravil Arnautović. Avstrijski napadalec si je z Martinezom lepo izmenjal podajo ena-dva, si žogo ustavil, potem pa znova meril prek vrat Oblaka. Arnautović se je le nekaj minut kasneje po podaji rezervista Denzela Dumfriesa, ki je zamenjal Darmiana, znašel še v tretji zaporedni priložnosti, a bil za las prekratek in Atletico se je znova obranil.

V 77. minuti pa je imel znova nekaj dela Oblak, ki je moral posredovati ob strelu Martineza z glavo. Ne ravno najbolj visoki argentinski napadalec je tokrat po predložku Hakana Calhanogluja preskočil Savića. Le dve minuti kasneje pa je Inter naposled le kronal premoč na zelenici. Reinildo je na sredini igrišča izgubil žogo in Carlos Augusto je v napad poslal Martineza. Argentinec se je sam znašel pred Oblakom in slovenski čuvaj mreže mu je strel ubranil, a kaj, ko je z leve strani pritekel Arnautović in bil prvi pri odbiti žogi ter jo z levico kljub poskusu posredovanja Lina pospravil v Atleticovo mrežo.

Marko Arnautović
Marko Arnautović FOTO: AP

Atletico je po prejetem zadetku poskusil izenačiti, pri čemer je pomagal tudi Angel Correa, ki je vstopil v igro namesto poškodovanega Antoina Griezmanna, ki se na tej tekmi ni proslavil. A tudi argentinski krilni napadalec v dresu Atletica gostujoči ekipi do konca tekme ni uspel pomagati pripraviti kakšne resne priložnosti in Inter je ohranil minimalno prednost.

Statistika tekme Inter - Atletico Madrid
Statistika tekme Inter - Atletico Madrid FOTO:
Statistika Nicola Barelle proti Atleticu
Statistika Nicola Barelle proti Atleticu FOTO: Sofascore.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

konec tekme

LAHKO NOČ!

S tole zmagovalno fotografijo se nocoj poslavljamo. Hvala, ker ste bili z nami in se slišimo zopet jutri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
konec tekme

Še kratek vpogled v jutrišnje dogajanje:

konec tekme

Nocojšnja tekma je zaključena, toda že jutri nas čaka nova nogometna poslastica. V Neaplju se bosta pomerila Napoli in Barcelona. Sanji Modrić se bosta v studiu pridružila Bojan Jokić in Valter Birsa.

konec tekme

Po oceni našega partnerja Sofascore je igralec nocojšnje tekme Nicolo Barella:

konec tekme

KONČNA STATISTIKA DANAŠNJE TEKME:

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
21. 02. 2024 08.57
+1
Gledal tekmo na tv včeraj. Odličen drugi polčas! Arnautović bi lahko zabil vsaj tri gole, je imel res zicerje...a jih je zgrešil. Torej, realno včeraj prikazano na terenu bi jaz rekel 3 : 0 za Inter. Atletico je res nebogljeno deloval...Zanimiva bo povratna tekma v Madridu čez 14 dni!
pablo123 1
20. 02. 2024 21.59
+2
mackon08
20. 02. 2024 21.45
-1
Negledljiva tekma.
EbeleBebele
20. 02. 2024 20.57
+7
Zakaj v studiju naslavljata atleticov stadion "wanda"??? wanda ne obstaja že par let. Cevitas metropolitano. Taki so v studiju ki ne poznajo niti osnov.
Trend01
20. 02. 2024 21.40
-1
Mislim, da je "Cevitas" le za potrebe tekmovanj Uefe. LP.
kala 09
20. 02. 2024 19.48
+2
Naslednjo sezono skokov,bo vodila Sanja Modrif