Nogomet

Chelsea v londonskem obračunu ugnal Crystal Palace, Leicester do točke na Emiratesu

London, 07. 07. 2020 20.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Chelseaja so z zmago v gosteh pri Crystal Palaceu naredili nov korak na poti k evropskim tekmovanjem v prihodnji sezoni. Bilo je 2:3, za goste so zabili Olivier Giroud, Christian Pulišić in Tammy Abraham. Istočasno je Watford v neposrednem boju za obstanek ugnal Norwich. Na zadnji torkovi tekmi pa sta Arsenal in Leicester remizirala z 1:1.

Olivier Giroud in Willian sta sodelovala pri prvih dveh zadetkih gostov.
Olivier Giroud in Willian sta sodelovala pri prvih dveh zadetkih gostov. FOTO: AP

Chelsea je obračun na Selhurst Parku začel sijajno. Že v šesti minuti je Willian lepo zaposlil Olivierja Girouda, ki mu ni bilo težko zabiti za uačetno prednost gostov. Dobrih 20 minut kasneje je bil francosko-brazilski par znova aktiven. Willian in Giroud sta si na robu kazenskega prostora izmenjala dvojno podajo, asistent pri prvem zadetku pa je žogo nato podaljšal na Christiana Pulišića. Ameriški reprezentant je na levi strani napada lepo preigraval, nato pa neubranljivo sprožil na bližnjo vratnico vratarja Vicenteja Guaite. Orlom je preko Wilfreda Zahaja v 34. minuti uspelo znižati – občasni angleški reprezentant je sprožil izjemen strel s kakšnih 25 metrov. Srečanje je bilo dokončno odločeno v 71. minuti, ko je hiter protinapad modrih kronal Tammy Abraham. Palacu se je sicer uspelo ponovno vrniti v srečanje, Christian Benteke je na 2:3 znižal le dobro minuto kasneje, a orlom v nadaljevanju do še tretjega zadetka ni uspelo priti. 

Statistika Williana na tekmi proti Crystal Palacu.
Statistika Williana na tekmi proti Crystal Palacu. FOTO: Sofascore.com

Arsenal po neumnosti Nketiaha ostal brez zmage 
Topničarji so na domačem Emiratesu odlično odprli tekmo. Imeli so terensko premoč, si ustvarili kar nekaj zares zrelih priložnosti, po eni izmed teh pa so v 21. minuti tudi prišli do vodstva. Dani Ceballos je z odlično globinsko podajo našel Bukaya Sako, mladi Anglež pa je s podobno natančno asistenco zaposlil Pierre-Emericka Aubameyanga, ki je z neposredne bližine zabil svoj 20. zadetek v tej sezoni Premier League. Asistent za zadetek Gabonca je imel v 30. minuti tudi sam odlično priložnost, a se je izkazal Kasper Schmeichel. Danec je bil nato še dvakrat na pravem mestu, ko sta poskušala Alexandre Lacazette v 32. in Hector Bellerin v 33. minuti. Kmalu zatem je na drugi strani udaril Kelechi Iheanacho, a je glavni sodnik Chris Kavanagh zadetek razveljavil zaradi prekrška. Do konca prvega dela je ostalo pri 1:1. 

Tudi drugi del so bolje odprli domači. V 52. minuti je David Luiz zapretil s prostega strela, še enkrat več pa je bil na pravem mestu Schmeichel. Topničarji so še naprej nadaljevali s terensko premočjo, ki jo je v 68. minuti po podaji iz kota kronal Lacazette, a je bil njegov zadetek po posredovanju VAR-a razveljavljen, saj je francoski napadalec stal v prepovedanem položaju. Lacazetta je kmalu po razveljavljenem golu nadomestil mladi Eddie Nketiah, ki pa si je v 74. minuti privoščil nepotrebno neumnost. V borbi za žogo je nevarno štartal s podplatom, Kavanagh se je znova odločil za VAR in po večminutnem ogledu mlademu napadalcu pokazal direktni rdeči karton. Izključitev je povsem obrnila srečanje, saj so bile lisice od tega trenutka naprej bistveno bolj nevarne. Obleganje vrat Emiliana Martineza je bilo poplačano v 85. minuti, ko je v svojem slogu zabil Jamie Vardy. Anglež je še 22. meril v polno, tako da ima na vrhu lestvice strelcev sedaj dva zadetka prednosti pred drugim Aubameyangom. 

Statistika tekme Arsenal - Leicester City
Statistika tekme Arsenal - Leicester City FOTO: Sofascore.com

Na tretji torkovi tekmi je Watford v neposrednem boju za obstanek ugnal Norwich z 2:1. Junaka domačih sršenov sta bila Craig Dawson in Danny Welbeck

Chelsea je s tremi točkami skočil na tretje mesto, četrti je sedaj Leicester. Arsenal ostaja na sedmem mestu in je možnosti za mesta, ki prinašajo Ligo prvakov, bolj ali manj že zapravil. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.