Nogomet

Borussia Mönchengladbach napolnila mrežo Borussie iz Dortmunda

Mönchengladbach, 22. 01. 2021 22.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Borussie iz Mönchengladbacha so v okviru 18. kroge nemške Bundeslige s 4:2 premagali Borussio Dortmund. Po izenačenem prvem polčasu (2:2) sta v drugem delu za tri točke domačih zadela Ramy Bensebaini in Marcus Thuram.

Statistika tekme Borussia M. – Borussia D.
Statistika tekme Borussia M. – Borussia D. FOTO: Sofascore.com

Borussia Mönchengladbach je s tremi točkami prehitela Borussio iz Dortmunda na četrtem mestu, zadnjem, ki še prinaša napredovanje v Ligo prvakov. Domače je sicer v vodstvo popeljal branilec Nico Elvedi, a so gostje do 28. minute odgovorili z dvema zadetkoma. Pri obeh se je kot asistent izkazal Jadon Sancho, kot strelec pa "smrtonosni" Erling Haaland, ki priložnosti v kazenskem prostoru skorajda ne zapravlja. Štiri minute po prejetem zadetku je bil izid znova poravnan, ko je  v polno še drugič meril Elvedi, pri 2:2 pa je ostalo vse do konca polčasa. 

V četrti minuti nadaljevanja je domače zopet v vodstvo popeljal Ramy Bensebaini, ki je z leve strani kazenskega prostora žogo poslal v desni vratarjev kot. Zmagovalec je bil odločen v 78. minuti, ko je v polno z glavo zadel še Marcus Thuram. Pri obeh zadetkih se je kot podajalec izkazal Florian Neuhaus

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bundesliga, 22. januar, izid:

Borussia M. – Borussia D. 4:2 (2:2)
Elvedi 11., 32., Bensebaini 49., Thuram 78.; Haaland 22., 28. 
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.